کارشناس تغذیه بالینی گفت: افراد باید رژیم غذایی دارای میوه، سبزی، نان و غلات سبوس دار، حبوبات، گوشت، ماهی و مرغ استفاده کنند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، فیروز امینی آلاشتی کارشناس تغذیه بالینی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: استفاده از منابع غذایی ویتامین A مانند منابع گیاهی شامل انواع سبزی‌ها و میوه‌های زرد و نارنجی مانند هویج، کدو حلوایی، موز و انواع مرکبات و منابع حیوانی مانند زرده تخم مرغ، شیر و لبنیات، استفاده از منابع غذایی ویتامین D (ماهی‌های چرب، لبنیات و زره تخم مرغ) برای افزایش سطح ایمنی بدن توصیه می‌شود.

او افزود: از منابع ویتامین E به عنوان آنتی اکسیدان و کمک کننده به عملکرد سیستم ایمنی بدن می‌توان از روغن‌های مایع آفتابگردان و ذرت در طبخ غذا و سبزیجاتی مانند اسفناج، کلم پیچ، سویا و سیب زمینی در وعده‌های اصلی غذایی یا انواع آجیل مانند فندق، بادام، گردو در فاصله بین وعده استفاده کرد.


بیشتر بخوانید


امینی گفت: مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین C شامل انواع میوه‌ها و سبزی‌ها از جمله سبزی‌های برگ سبز مانند سبزی خوردن و انواع کلم و گوجه فرنگی، جوانه‌های گندم، ماش و شبدر، انواع مرکبات مانند لیمو ترش، لیمو شیرین، پرتقال، نارنگی و نارنج و کیوی در هر سه وعده و مصرف منابع غذایی ویتامین‌های گروه B مانند انواع سبزی‌های برگ سبز و میوه ها، شیر و لبنیات، انواع گوشت‌ها، زرده تخم مرغ، غلات سبوس دار، حبوبات مانند نخود، انواع لوبیا، عدس، باقلا، لپه و ماش، مغز‌ها هم توصیه می‌شود.

او ادامه داد: مصرف منابع غذایی ویتامین B ۱۲ برای پیشگیری از پیشرفت سریع عفونت‌های ویروسی از جمله گوشت قرمز، ماهی و ماکیان، تخم مرغ و لبنیات، دریافت آهن کافی از منابع غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن، آهن در منابع گیاهی و منابع حیوانی یافت می‌شود.

کارشناس تغذیه بالینی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: منابع حیوانی شامل گوشت قرمز، مرغ و ماهی بوده و منابع گیاهی شامل انواع سبزی ها، حبوبات، میوه‌های تازه و خشک شده و غلات کامل می‌شود.

امینی افزود: اگر منابع غذایی آهن به همراه غذا‌های دارای ویتامین c مصرف شوند، جذب آهن افزایش می‌یابد.

او گفت: مصرف غذا‌های غنی از روی (Zn) شامل گوشت قرمز، مرغ، ماهی، غلات کامل، حبوبات و تخم مرغ برای تقویت سیستم ایمنی در هر سه وعده غذایی هم لازم است.

کارشناس تغذیه بالینی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران ادامه داد: استفاده از غذا‌هایی مانند سوپ و آش همراه با آب لیموی تازه و مایعات گرم در صورت وجود علائم سرماخوردگی، داشتن فعالیت بدنی منظم و ورزش با استفاده از برنامه‌های ورزشی در فضای مجازی و برنامه ریزی برای خواب منظم و تنظیم زمان خواب برای داشتن خواب به موقع و آرام لازم است.

انتهای پیام/ م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.