رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: براساس اقدامات و برنامه ریزی‌هایی که در سطح استان انجام شده است قیمت گوشت مرغ حداکثر در یک هفته آینده متعادل خواهد شد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،محمد رضا اورانی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: کمبود گوشت مرغ در تهران باعث شد این محصول از خراسان رضوی خارج و به سمت تهران سرازیر شود که این موضوع باعث افزایش قیمت گوشت مرغ در استان شد که با تدابیر انجام شده در سطح استان این نوسان ایجاد شده مدیریت و قیمت گوشت مرغ طی یک هفته آینده به قیمت قبلی تعیین شده یعنی ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان بازخواهد گشت.

او افزود:همچنین بر اساس تدابیر انجام شده، خروج مرغ زنده و گوشت مرغ به هر شکلی گرم، قطعه شده و منجمد از خراسان رضوی ممنوع شد و با متخلفان از سوی دستگاه‌های نظارتی برخورد شدید صورت خواهد گرفت، همچنین ذخائر مرغ منجمد در استان به اندازه کافی و لازم وجود دارد و از سوی ستاد تنظیم بازار استان در مکان‌های تعیین شده مثل فروشگاه‌های زنجیره‌ای و کاسبان امین توزیع می‌شود به طوری که روزانه بین ۱۰۰تا ۱۵۰تن گوشت مرغ منجمد که خرید خود استان است و تا ۶ماه تاریخ نگهداری دارد با قیمت ۱۵هزار تومان در سطح استان توزیع می‌شود و مردم هیچ نگرانی از این بابت نداشته باشند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ادامه داد: همچنین با همکاری زنجیره‌های تامین گوشت مرغ در استان که حدود ۶زنجیره است، متناسب با حجم نهاده‌هایی که در اختیار آن‌ها قرار داده می‌شود گوشت مرغ را در بازار‌هایی که سازمان صمت اعلام می‌کند با قیمت مصوب تنظیم بازار به فروش خواهند رساند.

اورانی بیان کرد: در صورتی که ۱۰۰درصد نهاده‌های مورد نیاز برای تولید یک کیلو گوشت مرغ با ارز دولتی تامین شود، قیمت آن برای عرضه در کشتارگاه‌ها ۱۴۴۰۰تومان و در صورتی که همانند شرایط فعلی که ۴۰درصد نهاده آن با ارز دولتی تامین می‌شود ۱۷۶۰۰تومان است که با احتساب هزینه‌های نظیر کشتارگاه، توزیع کننده و سود فروشنده در حالت اول باید با قیمت ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان و در حالت دوم با قیمت ۲۳ هزار و ۶۰۰ تومان به دست مصرف کننده واقعی برسد.

بیشتر بخوانید


او تصریح کرد: قیمت مرغ زنده امروز در مقایسه با دیروز، ۹هزار تومان کاهش داشته و از ۳۰هزار تومان به ۲۱هزار تومان کاهش پیدا کرده است، آخرین قیمت گوشت مرغ در مشهد و خراسان رضوی بین ۳۶تا ۳۸هزار تومان بوده و قیمت‌هایی مثل ۴۶هزار تومان که از سوی برخی افراد نظیر دلالان برای ایجاد جو روانی در سطح جامعه مطرح می‌شود به هیچ وجه صحت ندارد.
 
کمبود جوجه ریزی به گرانی مرغ دامن زده است
 
این مقام مسئول با بیان اینکه برخی مسائل در اختیار استان نیست و از پایتخت نشات می‌گیرد، تاکید کرد: حدود ۱۰روز هیچ گونه جوجه ریزی در سطح کشور صورت نگرفته است که به طور منطقی باعث کمبود و افزایش قیمت در یک بازه زمانی خواهد شد.

اورانی اظهار کرد: طی ۴۰سال گذشته بدون توجه به محدودیت‌های اقلیمی کشور پرورش گاوداری و مرغداری توسعه یافته است و از پرورش دام سبک در کشور غفلت صورت گرفته است که این موضوع باعث شده است که در شرایط فعلی به ۹میلیون تن ذرت در کشور نیاز داشته باشیم، اما فقط یک میلیون تن آن در کشور تامین می‌شود از این رو در این زمینه ۹۶درصد وابستگی در کشور وجود دارد.

