کاهش قیمت مسکن آغاز شده و در صورت تداوم روند ریزشی بازار‌های موازی، قیمت‌ها با شدت بیشتری شکسته و تقاضای واقعی و مصرفی وارد بازار می‌شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بازار مسکن به رغم ماهیت دیر نقدشوندگی و عکس‌العمل دیرهنگام نسبت به سایر بازارها، تحت تاثیر تحولات حوزه سیاسی و بین‌المللی (انتخابات آمریکا) طی روز‌های اخیر در سمت عرضه سنت‌های ذاتی خود را شکسته و واکنش‌های زودهنگام و معناداری داشته است به طوری‌که پس از ریزش بازار‌های ارز، خودور، سکه و طلا شاهد کاهش قیمت پیشنهادی آپارتمان‌های مسکونی در تمامی مناطق پایتخت بودیم.

بازار مسکن طی یک و سال نیم گذ شته در اثر انتظارات تورمی غالب (حس گران‌تر شدن کالاها) که بخشی از آن مربوط به نوسانات بورس و ارز در نیمه اول امسال بود در شرایط غیرعادی بسر می‌برد، البته افزایش تقاضای غیرمصرفی و سرمایه‌ای (غیر از خانه اولی‌ها و بزرگ کردن و نو کردن خانه) و روند ادامه دار رکود معاملاتی در اوج جهش نیز از دیگر دلایل غیرعادی بودن بازار مسکن بود.

طبق آمار، تورم ماهیانه قیمت مسکن در شهر تهران از ابتدای امسال در بیشتر ماه‌ها ۲ رقمی بوده و بر اساس جدیدترین گزارش بانک مرکزی، تورم نقطه‌ای مسکن پس از ۱۶ ماه (خرداد ۹۸) سه رقمی شده است و میانگین رشد ماهیانه قیمت مسکن در هفت ماه امسال به ۸ درصد رسیده است تا بازار مسکن با نرخ رشد ماهیانه قابل توجهی روبه رو شود.


بیشتر بخوانید

همه عوامل فوق بازار مسکن را مستعد تاثیرپذیری زود هنگام از تحولات بازار‌های موازی کرده بود بنابراین کاملا طبیعی بود که به دنبال کاهش التهابات ارزی و موفقیت رویکرد خوش بینانه در بین فعالان اقتصادی (پیروزی جو بایدن) بازار با ریزش قیمت و تغییر فاز برخی فروشندگان مواجه شود.

در این گزارش به بررسی آینده بازار مسکن پس از گذران شوک روانی ناشی از انتخابات آمریکا می‌پردازیم.

۳ رفتار معکوس قیمتی بازار مسکن در سمت عرضه

اکنون در بازار مسکن شاهد اثر معکوس قیمتی در تقاضای سرمایه‌ای و سفته بازی هستیم به گونه‌ای که مالکان همزمان با ریزش قیمت‌ها در بازار خودرو، ارز، طلا و سکه هم جهت با شرایط روانی حاکم بر بازار در حال عقب‌گرد از سیاست‌های تنش آفرین خود هستند.

افزایش آگهی‌های فروش آپارتمان‌های مسکونی طی روز‌های اخیر نشان از افزایش تمایل برخی مالکان برای فروش دارد رفتاری که دست‌کم از ابتدای امسال تا کنون از سوی فروشندگان به شکل محسوس دیده نشده بود.

دومین واکنشی که بازار مسکن طی روز‌های اخیر در سمت عرضه داشته است مربوط به نوع رفتار مالکان است، آن‌ها با استفاده از عبارات «قیمت شکست»، «فروش فوری»، «زیر قیمت»، «بدهی مالی» و «تخفیف ویژه به خریداران واقعی» در حال بازار گرمی و تحریک متقاضیان برای خرید هستند.

سومین واکنش بازار مسکن در سمت عرضه مربوط به کاهش قیمت پیشنهادی آگهی دهندگان فروش آپارتمان‌های مسکونی است، بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد که طی چند روز اخیر قیمت فایل‌های مسکن عرضه شده برای فروش بین ۱۵ تا ۳۲ درصد ریزش داشته است و مالکان از قیمت‌های پیشنهادی قبلی خود عقب نشینی کرده‌اند.

پیشگویی‌های داغ بازار مسکن

در حال حاضر ۲ گروه واسطه گران و سفته بازان با اهدافی متفاوت در حال بیان مشترکی تحت عنوان «کاهش مقطعی قیمت‌ها» هستند، واسطه‌گران به دنبال تشویق و تحریک مردم برای خرید و سفته بازان با رویکرد عامدانه در حال مقاومت و ایستادگی در برابر ریزش قیمت‌ها هستند.

این قبیل از پیشگویی‌ها حتی با فرض قطعی بودن «کاهش مقطعی قیمت‌ها» تصویر غلطی از بازار مسکن به تقاضای مصرفی جامعه خواهد داد.

مصطفی قلی خسروی رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشور درباره آینده بازار مسکن می‌گوید بازار مسکن تحت تاثیر ریزش قیمت‌ها در بازار دلار، سکه و طلا دچار افت قیمتی خواهد شد.

به گفته وی در صورت تداوم کاهش قیمت‌ها در بازار ارز و ثبات این بازار قطع به یقین با سقوط قیمت مسکن مواجه خواهیم شد بنابراین به احتکارکنندگان واحد‌های مسکونی توصیه می‌شود هر چه سریع‌تر برای جلوگیری از تضرر بیشتر اقدام به فروش واحد‌های مسکونی خود کنند.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشور معتقد است کاهش قیمت مسکن آغاز شده و امیدواریم بازار مسکن به زودی از رکود خارج شده و معاملات رونق بگیرد.

با اینکه در سمت عرضه و بین فروشندگان شاهد علائم ریزش قیمتی در بازار مسکن هستیم، اما اعلام دقیق ریزش ناگهانی و قابل توجه قیمت‌ها در بازار مسکن نیازمند گذر زمان و بررسی قیمت‌های قطعی ملک‌های معامله شده است.

با این حال به لحاظ اقتصادی و رابطه نسبی بین بازار‌ها انتظار می‌رود قیمت‌ها در بازار مسکن همانند قیمت‌های حاکم در بازار‌های موازی پیش برود و برآورد‌ها از بازار‌ها حاکی از افت قیمت‌ها در بازه زمانی کوتاه مدت دارد.

منبع: آنا

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.