به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، عباس اورکی کارشناس اداره تعمیرات ابزار دقیق مدیریت خدمات فنی شرکت ملی حفاری ایران گفت: چهارمین المپیاد بین المللی مهندسی نفت دانشگاه صنعتی شریف با حمایت و همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت نفت و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در شهریور ماه برگزار و نتایج آن اواخر آبان ماه گذشته اعلام شد.
او با اشاره به اینکه در این المپیاد ۶۵۰ نفر شرکت کننده از کشورمان و چند کشور منطقه حضور داشتند، افزود: از این تعداد در مرحله نخست ۲۴ نفر پس از ارزیابی داوران پذیرفته و به مرحله نهایی راه یافتند.
اورکی اظهار کرد: موضوع چالش «انواع جوشکاری و نحوه عملیات حرارتی بر روی لوله مغزی سیار» از سوی صاحبان چالش شرکت مهندسی و خدمات چاه پیمایی مهران به این دبیرخانه المپیاد ارایه شده بوده است به شرکت کنندگان فراخوان شده که راهکارهای پیشنهادی اینجانب مورد تایید داوران قرار گرفت.
این پژوهشگر فعال در شرکت ملی حفاری ایران بیان داشت: در این ارتباط پروسه جوشکاری لولههای کویل و چالشهای مربوط به عملیات حرارتی و تغییر مشخصات مکانیکی ناشی از جوش در جنس لوله مورد بررسی قرار گرفت، ضمن اینکه لوله دستگاه لوله مغزی یک رشته فولادی مخصوص با عملکرد خاص برای عملیاتهای درون چاهی مورد استفاده قرار میگیرد و در صورت کوتاه شدن آن در مراحل عملیات یا ایجاد آسیب به مقطع لوله، دیگر لوله قابل کار در عملیات نمیباشد. با بریدن ناحیه آسیب دیده و یا اضافه کردن با یک جوش مناسب میتوان لوله را دوباره احیا کرد.
او ادامه داد: این طرح علمی و تحقیقاتی که قابلیت اجرایی شدن دارد با مشارکت تخصصی شرکت دانش بنیان فراساحل سازه آذر سپنتا و حمایت مدیریت پژوهش و فناوری و مهندسی ساخت شرکت ملی حفاری ایران صورت پذیرفت.
انتهای پیام/گ