او با بیان اینکه حدود ۷۰درصد هزینه یک مرغداری را تامین نهاده و دان مرغ تشکیل می‌دهد، افزود: متاسفانه در ۴۰سال گذشته در این زمینه برنامه ریزی مناسبی برای تولید داخلی صورت نگرفته و از محل در آمد فروش نفت، واردات این محصولات صورت می‌گرفت، اما در شرایط فعلی که فروش نفت با مشکلاتی مواجه شده است و نرخ ارز نیز با نوساناتی روبرو شده است تامین این نهاده‌ها با مسائلی نظیر افزایش قیمت روبرو شده است این در حالی است که امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب همواره در طول ۴۲سال گذشته بر کاهش وابستگی به نفت تاکید داشتند، اما متاسفانه توجهی به این موضوع از سوی سیاست گذاران و مدیران در سطح کشور نشد که باعث بروز اینگونه مسائل در کشور شد.
 
چرخه تولید نیاز به اصلاح دارد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: چرخه تولید در حال حاضر معیوب و نیاز به اصلاح دارد به طوری که تامین و تخصیص نهاده در حال حاضر دارای اشکال است به طوری که مثلا باید واردات نهاده با ارز آزاد انجام شود و ما به تفاوت قیمت ارز ۴۲۰۰با ارز آزاد در قالب کارت الکترونیک مواد پروتئینی در اختیار دهک‌های پایین جامعه قرار بگیرد.

اورانی بیان کرد: باید به طور واقعی پذیرفت که هزینه‌های تولید در کشور افزایش پیدا کرده است و دولت در این زمینه باید سیاست‌های حمایتی از این قشر جامعه داشته باشد. مثلا قیمت حمل و نقل هر تن نهاده، مصوب ستاد تنظیم بازار از بندرامام تا خراسان رضوی ۲۴۰هزار تومان است، ولی متاسفانه در حال حاضر کمتر از ۴۵۰هزار تومان این حمل و نقل صورت نمی‌گیرد. از این رو تولیدکننده به تنهایی مقصر نیست و مطالبه تنها از سوی تولیدکننده که در میدان است وبرای چند خانواده اشتغال زایی می‌کند کافی نیست بلکه باید از حوزه‌هایی که برای تولید، هزینه مضاعف نیز ایجاد می‌کنند مطالبه صورت بگیرد.
 
اسیر جو روانی بازار نشوید

او تصریح کرد: گوشت مرغ، تخم مرغ، شیر و به طور کلی کالا‌های اساسی حدود ۸درصد از هزینه‌های روزانه یک خانوار را تشکیل می‌دهند، اما به دلیل فراوانی مصرف بیشتر به چشم می‌خورندو با یک افزایش قیمت جو روانی زیادی در جامعه ایجاد می‌شود.

این مقام مسئول بابیان اینکه جوجه ریزی در آبان ماه امسال نسبت به مهرماه ۱۱درصد افزایش داشته است، افزود: تمام سعی خود را برای جوجه ریزی همه واحد‌های فعال مرغداری استان انجام داده ایم و نهاده دولتی مورد نیاز با ارز دولتی نیز در سامانه بازارگاه قرار داده شده و به همه واحد‌های مرغداری استان نیز در این باره اطلاع رسانی کرده ایم که تامین کامل نهاده یک ماه مرغداری‌ها با ارز دولتی از طریق این سامانه صورت خواهد گرفت.

اورانی اظهار کرد: امشب در تعزیرات حکومتی استان جلسه‌ای مخصوص نظارت بر قیمت گوشت مرغ در خراسان رضوی برگزار می‌شود و امیدواریم با تصمیماتی که در این جلسه به تصویب خواهد رسید با متخلفان برخورد‌های سنگینی صورت بگیرد.


انتهای پیام//م. م
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.