مراسم افتتاحيه "دهمین سمپوزيوم بين‌المللی مخابرات «IST2020» با سخنرانی آذری جهرمی وزير ارتباطات و سایر متخصصان این حوزه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، مراسم افتتاحيه "دهمین سمپوزيوم بين‌المللی مخابرات «IST2020» كه توسط پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با سخنرانی محمدجواد آذری جهرمی وزير ارتباطات و فناوری اطلاعات و متخصصين و صاحبنظران دانشگاه‌ها، مراكز تحقيقاتی و صنعتی مرتبط با موضوعات كنفرانس به صورت مجازی مورخ ۲۶ آذر ماه از ساعت ۹:۰۰ برگزار می‌شود.

در ابتدای مراسم یزدانیان، رئیس پژوشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: در تمام ادوار برگزاری این رویداد همواره شاهد بودیم که برنامه های آی اس تی جلوتر و در بسیاری از موارد توجه به نسل‌های آتی بوده است. ما در این سمپوزیوم تجارب بین المللی را با توجه به سخنرانان و مسئولانی که دعوت می‌کنیم عرضه می کنیم.

یزدانیان گفت: مجموعه مقالات و مستنداتی که ارئه می شود می تواند باعث توسعه وزارت ارتباطات شود. این سمپوزیوم در حالی برگزار می‌شود که جهان درگیر پاندمی کروناست. این بیماری باعث رکود بسیاری از کارها از جمله کارهای علمی و تحقیقاتی شده است اما توجه به آی سی تی بیشتر از قبل است. در گذشته حتی کسی فکر نمی‌کرد بیشتر کارها بر بستر فضای مجازی انجام شود. اما به اجبار باید از این فضا برای آموزش استفاده کرد.

رئیس پژوشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: اگر چند سال پیش می پرسیدیم چه کارهایی اینترنتی می‌شود شاید می گفتند 20 درصد آن هم به طور پلکانی اما حالا می‌بینیم که به صورت اتفاقی بیشتر چیزها مجازی شده و پیشرفت زیادی کرده است. در این راستا وزارت ارتباطات در تلاش برای توسعه زیرساخت های آموزش در کشور است.

یزدانیان افزود: کشور ما امروز با کمترین مشکلات مواجه است اما ما نباید به این موضوع قانع باشیم باید تک تک اعضای این سیستم پیشرفت کند. سمپوزیوم بین المللی مخابرات در جهانی در حال برگزاری است که آی سی تی در حال توسعه است. موضوع هوش مصنوعی ای آی اندک اندک به ظهور رسیده و بسیاری از کسب و کار ها به ای آی متصل هستند. 5G که زمانی محققان حوزه مخابرات به آن توجه داشتند اکنون پیاده شده و می‌تواند آغازی بر رشد اینگونه کارها باشد. رشد 5G کسب کارها را رونق داده است.

رئیس پژوشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در پایان خاطرنشان کرد: امنیت اطلاعات اکنون دیگر تجملی نیست و کسب و کارهایی بر پایه آن شکل گرفته است. امیدواریم برگزاری کارگاه‌های آموزشی و مقالات بتواند مفید واقع شود.

در ادامه مراسم آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به‌عنوان بازوی پژوهشی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، امسال پنجاهمین سالگرد تأسیس خود را جشن می‌گیرد و در این پنجاه سال فناوری اطلاعات در کشور را متحول کرده و رونق بخشیده است.

وی افزود: همچنین پژوهشگاه طی بیست سال گذشته تلاش کرده است تا اجلاس IST را به‌صورت دوسالانه برگزار کند امسال دهمین اجلاس با شیوع ویروس کرونا در جهان مصادف شده که همه اجلاس‌های جهانی به‌صورت مجازی در حال برگزاری است و ما هم این سمپوزیوم را به‌صورت مجازی برگزار می‌کنیم.

وزیر ارتباطات ادامه داد: در آینده نزدیک زندگی هوشمند و ارتباطات هوشمند در ساختار زندگی بشر محقق می‌شود. البته تحقق آن نیازمند دقت و توجه بر سه محور است که شامل شبکه‌ها و فناوری، خدمات و مقررات و سیاست‌گذاری در حوزه ICT است.

آذری جهرمی بابیان اینکه اجلاس امسال IST قرار است به این مسئله بپردازد گفت: نقش هوش مصنوعی در کارکرد ارتقا سامانه‌ها و شبکه‌های ارتباطی پیشرفته با نسل پنجم و نسل‌های بعدی آن در حال تحقق است و برای این کار استفاده از دیتا ساینس، کلود کامپیوتینگ و... باهدف استفاده بهینه از منابع اجتناب‌ناپذیر است.

وی با تأکید بر اینکه این روزها اقتصاد دیجیتال به‌عنوان یک الزام فراگیر در همه جهان مطرح است و لازمه آن توجه به اکوسیستم مربوطه و تسهیل فرایندهای درگیر آن است گفت: تحول دیجیتال بر سه بخش دولت دیجیتال با محوریت هوشمند سازی، جامعه دیجیتال با محوریت فرهنگ‌سازی، کسب‌وکار دیجیتال با محوریت توسعه فضای کسب‌وکار آینده جوامع را شکل می‌دهد و بر همه بخش‌های اجتماعی، اقتصادی و زیست‌محیطی اثرگذار است.

وزیر ارتباطات بابیان اینکه تحول دیجیتال با چالش‌های مهمی روبرو است گفت: این چالش‌ها شامل چالش زیرساخت‌ها، چالش‌های نهادی و حقوقی، چالش‌های فرهنگی و اجتماعی، چالش‌های سازمانی به مفهوم فقدان مهارت، ناکافی بودن منابع مالی و کمبود راهبردهای اجرایی منسجم، چالش‌های دانشجوی پژوهشی و بالاخره چالش‌های فضای کسب‌وکار است.

وی در خاتمه افزود: انتظار بنده به‌عنوان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات این است که با نگاهی عمیق و درعین‌حال واقع‌بینانه در هر مورد راهکار مناسبی تدوین و ارائه کند. این اجلاس در موضوعات فناوری‌های آینده و موردنیاز می‌تواند به پژوهشگاه در انجام خواسته یادشده کمک کند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار