سیامند جوانبخت رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مهاباد در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد، اظهار کرد: جلدهای ۹ و ۱۰ مجموعه کتاب فرهنگ شفاهی موکریان تألیف فرهنگ نویس مهابادی صلاح پایانیانی، از سوی انتشارات خانه موکریانی در هولیر (اربیل) کردستان عراق به چاپ رسید.
جوانبخت افزود: این دو جلد از فرهنگ شفاهی موکریان ادامه پروژه تألیف فرهنگ و ادبیات شفاهی موکریان است، که صلاح پایانیانی از حدود ۲۶ سال قبل کار آن را آغاز کرده است.
او ادامه داد: جلد نهم این فرهنگ حرف (سین) و مشتمل بر ۷۹۵ صفحه است و جلد دهم حروف (ش، ع، غ، ف) را در بر گرفته و ۹۵۸ صفحه است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مهاباد تصریح کرد: تاکنون از بخش فرهنگ این پروژه، هشت جلد از فرهنگ شفاهی موکریان بر اساس حروف الفبای کوردی و دو فرهنگ جداگانه به نامهای "فرهنگ خوراک موکریان" و "فرهنگ پوشاک و زیورآلات زنان موکریان" از سوی انتشارات "خانه موکریانی" در هولیر (اربیل) چاپ و منتشر شده است.
بیشتر بخوانید
جوانبخت اضافه کرد: از بخش ادبیات شفاهی موکریان نیز سه کتاب به نامهای "کانی مرادان؛ ترانهها و اشعار شفاهی موکریان"، "ادبیات شفاهی زنان موکریان" و "ادبیات شفاهی کودکان موکریان" در دو جلد از سوی همان انتشارات روانه بازار شده است.
او گفت: علاوه بر ادامه جلدهای "فرهنگ شفاهی موکریان" بر اساس حروف الفبای کوردی، دو فرهنگ دیگر به نامهای "فرهنگ شفاهی اصطلاحات کشاورزی موکریان" و "فرهنگ شفاهی اصطلاحات دامداری موکریان" را با همکاری انتشارات "خانه موکریانی" در برنامه کاری این فرهنگ نویس کورد قرار دارد.
گفتنی است؛ برای هر یک از جلدهای این پروژه یکی از زبان شناسان، فرهنگ پژوهان و نویسندگان نامدار کورد و غیرکورد مقدمه نوشته است که از جمله مقدمه نویسان این پروژه میتوان به نام استادانی، چون دکتر امیر حسن پور (زبان شناس)، دکتر رهبر محمودزاده (استاد فلسفه علم و زبان کردی)، دکتر جعفر شیخالاسلامی (زبان شناس)، دکترهاشم احمدزاده (منتقد ادبیات)، یونس رضایی (شاعر و نویسنده)، استاد محمد رمضانی (نویسنده و مترجم) نام برد.
صلاح پایانیانی، محقق و مؤلف فرهنگ و ادبیات شفاهی موکریان سال ١٣٥٧ در شهر مهاباد به دنیا آمده است و اکنون مدیر موزه فرهنگی و ادبی «سرای هیمن» در شهر مهاباد است.
انتهای پیام /ه