یک روانشناس سلامت با بیان اینکه محدودیت‌های اخیر در کاهش سرعت چرخه انتقال ویروس کرونا موثر بوده است، گفت : در صورت همراهی و همکاری بیشتر مردم و رعایت توصیه‌ها و کاهش تردد‌ها و تجمعات چرخه انتقال ویروس کرونا حذف می‌شود.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، فاطمه خالوان روانشناس سلامت با تاکید بر اینکه همه مردم باید محدودیت‌های کرونایی را جدی بگیرند، گفت : بعد از گذشت ۱۰ ماه از شیوع ویروس کرونا تنها راهکار مصونیت از این بیماری رعایت توصیه‌های بهداشتی است و راهکار دیگری فعلا برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری وجود ندارد.

او ادامه محدودیت‌ها و تعطیلی ادارات و بازار را راهکار مناسبی در راستای حذف چرخه انتقال ویروس دانست و گفت : اگر با برنامه و براساس شیوه‌نامه‌های بهداشتی عمل کنیم می‌توانیم این ویروس را کنترل و نسبت به حذف تدریجی آن اقدام نماییم که این موضوع نیاز به همکاری همگانی دارد.

او در خانه ماندن را توصیه درستی در راستای جلوگیری از سرایت ویروس کرونا دانست و افزود: تجمع، تردد و دورهمی‌های خانوادگی یکی از مهمترین عوامل انتقال ویروس کرونا است و از این رو برای حذف سرایت این ویروس و قطع کردن چرخه انتقال آن باید از تجمع کردن خودداری کرد و حتی ملاقات با بیماران را در منزل و بیمارستان به طور کامل باید حذف کرد.

این روانشناس سلامت با توصیه به افرادی که علایم کرونا دارند از آن‌ها خواست در قرنطینه خانگی بمانند و ارتباطات خود را به به حداقل کاهش دهند و با استراحت و رعایت دستورالعمل‌ها تا زمان بهبودی کامل از منزل خارج نشوند.

خالوان استفاده از ماسک از منزل تا منزل را نیز راهکار موثر دیگری برای پیشگیری از سرایت ویروس کرونا دانست و گفت: جدی گرفتن شیوه‌نامه‌های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک و رعایت فاصله ۲متری به تسریع در حذف انتقال ویروس کرونا کمک زیادی می‌کند و از این رو در شرایط فعلی که وارد موج سوم کرونا شده ایم همه مردم باید با حساسیت بالا نسبت به کنترل این ویروس اقدام نمایند.

او تلاش همگانی برای کاهش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا را جزو مسئولیت اجتماعی همه اقشار مردم دانست و افزود: همه مردم در راستای حق شهروندی خود باید همراهی کاملی با محدودیت‌ها و ممنوعیت‌ها داشته باشند تا هرچه سریعتر از این وضعیت عبور کنیم.

او با بیان اینکه هرچه مسائل عادی قلمداد شود و مردم به توصیه‌های بهداشتی توجهی نداشته باشند طول دوران حضور ویروس کرونا در جامعه نیز به درازا می‌کشد و نمی‌توان پایانی برای آن متصور شد از این رو باید دست به دست هم بدهیم تا هرچه سریعتر چرخه انتقال ویروس حذف شود.

او کرونا را ویروسی عالم گیر دانست و گفت: این ویروس فقط در استان و کشور ما شیوع پیدا نکرده و از این رو باید از تجارب سایر کشور‌ها در مهار این بیماری استفاده کنیم و این مرحله را با کمترین آسیب پشت سربگذاریم.

این روانشناس سلامت برحذف مسافرت‌ها و استفاده از تعطیلات برای تفریح و دورهمی نیز تاکید کرد و گفت: فلسفه این تعطیلی و محدودیت ها، مصون نگه داشتن جان افراد است و از این رو نباید با مسافرت و تردد غیرضروری جان خود و اطرافیانمان را به خطر بیاندازیم.

خالوان، کمک به کاهش ورودی بیمارستان‌ها را مورد تاکید قرار داد و افزود: پرشدن تخت بیمارستان‌ها و خستگی پزشکان و پرستاران و نیرو‌های کادر درمان شرایط را برای حوزه سلامت بسیار سخت کرده و افزایش آمار مرگ و میر‌ها و مبتلایان به کرونا نیز تاثیر زیادی در روحیه کادر درمان و سایر مردم گذاشته و از این رو می‌طلبد عزم همگانی برای کاهش آمار مبتلایان داشته باشیم.

او با بیان اینکه با شیوع ویروس کرونا جامعه دچار بیماری‌های همچون استرس، ترس، اضطراب و خیلی بیمار‌های دیگری شده است، گفت: باید علاوه بر صیانت از جسم، به فکر روح و روان خود نیز باشیم و نگذاریم دچار استرس و اضطراب و بیماری‌های روحی روانی شویم چرا که جسم را نیز تضعیف و زمینه را برای بیماری فراهم می‌کند.

او گفت: این وضعیت پایدار نیست و با تلاش همگانی می‌توانیم چرخه انتقال ویروس کرونا را حذف کنیم و جامعه را به شریط قبل از کرونا برگردانیم به شرط آنکه همه مردم در این موضوع مشارکت و همراهی کامل داشته باشد .

انتهای پیام/د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.