به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند دلشان به وعده های مسئولان خوش است همین که مطلع میشوند قرار است مسئولی پابه روستایشان بگذارد با وجود همه مشکلات، اما حاضرند هرچه دارند جلو راه مسئولان قربانی کنند تا به خوبی از میهمانان پذیرایی شود.
تصورش را بکنید اگر مسئولی بیاید و وعده ای برای رفع مشکلاتشان نسخه پیچی کند او را تا آخر عمر دعا می کنند و از او به نیکی یاد می کنند، اما اگر وعده ای بی سرانجام برایشان نسخه شود تنها دردی بر دردهای دیگرشان افزوده می شود.
وعده های بی سرانجام تأمین راه، برق، گاز، امکانات رفاهی، اینترنت و از همه مهمتر وعده تأمین آب که مهمترین مشکل مردمان روستاهای محروم خراسان جنوبی است.
آب مایه حیات و زندگی است و این مردمان سختکوش باید سال های سال در انتظار باشند تا وعده مسئولان محقق شود و حداقل های یک زندگی برای مردمان این سرزمین تأمین شود.
بیشتر بخوانید
دفتر مشکلات و کمبودهای خراسان جنوبی را ورق میزنم آب، جاده، راه آهن از مهمترین مشکلاتش است و بیشترین اخبار و گزارشات منتشر شده در رسانه ها هم گواه بر این است که بیشتر روستائیان این خطه از کویر، خواهان آب آشامیدنی سالم هستند.
یکی از روستائیان با گلایه از عدم تحقق وعده مسئولان برای تأمین آب روستا گفت: آقایان مسئول اگر روستای شما هم آب آشامیدنی لولهکشی نداشته باشد و مردمانش برای تأمین آب باید ساعت ها چشم انتظار باشند تا تانکری بیاید و آبی برایشان بیاورد که گاهی شور است و قابل استفاده نیست باز هم همچنان بی خیال مینشستید و فقط وعده پشت وعده می دادید؟
او افزود: از شما خبرنگاران و اصحاب رسانه میخواهم از مسئولان مطالبهگری کنید و بگویید این مردم به چه امیدی در روستایشان بمانند و مهاجرت نکنند وقتی که آبی برای خوردن ندارند؟
صدایش بغض داشت و لرزش صدایش مانع از ادامه حرفهایش بود. به دنبال پیگیری بیشتر موضوع با تعدادی از مردم روستا های دیهوک تماس گرفتیم . با پرس و جوی زیاد به یک شماره میرسیم و از وضعیت آب روستایشان میپرسیم.
صدای مردی میانسال در آن سوی خط میگوید: آب؟ کدام آب؟ آبی که با تانکر به دستمان میرسد و گاهی هم شور است؟ جالب است بعد از یک سال انتظار هنوز وعده مسئولان بر زمین مانده است. درد دل و فریاد ما دیگر بیفایده است چرا که کسی صدای مشکلات ما را نمی شنود.
او ادامه داد: مسئولان وعده دادند تا پایان سال ۹۸ آبرسانی به شش روستای دیهوک محقق میشود، اما تقویم را ورق بزنید ببیند سال ۹۸ تمام شده است سال ۹۹ هم هشت ماهش به اتمام رسیده، اما دریغ از عمل به وعدهها.
مرد روستایی که معتقد است مسئولان کاری برای ما انجام نمیدهند که دلمان خوش باشد تا در روستای آبا و اجدادی خود بمانیم و کشاورزی کنیم افزود: ۱۵۰ خانوار از اهالی روستا های قنبرآباد، بخش تاریخی دیهوک، رضویه، عباسآباد، چیکاب و قوامیه همچنان باید چشم انتظار وعده های عملی نشده مسئولان باشند؟
محمدی رئیس شورای شهر دیهوک نیز گفت: مدیرعامل آب و فاضلاب در ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ قول داد که این پروژه را به صورت ۱۰۰ درصد تا پایان سال ۱۳۹۹ افتتاح کنند، اما از نیمه سال ۱۳۹۸ که پروژه متوقف است تاکنون هیچ اقدام اجرایی صورت نگرفته است.
آری تیرماه امسال بود که استاندار سابق در ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات بحران آب ضرب العجلی ۴۸ ساعته از فرمانداران و شرکت آب و فاصلاب استان خواسته بود تا تامین آب مناطق روستایی و عشایری به صورت ۲۴ ساعته برنامهریزی و اقدام شود و در این خصوص با تشکیل ستادی در محل فرمانداری ها این موضوع را ۲۴ ساعته رصد کنند.
امامی مدیرعامل آب و فاضلاب خراسان جنوبی در این زمینه گفت: این پروژه در سال ۱۳۹۸ شروع شده و پیشرفت فیزیکی خوبی داشته، اما به دلیل کمبود اعتبار متوقف شد.
او افزود: از پروژه بازدید داشته ایم و تلاش داریم متناسب با تخصیص اعتبارات ابتدا روستای قنبرآباد و سپس سایر روستا ها را از آب پایدار بهره مند کنیم. برای اجرای این طرح تاکنون ۳ کیلومتر لوله گذاری شده و ۱۰ کیلومتر دیگر باقیمانده است.
امامی اظهار کرد: با توجه به کمبود اعتبارات، برای اتمام پروژه نمیتوانیم زمان مشخص کنیم، اما امیدواریم بتوانیم بخشهایی از پروژه را امسال تمام کنیم.
مدیرعامل آب و فاضلاب خراسان جنوبی با بیان اینکه آبرسانی سیاربه روستا های استان در فصل و ماه های مختلف سال متفاوت است افزود: در حال حاضر به بیش از ۴۳۰ روستای خراسان جنوبی آبرسانی به صورت سیار انجام می شود که در این تعداد روستا ۱۵ هزار خانوار با ۶۰ هرار نفرجمعیت از آبرسانی سیار بهره مند می شوند.
او با بیان اینکه در شش ماهه امسال بیش از ۱۴۰ هزار متر مکعب آب با ۱۲ هزار سرویس برای تامین آب مورد نیاز به روستائیان استان حمل شده است عنوان کرد: در استان یک هزار و ۴۵۳ آبادی دارای سکنه داریم که ۹۱۸ آبادی دارای بیش از ۲۰ نفر جمعیت و ۸۳۵ آبادی دارای کمتر از ۲۰ نفر جمعیت است.
مدیرعامل آب و فاضلاب خراسان جنوبی با بیان اینکه تاکنون ۱۰۶ مجتمع آبرسانی در استان تکمیل شده است گفت: این تعداد مجتمع تکمیل شده کار آبرسانی به ۸۹ آبادی با ۲۳۴ هزار و ۳۵۰ نفر و ۷۱ هزار و ۴۰۸ خانوار روستایی به روستاهای بیش و کمتر از ۲۰ نفر را انجام می دهد.
امامی با بیان اینکه در حال حاضر احداث ۳۰ مجتمع آبرسانی در استان در حال فعالیت و دارای پیشرفت فیزیکی ۵۵ درصد است گفت: برای ۳۰ مجتمع آبرسانی در حال کار ۵۵ فقره قرارداد فعال آبرسانی به مجتمع های آبرسانی ابلاغ شده و برخی از مجتمع ها دارای چند قرارداد است. برای ۵۵ فقره قرارداد آبرسانی مبلغ ۶۴۰ میلیارد ریال اعتبار در نظرگرفته شده است.
حال باید دید مسئولان چه تدبیری بر وعدههای بی سرانجام تأمین آب دارند.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/ ی