اکبری دهبلایی گفت: مبتلایان کرونا چهار هفته پس از بهبودی کامل و از بین رفتن تمامی علائم ناشی از این بیماری امکان اهدای پلاسما برای بیماران کرونایی نیازمند این فرآورده را دارند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام ؛ مهدی اکبری دهبلایی مدیرکل انتقال خون ایلام شامگاه جمعه در کارگروه مجازی کرونا و رسانه استان ایلام اظهار داشت: اهدای پلاسما نیازمند داشتن فاکتور‌هایی است از جمله اینکه ابتلا به کرونای فرد بهبودیافته از طریق سه روش اسکن ریه، تست وضعیت آنتی بادی بدن و یا پی سی آر تایید شده باشد.

او با بیان اینکه تمام بهبود یافتگان باید در سن ۱۸ تا ۶۰ باشند، افزود: مردان هیچ محدودیتی در اهدای پلاسما ندارند، اما زنان دارای سابقه بارداری مجاز به اهدای این فرآورده خونی نیستند.

مدیرکل انتقال خون ایلام گفت: باتوجه به وضعیت بحرانی استان در زمینه شیوع کرونا و افزایش افراد مبتلا به ویژه بیماران بستری و نیز باتوجه انجام روش پلاسما درمانی به عنوان یک روش نوین درمانی، انتقال خون استان آمادگی کامل در طمینه استخراج این فرآورده از خون اهداکنندگان بهبود یافته را دارد.

 اکبری اضافه کرد: دستگاه پلاسما فرزیس در استان مستقر است و انتقال خون به صورت رایگان پلاسمای اهداکنندگان را از خون و سایر فرآورده‌های خونی جداسازی و در اختیار پرسنل درمانی جهت استفاده برای بیماران کرونایی نیازمند قرار می‌دهد.

او یادآور شد: نکته بسیار مهم و حایز اهمیت اینکه هرچند تعداد بیماران بستری کرونا و نیازمند به پلاسما درمانی زیاد است، اما نباید مردم استان از سایر بیماران نیازمند به خون و سایر فرآورده‌های خونی غافل شوند.

اکبری تاکید کرد: به طور معمول بیمارانی، چون تالاسمی، هموفیلی، دیالیز، سرطان، مصدومان یا بیماران دارای عمل جراحی نیازمند دریافت مداوم خون و فرآورده‌های خون هستند که این نیاز‌ها از طریق اهدای خون اهداکنندگان میسر و امکان پذیر است.

مدیرکل انتقال خون ایلام اضافه کرد: آمار خونگیری و اهدای خون به علت شیوع کرونا و تشدید آن کاهش یافته و هرچند تلاش انتقال خون تامین نیاز‌های استان است، اما در این برهه زمانی و شرایط خاص نیاز به مراجعه مردم برای اهدای خون بسیار احساس می‌شود تا استان با مشکل ذخایر خونی و فرآورده‌های خونی مواجه نشود.

اکبری در مورد وضعیت بهداشت محیط انتقال خون استان یادآور شد: همواره و به صورت مستمر تمامی محیط و تجهیزات انتقال خون ضدعفونی و استریل می‌شود.

او ادامه داد : اما اکنون و به علت شیوع کرونا و باتوجه به حساسیت موضوع و اینکه انتقال خون استان محل تردد افراد مختلف است، هر ۲ ساعت یکبار محیط و تجهیزات استریل و ضدعفونی و از وسایل یکبارمصرف برای خونگیری استفاده می‌شود.

اکبری در خصوص وضعیت ذخایر خونی استان هم افزود: میزان ذخایر خونی استان در وضعیت مطلوبی است که البته با توجه به اینکه طور دائم مصرف می‌شوند و مدت زمان عمر مفید آن‌ها نیز اندک است بنابرین نیاز به دریافت آن‌ها از سوی عموم مردم همیشگی و مداوم است.

انتهای پیام / غ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.