آموزش مجازی موضوعی اجتناب ناپذیر در شرایط کروناست، اما مشکل اصلی نبود زیرساخت‌های لازم برای اجرای تمام و کمال این نوع آموزش است.

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ورود کرونا به کشور و تعطیلی مدارس، ناگزیر آموزش مجازی را جز اصلی پایه‌های نظام تعلیم و تربیت قرار دارد؛ آموزشی که شرایط شیوع بیماری ایجاب می‌کرد تا این چنین باشد، اما از طرفی با توجه به شرایط زیرساختی فناوری اطلاعات چندان رضایت بخش وارد عرصه نشد.

مشکل نبود پوشش کامل اینترنت در سراسر کشور و دسترسی نداشتن همه دانش آموزان به ابزار‌های هوشمند برای ورود به کلاس‌های درس مجازی از یک سو و فراموش شدن برخی دانش آموزان مناطق دور دست برای تمهیدات آموزشی این روز‌ها معضل جدید آموزش و پرورش شده است.

طی این ٩ ماه ورود آموزش مجازی به جریان تعلیم و تربیت آنچه وجه مشترک این نوع آموزش با تحصیل به روش سنتی بوده، محروم ماندن همیشگی بخشی از دانش‌آموزان به دلیل نبود امکانات آموزشی است.

تحصیلی که عدالت آموزشی را دست نیافتنی کرد

چند طبقگی در آموزش؛ قصه‌ای پر غصه و تکراری که به زعم آموزش و پرورشی‌ها قرار بود آموزش مجازی تا حدی بساط آن را جمع کند و در عوض عدالت آموزشی را جایگزین کند، اما محقق نشد و معادلات باز هم درست از آب در نیامد؛ شکاف میان گروه‌های متمول و کم برخوردار بیشتر شد و بیش از آنکه عدالت آموزشی پایش به نظام تعلیم و تربیت باز شود، پای لاکچری بازی در استفاده از گوشی‌ها و تبلت‌های متنوع و هایتک به این عرصه باز شد.

از این شرایط که بگذریم، کیلومتر‌ها دورتر از پایتخت و کلانشهر‌ها گاه درد آموزش مجازی مضاعف می‌شود و مشکل فقط تهیه ابزار آموزشی یعنی همان گوشی و تبلت نیست؛ در برخی مناطق اوضاع و احوال بغرنج‌تر شده و حتی اینترنتی وجود ندارد که کلاس درس روی صفحات چند اینچی موبایل و تبلت نمایش داده شود.

فقدان پوشش اینترنتی همان تکلیفی که وزارت ارتباطات به عنوان متولی امر باید مسئول و پاسخگوی رتق و فتق امورش باشد تا بعد از گذشت ٩ ماه از آموزش مجازی اوضاعش بلاتکلیف نباشد.

محسن حاجی‌میرزایی وزیر آموزش و پرورش معتقد است که در روند آموزش مجازی و استفاده از شاد مشکلاتی وجود دارد به عنوان مثال عده‌ای گوشی هوشمند ندارند یا در منطقه‌ای زندگی می‌کنند که اینترنت وجود ندارد تا دسترسی به شاد ندارند، اما جای نگرانی نیست چراکه آموزش‌ها از طریق تلویزیون هم ارائه می‌شود و سعی بر این است تا سال تحصیلی با کیفیت و قابل قبول با کمترین مشکل سپری شود.

تحصیل شاد زیر درخت بلوط/ جاده‌های پر پیچ و خم؛ کلاس درس جدید دانش‌آموزان + فیلم

تحصیل در حاشیه راه‌های پر پیچ و خم

در روز‌های کرونایی قصه فداکاری‌ها و رشادت‌های خیرین برای کمک به آموزش مجازی دانش‌آموزان کم نبوده و همچنان هم تداوم دارد، اما اوضاع زیرساختی همچنان در برخی استان‌ها نابسامان است و در کنار این جلوه‌های ایثار همچنان هستند دانش آموزانی که به جای حضور در کلاس‌های درس هرچند فرسوده و ترک خورده، باید خطر نشستن در حاشیه جاده و طی کردن مسیر‌های صعب العبور را به جان بخرند تا شاید بتوانند برای دقایقی در دهکده جهانی به سختی چند مدتی گرچه کوتاه درس بخوانند حالا بماند که پیدا کردن یک گوشی و تبلت به عنوان یک ابزار و عصای دست این روز‌های یک محصل چه زحمت‌هایی که نداشته است.

این بار از دانش آموزان روستای دره بید استان چهارمحال و بختیاری روایت می‌کنیم که اهالی آن از پوشش اینترنت بی بهره هستند و دانش آموزان برای استفاده از اینترنت و ورود به شبکه شاد باید حدود ٢٠ کیلومتر پیاده روی کنند تا بتوانند در یک ارتفاع که مشرف به دره‌ای خطرناک است، درس بخوانند.

