به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ترشی یکی از چاشنیهای بسیار معروف است کە در بسیاری از خانوادههای ایرانی آن را در کنار بعضی غذاهای سنتی از جمله آبگوشت و لوبیا پلو قرار داده و از طعم دلچسب آن لذت میبرند. ترشی بندری تند و پر ادویه در کنار غذاهای مختلف فوق العاده است.
مواد لازم برای تهیه ترشی بندری:
تمرهندی ۱ بسته
موسیر ۵۰ گرم
هویج ۳ عدد
خیار ۳ عدد
رب انار ترش ۱ لیوان
بادمجان متوسط ۳ عدد
کرفس ۳-۲ شاخه
گل کلم ۱ کیلو
سیر ۱ بوته
فلفل سبز ریز ۵۰ گرم
سیب زمینی ترشی ۵۰۰ گرم
ادویه ترشی ۱-۲ قاشق سوپخوری
گوجه فرنگی ۵ عدد
آب گوجه فرنگی غلیظ ۱ لیوان
سبزی معطر خرد شده (نعنا، گشنیز، مرزه، ترخون) ۱ لیوان
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه ترشی بندری:
ترشی بندری یکی از انواع ترشیهای های محبوب در سفرههای ایرانیها میباشد. برای تهیهی ترشی بندری ابتدا، فلفلهای سبز قلمی را با کمی سرکه و نمک بجوشانید تا نرم شوند.
تمرهندی را درون ظرفی بریزید و مقداری سرکه روی آن بریزید و به طور کامل هم بزنید، سپس آن را داخل یک صافی بریزید و هستههای آن را جدا کنید.
گوجه فرنگیها را به صورت نگینی خرد کنید. هویجها و سیب زمینیها و سیرها را پوست بگیرید و ریز خرد کنید.
برگهای کرفس را جدا کنید و آنها را به اندازه هویج خرد کنید.
خیارها را (بدون پوست گرفتن) خرد کنید و در صافی بریزید؛ مقداری نمک روی آن بپاشید و ۳-۲ ساعت صبر کنید تا آب اضافی آن برود.
موسیرهای خشک را به مدت ۶- ۵ ساعت در آب خیس کنید، ۳-۲ بار بشویید، ریشهها و قسمتهای زائد آن را بگیرید و به صورت کامل یا ریز شده استفاده کنید.
بوتههای گل کلم را از هم جدا کنید و به صورت کامل ریز کنید. سبزیهای معطر خرد شدهی ترشی را با تمامی مواد بالا مخلوط کنید.
بادمجانها را با پوست یا بدون پوست به صورت دلخواه به شکل حبه قند خرد کنید و با کمی سرکه بجوشانید تا نرم شوند؛ سپس به همان صورت که داغ است به بقیه مواد اضافه کنید و به صورت کامل مخلوط کنید.
ادویه ترشی، رب انار، آب گوجه فرنگی غلیظ شده و تمرهندی رقیق شده با سرکه را به مخلوط اضافه کنید.
مخلوط آماده شده را درون ظرف مخصوص ترشی بریزید و سرکه را به آن اضافه کنید تا روی آن را بپوشاند.
نمک را هم به میزان دلخواه به ترشی اضافه کنید.
نکته:
استفاده از مقدار بیشتری نمک در صورتی که شور نشود، مدت و کیفیت نگهداری ترشی را بیشتر خواهد کرد، بهتر است از رب انار ترش استفاده کنید.
آب گوجه فرنگی غلیظ را با صاف کردن گوجه از آبکش بدست آورید، میتوانید به جای آب گوجه فرنگی غلیظ از مخلوط ۳ قاشق رب و ۱ لیوان اب (جوشیده شود) استفاده کنید.
طرز تهیه ترشی مخلوط بندری:
مواد لازم برای ترشی بندری:
بادمجان قلمی ۵ عدد
تمرهندی ۲ بسته
سرکه یک و نیم پیمانه
سیب زمینی ترشی ۵ عدد
سیر ۲ بوته
پیاز ریز ۱۵ تا ۲۰ عدد
هویج ۴ عدد
کرفس ۵ شاخه
گشنیز ۵۰۰ گرم
ترخون و نعنای خشک ۳ قاشق غذاخوری
فلفل تند خشک شده ۵ عدد
گلپر ۳ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه ترشی مخلوط بندری:
ابتدا گشنیز را پاک کنید و بشویید سپس داخل آبکش بریزید تا آب اضافی آن برود. گشنیز را روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا به خوبی خشک شود سپس خرد کنید. بادمجانها را یکی در میان پوست بگیرید و به اندازهی دلخواه خرد کنید بعد از شستن روی یک پارچه پهن کنید تا خشک شود. سیب زمینی ترشی، سیر و پیاز را بعد از پوست گرفتن بشویید، سپس آنها را به شکل دلخواه خرد کرده و روی یک پارچه پهن کنید تا آب آن گرفته شود. برگهای جوان کرفس را هم به همراه گشنیز خرد کنید. ساقهی آن را به شکل نگینی جداگانه خرد کنید.
در این میان که سبزیجات در حال خشک شدن هستند تمرهندی را با مقداری آب جوشانده و از صافی عبور دهید سپس به همراه بادمجان خرد شده و سرکه داخل قابلمهای بریزید و روی حرارت بگذارید تا بادمجانها بپزند. در حدی که کمی نرم شود کافی است، بادمجانها را زیاد نپزید، چون له میشود.
در این هنگام باقی سبزیجات خرد شده، سبزی معطر خشک شده و ادویهها را مخلوط کنید و به قابلمه بادمجانها اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همه مواد و طعمها با هم ترکیب شوند. ترشی را به همان حالت رها کنید تا سرد شود سپس در یک یا چند شیشه تمیز و خشک بریزید و در آنها را ببندید و تا زمان سرو در یخچال نگهداری کنید.
طرز تهیه لیته بندری:
مواد لازم برای ترشی لیته بندری:
بادمجان ۱ کیلوگرم
هویج ۱ کیلوگرم
سیر ۴ حبه
سبزیجات معطر (مرزه و نعناع و ترخون و گشنیز و جعفری و شوید) ۳۰۰ گرم
سرکه به مقدار لازم
فلفل سبز ۱ عدد
سیاه دانه به مقدار لازم
کلم سفید ۶۰۰ گرم
ادویه ترشی به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
طرز تهیه ترشی لیته بندری:
برای تهیهی ترشی لیتهی بندری، ابتدا سر بادمجانها را جدا کنید و در مخلوط آب و سرکه بپزید.
بعد از خنک شدن، آب بادمجانها را کامل بگیرید. میتوانید آنها را درون فر قرار دهید یا کبابی کنید.
هویج و سیر را پوست کنده و به همراه بادمجانهای آماده شده در مخلوط کن یا غذاساز بریزید تا کاملا خرد و مخلوط شوند.
در آخر سبزیهای خرد شده، گل کلم و فلفل سبز را به ترشی اضافه کنید و هم بزنید. سپس سیاه دانه، ادویه ترشی، زردچوبه، نمک و سرکه را به آنها بیفزایید.
همه مواد را در شیشه بریزید و بعد از آماده شدن نوش جان کنید.
منبع: بیتوته
انتهای پیام/