حسین مختاری، استاد دانشکده برق و مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه صنعتی شریف در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تجاری سازی مقالات علمی توسط شرکتهای دانش بنیان اظهار کرد: در برخی از فناوریها نیازمند به سرمایه گذاریهای بزرگ نیستیم و شرکتهای بزرگ میتوانند با استفاده از سرمایههای کوچک آنها را تولید کرده و سپس به مرحله تجاری سازی برسانند.
مختاری با بیان اینکه برای تبدیل علم به فناوری و ثروت تجاری سازی توسط دانشگاه انجام نمیشود، تاکید کرد: دانشگاهها نقش کارخانهای ندارند و به دنبال تاسیس شرکتهای تولیدی نیستند، در واقع شرکتهای دانش بنیان کوچک از دل دانشگاهها بیرون میآیند و برای بزرگ شدن نیازمند سرمایه گذاری هستند.
مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه صنعتی شریف گفت: شرکتهایی وجود دارند که در حوزه فناوری به خصوص نرم افزاری و خدمات به علت ریسک و هزینه کمتر سرمایه گذاری میکنند، اما در حوزه تکنولوژی به علت ارزش افزوده کمتر به نسبت کسب و کارهای نرم افزاری علاقهمندان زیادی برای سرمایه گذاری وجود نداشته و تعداد آن روز به روز کمتر میشود.
مختاری افزود: شرکتهای دانش بنیان کوچک دانشگاه به شیوه نیمه سوبسیدی با شرکتهای بیرون از دانشگاه فعالیت میکنند و در صورت ناموفق بودن این شرکتها که در بیشتر موارد مشکل فنی دخیل نبوده، لازم است با شرکتهای چینی و غیر چینی برای رفع خسارت، رقابت شود تا ۷۰ درصد از مشکلات رفع شود.
او درباره عوامل تاثیرگذار بر شکست شرکتهای دانش بنیان گفت: فعالیت نکردن در بازار، مدیریت نادرست، دریافت نکردن پول از کارفرما، پرداخت نشدن بیمه پرسنل و اجاره محل از عوامل تاثیر گذار بر شکست شرکتهای دانش بنیان است که در این صورت نمیتوانند تجاری سازی کند.
مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه صنعتی شریف اضافه کرد: شرکتهای دانش بنیان بعد از ۳ سال آموزش یا شکست میخورند یا به پارک علم و فناوری دانشگاه وارد میشوند و به عنوان شرکتهای واقعی با جهان خارج از دانشگاه و بازار واقعی رقابت خواهند کرد و تجاری نشدن مقالات و تولید زیاد محصولات تنها بر عهده دانشگاه نبوده و ممکن است شرکتهای دانش بنیان در این زمینه فعالیت خوبی انجام ندهند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/