دانش آموزانی که باید مسیری پرپیچ و خم و کوهستانی را از روستا تا محل اتصال اینترنت طی کنند و در این راه خطر تردد انواع وسیله نقلیه که از این محور‌ها عبور می‌کنند، بپذیرند.

تحصیل شاد زیر درخت بلوط/ جاده‌های پر پیچ و خم؛ کلاس درس جدید دانش‌آموزان + فیلم

تلفن همراهی که حامی یک خانواده می‌شود

در شرایطی که حداقل‌های اولیه برای آموزش مجازی فراهم نیست انتظار داشتن ابزار‌های ارتباطی پیشرفته و متصل به اینترنت چندان قابل قبول نیست و این اوضاع و احوال روایتی از شرایط دانش آموزان روستای دره بید است.

همان‌هایی که هیچکدام گوشی هوشمند و تبلت اختصاصی برای خود ندارند و خانواده‌هایی که از یک گوشی برای چند دانش آموزشان استفاده می‌کنند تا آموزش مجازی در شاد میسر شود.

دانش‌آموزان روستای کوچک دره‌بید که به گفته خودشان مجبورند هر روز چند بار مسیر خطرناک و پرترددی را برای اموزس طی کنند، چشم انتظار مسئولان آموزش و پرورش و وزارت ارتباطات هستند که این بار نه فقط روی کاغذ و در گفتار بلکه در عمل چاره اندیشی برایشان داشته باشند تا تحصیل در روز‌های نامعلوم منتهی به پایان کرونا را حداقل بدون دغدغه حداقل‌های آموزش مجازی طی کنند.


بیشتر بخوانید


 

/انتهای پیام
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۱
Iran (Islamic Republic of)
نهال
۱۳:۱۴ ۲۶ آبان ۱۳۹۹
❤❤❤❤
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۴ ۲۵ آبان ۱۳۹۹
همینه‌‌‌دیگه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۷ ۲۵ آبان ۱۳۹۹
الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ و عَجّل فَرَجَهم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۳ ۲۵ آبان ۱۳۹۹
حدااقل بجاش بهشون امکانات بدین
بااینهمه نعمت خدادی چراهنومنطقه محرومه؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۰ ۲۵ آبان ۱۳۹۹
ما که تو شهر هستیم از دست شاد نالانیم چه برسه به روستا و سرعت نت هیچ کس هم رسیدگی نمیکنه هم الکی وقتمون تلف میشه هم گوشیمون داغون شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۷ ۲۵ آبان ۱۳۹۹
سلام چه نشسته اید که بیشتر کندی شبکه شاد به این علت است که مدیران آموزش و پرورش در همان ساعاتی که کلاس درس برقرار می شود، اقدام به برگزاری جلسات آنلاین می کنند. یعنی راحت حق بچه های مردم را می خورند و یک آب هم رویش!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۶ ۲۵ آبان ۱۳۹۹
بچه ها تو خونه گرم میشینن پای گوشی کلی هم غر میزنن.
واقعا به اینا میگن دانش آموز.عاقبت بخیر بشن.احسنت به این بچه ها.
ولی سردِ دیگه باید فکری به حال این بچه ها بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۲ ۲۵ آبان ۱۳۹۹
در جاهایی که وضعیت سفید هست و کرونا شیوع نیافته چرا بچه نمیرن کلاس؟ مثلا در همین روستاهای کوچک
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۱ ۲۵ آبان ۱۳۹۹
بچه ها سر چه کلاسی برن وقتی معلم نیست؟
البته از حق نگذریم بعضی معلم ها میرن و تو اون مناطق دانش آموزان هم میرن
Iran (Islamic Republic of)
فردین
۱۰:۳۸ ۲۵ آبان ۱۳۹۹
واقعا که ........
من معذرت میخوام از این مردم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۳ ۲۵ آبان ۱۳۹۹
آموزش صفره...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۰ ۲۵ آبان ۱۳۹۹
خوب مجبور نیستن. اموزش ها از طریق تلویزیون هم داده میشه علاوه بر این در این روستاها دلیلی برای تعطیلی مدارس نیست . یک معلم از خود روستا داشته باشن قضیه حله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۰ ۲۵ آبان ۱۳۹۹
اولا روستا که میگن زیر ۱۰تا جمعیت شاید داشته باشه
دوما اگه تو یه فرد بالای ۱۸سال توشون پیدا کردی که دیپلم داشته باشه نه اصلا سواد درست داشته باشه
سوما دیجیتال که اصلا نمیگیره اونجا و ماهواره هزینه‌اش به کنار اون همه چیزایی که دیگه همه میدونیم به کنار الان تلویزیون چند.....؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۶ ۲۵ آبان ۱۳۹۹
چطوره پس این همه روستایی که توی تلویزیون نشون میده توی این برنامه ها خبرنگار ازشون می پرسه که تا چه اندازه درس خوندی میگه . من لیسانس دارم
آخرین اخبار