به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سارا صداقت، معاون آموزش، پژوهش و مشاوره انجمن اطلاعرسانی دیابت گابریک و یکی از اعضای پروژه دیپ شرکت نوو نوردیسک پارس، درباره افت قند خون در افراد دیابتی و راههای کمک به این افراد هنگام وقوع این مشکل، اظهار کرد: قند خون همیشه تمایل به کاهش دارد. اگر بیماران مبتلا به دیابت دوز انسولین را درست محاسبه نکنند یا تغذیه و فعالیت بدنی نامناسب داشته باشند، قند خون آن ها پایین خواهد آمد.
او گفت: حداقل استاندارد میزان قندخون بهصورت قراردادی ۷۰ میلیگرم در هر دسیلیتر است و البته این سطح در افراد مختلف ممکن است متفاوت باشد، اما بهطورکلی عدد ۷۰ خط قرمز است؛ یعنی قند خون نباید از این رقم پایینتر بیاید. تجربه افت قند خون یکی از ترسناکترین تجربههایی است که ممکن است برای افراد دیابتی رخ دهد. افت قند خون، اتفاق حادی است که به بدن تحمیل میشود و فرد دیابتی در برابرش واکنش نشان میدهد.
صداقت ادامه داد: وقتی قند خون پایین میآید، باید قند سریعا بالا برود بنابراین در چنین شرایطی آب قند و نوشابه اکسیر حیات هستند. باید همدلی شود و اطرافیان بدانند دیابت چیست و در زمان افت قند، افراد دیابتی را سرزنش نکنند. اگر افت قند خون را درست کنترل کنیم، اعتماد به نفس بیشتری برای ادامه کنترل دیابت پیدا میکنیم.
او درباره خودکنترلی بیماری دیابت گفت: افراد دیابتی در بهبود و کنترل بیماریشان نقش زیادی دارند، امروزه دیدگاه دیابت، بیمارمحور شده است. انسولینهای انسانی و آنالوگ با هم تفاوتهای زیادی دارند. در مداخلات دیابت، آن مداخلهای موفق تلقی میشود که A۱C را کنترل کرده و هایپوگلایسمی را کم کند. باز هم تاکید میکنم افت قند خون بزرگترین استرسی است که میتواند به بدن از نظر فیزیولوژیکی وارد شود.
بیشتر بخوانید
صداقت درباره قانون ۱۵- ۱۵ گفت: هر فرد دیابتی و خانوادهاش باید این قانون را بلد باشند. این قانون به بیماران دیابتی توصیه میکند، اگر فردی افت قند خون یا قند خون کمتر از ۷۰ میلیگرم در دسیلیتر را تجربه کرد، ۱۵ گرم کربوهیدرات ساده و زودجذب مصرف کند و بعد ۱۵ دقیقه صبر کند. سپس دوباره قند خود را اندازه بگیرد، اگر باز هم کمتر از ۷۰ بود این کار را تکرار کند تا سطح قند خون نرمال شود. در این شرایط باید مواد غذایی قندی ساده و سریعاثر مانند نوشابه، قند ساده، آبمیوه، عسل، شکر محلول در آب مصرف شود.
انتهای پیام/