به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اگر برای اولین بار است که کنجکاو شدهاید بدانید طرز تهیه گراتن کدو سبز چیست باید قبل از هر چیز توضیح بدهیم که گراتن یعنی چه. گراتن یا گراتین یک روش آشپزی است که در آن اغلب از آرد سوخاری، پنیر رندهشده، تخم مرغ یا کره استفاده و لایه روی آن قهوهای یا طلایی میشود. گراتن از غذاهای فرانسوی نشات گرفته و معمولا در یک نوع ظرف کمعمق تهیه میشود. در ترکیبات گراتن مجلسی و انواع گراتن پاستا از ژامبون، ماهی، مرغ و گوشت و سبزیجاتی مانند ترهفرنگی، ریشه رازیانه، بادمجان و همچنین پاستاها، سسها، خامه و پنیر رندهشده گودا، چدار، پارمزان، پنیر پیتزا، پودر نان سوخاری و … استفاده میشود. در این مقاله قصد داریم طرز تهیه گراتن کدو سبز را به عنوان یک پیش غذای خوشمره و سالم به صورت مرحله به مرحله شرح دهیم.
مواد لازم
کدو سبز: ۳ عدد
شیر: ۱ لیوان دسته دار فرانسوی
آرد: ۱ قاشق غذا خوری
پنیر پیتزا یا پارمزان رنده شده: ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی
نمک و فلفل: به اندازه کافی
رزماری خشک: ۱ قاشق چای خوری
جعفری خشک: ۱ قاشق چای خوری
روغن زیتون: ۱ قاشق غذا خوری
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه
برای شروع طرز تهیه گراتن کدو سبز بدون گوشت که یک غذای مناسب افراد گیاهخوار و رژیم گیاهخواری هم است ابتدا فر را روی دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم شود.
کدوها را بشویید و به صورت حلقهای برش دهید. در یک تابه مقدار کمی روغن بریزید و کدوها را در تابه بچینید.
به اندازه ۱/۴ لیوان دسته دار فرانسوی آب روی کدوها بریزید و درِ تابه را بگذارید تا کدوها با حرارت ملایم نرم شوند.
برای تهیه سس «بشامل» آرد را در ظرف کوچکی بریزید و به آرامی با شیر مخلوط کنید. شیر و آرد را به هم بزنید تا آرد در شیر حل شود و گلوله نشود.
ظرف را روی حرارت بگذارید تا غلظت دلخواهتان را پیدا کند. نمک و فلفل را به میزان لازم به سس اضافه کنید.
کدوها را در قالبی که با کف آن را با روغن چرب کردهاید یا در ظرف پیرکس بگذارید. روی کدوها را سس بریزید و روی سس را با یک لایه پنیر پارمزان یا پنیر پیتزا بپوشانید.
برای طعم بهتر، روی پنیر را رزماری و جعفری خشک بریزید.
در آخرین مرحله از طرز تهیه گراتن کدو سبز، ظرف را داخل فر بگذارید و بعد از حدود ۴۵ دقیقه که سطح آن طلایی شد، از فر خارج کنید. گراتن را در همان ظرفی که در فر گذاشتهاید، سرو کنید، چون جدا کردن آن از قالب یا ظرف پیرکس احتمالا به ظاهر آن آسیب خواهد زد.
فوت و فنهای پخت گراتن کدو سبز
* در طرز تهیه گراتن کدو سبز نباید لایههای زیادی از کدو سبز داشته باشید. چون در این صورت لایههای بالایی به طور کامل نمیپزند. بهتر است کدو سبزها را به صورت یک لایه بچینید تا نتیجه بهتری بگیرید.
انواع مختلفی از گراتن وجود دارد و با مواد غذایی مختلف درست میشود مانند گراتن کدو و هویج، گراتن کدو با گوشت چرخکرده، گراتن کدو سبز و قارچ، گراتن مرغ و کدو سبز، مافین گراتن کدو سبز، گراتن سیب زمینی و کدو که معمولا در ظرفهای با ارتفاع کوتاه تهیه میشوند و اصل اساسی در آنها استفاده از پنیر رنده شده است.
* در طرز تهیه گراتن کدو سبز باید دقت کنید که سس گراتن کالری زیادی دارد و برای کم کردن کالری باید سس را حذف کرد که در این صورت طعم آن تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
* گراتن کدو را میتوانید هم در وعده شام و ناهار و هم به عنوان پیشغذا سرو کنید.
برخی از خواص مفید کدو سبز
*کدو سبز اغلب نوعی سبزی تلقی میشود، ولی در دستهبندی میوهها قرار دارد و در طب سنتی برای درمان سرما خوردگی توصیه میشود.
*کدو سبز خام و کدو سبز پخته از لحاظ مشخصات تغذیهای به هم شباهت زیادی دارند و تنها در کدو سبز خام میزان ویتامین A، کمتر و ویتامین C بیشتر است.
*انواع غذا با کدو سبز به بیماران دیابتی کمک میکند و فیبر موجود در آن میتواند موجب تثبیت میزان قند خون شود. همچنین فرآیند هضم غذا را آسانتر میکند و خطر ابتدا به یبوست را کاهش خواهد داد.
*علاوه بر این، مصرف سبزیجات سبز یا زرد رنگ بدون نشاسته مانند کدو سبز به طور خاص در کاهش وزن تاثیرگذار است. این در حالی است که کدو سبز خاصیت ضد سرطان دارد و به تقویت استخوانها کمک میکند.
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/