وحید مالکی گفت: عملیات بارگیری ۶.۳ کیلومتر خط لوله دریایی پایانه نفتی جاسک از یارد صنعتی خرمشهر پایان یافت.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط‌عمومی شرکت نفت و گاز پارس، وحید مالکی، سرپرست طرح توسعه پایانه نفتی جاسک امروز (شنبه ۶ دی ماه ۹۹) ضمن اعلام خبر پایان عملیات بارگیری ۶.۳ کیلومتر خط لوله دریایی پایانه نفتی جاسک از یارد صنعتی خرمشهر،گفت: با تلاش حداکثری تیم اجرایی این طرح در بخش کارفرما و پیمانکار، خطوط لوله نخستین مسیر دریایی منتهی به گوی شناور صادراتی پایانه جاسک بارگیری شد.

وی افزود: در مجموع ۵۲۰ شاخه لوله ۳۶ اینچ پس از پوشش‌دهی در کارخانه اندود بتن خرمشهر، توسط دو شناور «کمال ۲۲» و «DN۱۵۱» بارگیری شده و در روز‌های آینده اسکله یارد صنعتی خرمشهر را به مقصد آب‌های دریای عمان ترک می‌کنند.


بیشتر بخوانید


مالکی با اشاره به این طرح فراملی که همزمان با مواجهه صنعت نفت کشور با اعمال بی‌سابقه‌ترین تحریم‌های غیرقانونی امریکا اجرا می‌شود، گفت: علی‌رغم همه محدودیت‌های موجود، وزارت نفت مصمم است تا با همکاری شرکت‌های داخلی فاز نخست دومین پایانه صادراتی نفت خام کشور را در سواحل مکران تا پایان سال جاری به بهره‌برداری برساند.

وی بیان کرد: در همین راستا و با برنامه‌ریزی‌های انجام شده، پس از انتقال این دو محموله به موقعیت دریایی پایانه نفتی جاسک، عملیات لوله‌گذاری یک رشته خط لوله ۳۶ اینچ دریایی به طول ۶.۳ کیلومتر از ساحل جاسک به محل استقرار نخستین گوی شناور صادراتی توسط شناور سی‌مستر آغاز می‌شود.

این مقام مسئول در شرکت نفت و گاز پارس، پیش‌بینی کرد با تلاش تیم‌های مختلف اجرایی ضمن رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و محدودیت‌های تردد در شرایط مقابله با شیوع ویروس کرونا، عملیات لوله‌گذاری نخستین خط لوله زیردریایی پایانه نفتی جاسک در بهمن‌ماه سال جاری به پایان برسد.

طرح انتقال نفت خام گوره به جاسک، یک طرح ملی و راهبردی است که با حمایت دولت و راهبری شرکت ملی نفت ایران، با هدف ایجاد ظرفیت انتقال یک میلیون بشکه نفت خام در روز، ذخیره‌سازی و صادرات آن از طریق پایانه جدید جاسک، تضمین استمرار صادرات نفت خام، تمرکززدایی از پایانه‌های صادراتی و متنوع‌سازی آن و توسعه پایدار و اشتغال‌زایی در سواحل مکران اجرا می‌شود.

از مهمترین پروژه‌های این طرح ملی، می‌توان به تأمین و احداث یک‌هزار کیلومتر خط لوله ۴۲ اینچ سازگار با نفت ترش، احداث پنج تلمبه‌خانه و سه ایستگاه بین‌راهی خط لوله و برق‌رسانی به آنها، احداث ایستگاه‌های دریافت و ارسال توپک و ترمینال پایانی، احداث مخازن ذخیره‌سازی به ظرفیت ۱۰ میلیون بشکه در منطقه جاسک و احداث تأسیسات دریایی شامل سه گوی شناور، حوضچه آرامش و تأسیسات جانبی آن در سواحل مکران اشاره کرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار