به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، گلناز وحیدی روانشناس بالینی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت : استرس حالتی است که در تعارض با شرایط محیطی به وجود میآید و داشتن سطحی از استرس نیز همیشه هم نامطلوب نیست.
وحیدی با بیان این که برای عملکرد بهتر به سطح مطلوبی از استرس نیاز داریم، افزود: استرس زمانی مساله ساز میشود که عملکرد افراد را مختل میکند و به مانعی برای عملکرد بهتر تبدیل میشود.
او افزود : تعریق، تپش قلب، از دست دادن قدرت تمرکز، احساس فشارروانی و ... از علایم و نشانههای استرس به شمار میرود که آگاهی از مهارتها و مدیریت استرس برای هر فرد لازم وضروری به نظر میرسد.
وحیدی از دو نوع مهارت مدیریت استرس خبر داد و عنوان کرد: از مهارت هیجان مدار زمانی استفاده میکنیم که در مقابل مسالهای که با آن مواجه هستیم و نمیتوانیم اقدام خاصی انجام دهیم و باید آن را بپذیریم.
او به راهبردهای مهارت هیجان مدار اشاره وگفت : ورزش، ریلکسیشن، انجام تفریحات مورد علاقه، نوشتن خاطرات و افکار، تصویرسازی مثبت و ... از راهبردهای مهارت هیجان مدار است که میتواند بسیار کمک کننده باشد.
وحیدی توضیح داد: فرد باید در خصوص مهارت مساله مدار راه حلهایی را که در ذهن دارد، نوشته و سپس آنها را طبقه بندی کند و بر اساس مفیدتر و عملی بودن خلاصه کرده و در نهایت به آنها نمره دهد و برای مساله خود انتخاب و استفاده کند.
او گفت: سبک زندگی که در آن ورزش، مطالعه، تفریح، تفکرو اختصاص زمانی برای مسائل روزمره فرد وجود داشته باشد، میتواند در مقابل استرسهای روزمره بسیار کمک کننده و تاثیرگزار باشد.
او افزود: برخی راهبردهای هیجانی نظیر پرخوری، سیگار کشیدن و مصرف مواد جزو راهبردهای مخرب محسوب میشوند که فقط در کوتاه مدت فرد را از مساله و مشکل دور نگه میدارد و پیامدهای مخربی به همراه دارد.
انتهای پیام/ه