به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، معصومه ابتکار معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده در جلسه امضای تفاهم نامه همکاری بین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری که به صورت مجازی برگزار شد، گفت: امروز در دولت دوازدهم سومین موافقت نامه بین وزارت علوم و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری امضا میشود و امیدواریم نتایج خوبی از آن حاصل شود.
او در ادامه بیان کرد: فعالیتهایی که تاکنون با وجود محدودیتها انجام شده بسیار تاثیر گذار بوده است. از همراهی تمام دانشگاه در طرح کمند و سفیران فرهنگی تشکر میکنیم. جهت گیری در دولت یازدهم و دوازدهم تحقق سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب در حوزه خانواده و تحقق برنامه ششم توسعه است که در این راستا شاخصهای عدالت جنسیتی تدوین و ابلاغ شده است. شاخصهای خانواده در ستاد ملی زنان و خانواده در حال تدوین است که میتواند دستمایه این باشد که سیاستهای دوست دار خانواده را به اجرا بگذاریم. دانشگاههای دوست دار خانواده نیز از جمله این اقدامات است.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ادامه داد: یکی از مسائل مهم خانواده امروز مهارتهای ارتباطی است. باید سواد ارتباطی را در مدارس و دانشگاهها آموزش دهیم و در بحث ارتباط بین نسلی و شکاف بین نسلی که میتواند ضربات سختی در جامعه وارد کند، اقدام جدی باید صورت بگیرد. مهارت تفکر مثبت و مهارتی ارتباطی در دنیا بسیار مهم ارزیابی شده است که باید در مقاطع مختلف به آن پرداخته شود.
ابتکار ادامه داد: یکی از اتفاقات خیلی خوب طرح کمند بود که در جهت پیوند دادن دختران دانشجو با اقتصاد، بازار و ایدههای خلاق اقداماتی انجام داده است. در زمینه استارتاپهای مخصوص دختران و ورود به بازار کار نیز اقداماتی صورت گرفته است که در صدد اتصال آن با طرح کمند هستیم.
معاون امور زنان و خانواده اظهار کرد: در جایزه زن در علم امسال دو جایزه (یکی به نام مریم میرزاخانی و دومی به دکتر پروانه فرزانه که در بحث بانک ژن فعالیت داشتند) در نظر گرفته شده است. امیدواریم شاهد انتصابات بیشتر زنان توانمند و شایسته در مسئولیتهای مدیریتی دانشگاهها باشیم. بیش از ۳۰ درصد هیات علمی دانشگاهها خانمها هستند که ناشی از حمایت وزارت علوم از بانوان است.
منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه مراسم امضای این تفاهم نامه گفت: جامعه دانشگاهی جمعیت قابل توجهی از زنان را دارد و ۵۰ درصد دانشجویان کشور دختر هستند، در حوزه هیات علمی ۳۰ درصد و حدود ۶۰ درصد از کارمندان مشغول در وزارت علوم و دانشگاهها خانم هستند. توجه به بحث خانواده میتواند نگرانی ما درباره جوانان را کاهش دهد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار کرد: در محیط دانشگاه دانشجویان دختر انگیزه و فعالیت بیشتری برای مشارکت اجتماعی دارند و با هدایت بهتر میتوانیم در جهت توانمند سازی آنها حرکت کنیم.
غلامی افزود: در حوزههای مختلف توانمند سازی دانشجویان در موضوعات فناوری، مشاغل مبتنی بر دانش، مباحث استارتاپها و دانش بنیانها میشود برنامهها را گسترش داد و حضور دختران را در این عرصهها پر رنگ کرد. در حوزه دانش بنیانها شرکتهای با مدیریت بانوان آمار بالایی ندارد.
انتهای پیام/