به گزارش خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، روانشناس بالینی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اعلام این خبر گفت: اختلال بیش فعالی یا ADHD اختلالی است که زندگی را خیلی تحت تاثیر قرار میدهد و والدینی که فرزندانی با این اختلال دارند، به طور معمول دچار خشم و مشکلات ناشی از آن میشوند.
گلناز وحیدی افزود: کودکان مبتلا به بیش فعالی از توجه کمتری برخوردار هستند و والدین به طور معمول از لجبازی آنها شکایت دارند.
او تاکید کرد: والدین نباید نسبت به تشخیص و پذیرش این اختلال در فرزندان خود مقاومت نشان دهند، زیرا این مقاومت روند درمان را پیچیدهتر میکند.
او توضیح داد: بیمار دارای اختلال بیش فعالی نیاز به برنامه ریزی و درمان دارد و میتواند با تشخیص و درمان به موقع به پیشرفتهای مد نظر برسد.
وحیدی همدلی کردن با کودکان مبتلا به بیش فعالی را ضروری دانست و اظهار داشت: اگر نافرمانی و لجبازی به ویژگی این کودکان افزوده شود، والدین داشتن ارتباط موثر با آنها را از دست میدهند، بنابراین از لجبازی با آنها به شدت جلوگیری کنید.
او کمک گرفتن از روانشناس و آگاهی از نحوه برخورد با کودکان دارای این اختلال را بسیار مفید و موثر تلقی و عنوان کرد: گذاشتن نظم، قانون و چارچوب در برنامه این کودکان بسیار موثر است و اگر این کودکان در سنین پایین تری قرار دارند میتوان از جدول برنامه روزانه، ژتونهای تقویتی و جایزه به منظور تقویت رفتارها استفاده کرد.
او گفت : کودکان بیش فعال توانایی صبر و تحمل را ندارند، بنابراین هنگام استفاده از جداول اگر پاداشی برای آنها در نظر گرفتید در نخستین فرصت ممکن به آنها ارائه دهید و زمان آن را به تعویق نیندازید.
وحیدی به اشتباه تصور عموم اشاره کرد و گفت: متاسفانه برخی افراد تصور میکنند دوره درمان این کودکان کوتاه بوده و پس از مدت زمان دو هفته تا یک ماه بهبود مییابند، این در حالی است که این اختلال نیاز به دروه کامل و طولانی دارد و در کنار دارودرمانی صبر و حوصله زیادی را میطلبد.
او داشتن رابطه با تشویق و تایید کلامی برای این کودکان را بسیار مفید و تاثیرگزاردانست و تاکید کرد: والدین دارای فرزندان بیش فعال باید سطح انتظارات خود را با متمرکز شدن روی سطح توجه فرزندان خود کاهش دهند و از سرزنش، تنبیه و توهین به شدت خودداری کنند.
انتهای پیام/ه