به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، پرویز توسلی زاده، امروز (۱۸ دی) در نشست رئیس قوه قضائیه با نهادهای مردمی حوزه صلح و سازش استان کرمانشاه، بااشاره به مراجعه سه میلیون و ۸۰۰ هزار نفر به دادگستری استان پارسال اظهار کرد: این تعداد مراجعین به دادگستری استان که حدود دو برابر جمعیت استان است، یک پیام نگران کننده را به ما میدهد که آمار اختلافات در استان بالاست.
او بیان کرد: باتوجه به اینکه معتقدیم با صدور حکم کیفری و حقوقی نمیشود مشکلات و اختلافات را کم کرد و از سوی دیگر رئیس قوه قضائیه نیز بر توسعه فرهنگ صلح و سازش تاکید دارد، برای همین بدنبال چاره اندیشی بودیم و در نهایت ستاد مصلحین را به عنوان یک نهاد مردمی در استان تشکیل دادیم.
رئیس کل دادگستری کرمانشاه اضافه کرد: از همه جمعیت دو میلیون نفری استان خواستیم تا برای ایجاد صلح و سازش در استان کمک کنند که هر شهرستان حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر را معرفی کردند و مساجد را هم پایگاه این ستاد قرار دادیم.
او با تاکید براینکه وجود اختلافات هزینههای زیادی را در جامعه بدنبال دارد، گفت: هرچه اختلافات زیاد باشد، هزینههای اقتصادی زیادی را برای مردم در پی دارد و از طرف دیگر برای خود نظام هم این اختلافات بار مالی خواهد داشت.
توسلی زاده با بیان اینکه اختلافات باعث فاصله گرفتن مردم از هم و ایجاد ناامنی میشود، افزود: همچنین وقتی فردی محکوم میشود، در دستگاهها استخدام نمیشود، برچسب میخورد و جامعه هم اورا نمیپذیرد.
او با بیان اینکه ستاد مصلحین گامهای خوبی برای ایجاد صلح در استان برداشته گفت: طی ۹ ماهه گذشته شورای حل اختلاف استان حدود ۱۶ هزار پرونده را به صلح و سازش رساندند و این درحالی است که ستاد مصلحین استان در این مدت ۱۸ هزار و ۵۰۰ پرونده را به سازش رساندند.
رئیس کل دادگستری استان افزود: اگر بتوانیم صلح و سازش را گسترش دهیم، هزینههای زندگی در جامعه پائین خواهد آمد.
به گفته این مسئول طی روزههای گذشته حدود ۱۸۰ زندانی در استان با صلح و سازش آزاد شده اند.
انتهای پیام/ز