به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ فرزاد مندنی عضو هیات علمی گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی دانشگاه رازی کرمانشاه گفت : تولید نهال فرآیندی است که به چند سال زمان نیاز دارد، نهالستان پردیس کشاورزی اکنون در سال سوم این فرآیند است و در این مدت، مساحت آن به چهار هکتار افزایش پیدا کرده و تا پایان سال جاری نیز حدود ۲ هکتار دیگر به این مساحت افزوده خواهد شد.
او گفت : اهدافی را که در این زمینه دنبال میکنیم این است که در استان کرمانشاه و یا به عبارتی در غرب کشور چنین نهالستانی که در یک مکان علمی و آکادمیک فعالیت داشته باشد وجود ندارد و اگر نهالی در استان یا غرب کشور تولید میشود به صورت پراکنده در نهالستانهایی با مساحت و قدمت متفاوت تولید میشود.
مندنی افزود: هم اکنون بیش از ۱۶۰ هزار نهال آماده فروش وجود دارد که همه این نهالها دارای شناسنامه علمی هستند.
او با بیان اینکه این شرکت دانش بنیان زیرنظر استادان مجرب دانشکده کشاورزی تاسیس و فعالیت خود را شروع کرده افزود: در این مرکز تمامی اصول علمی تولید نهال از ابتدا تا آخر در فرآیند تولید نهالها مدنظر قرار داده میشود.
او با تاکید مجدد بر اجرای تمام اصول و قواعد علمی در فعالیتهای شرکت یاد شده ادامه داد: تمام نهالهای این نهالستان به صورت جداگانه دارای مجوز از مرکز اصلاح نهال بذر هستند و با اطمینان بسیار بالایی تمام نهالهای تولیدی این نهالستان را میتوانیم به صورت تضمینی و با شناسنامه به بازار عرضه کنیم.
او گفت: ما با اطمینان کامل از نهال تولیدی آن را به صورت تضمینی به بازار عرضه میکنیم تا کشاورز یا باغدار دیگر دغدغه مرغوب نبودن نهال یا ثمر آن را نداشته باشد و اگر شخصی نهالی را خریداری کرد و بعد از گذشت پنج سال از کاشت آن در زمین خود متوجه شد که مشخصات این نهال با نهالی که از طرف شرکت به وی اعلام شده مطابقت ندارد میتواند مدعی شود و ما پاسخگو هستیم.
مندنی افزود: بطور کلی سود حاصل از فعالیت نهالستان در مقایسه با سایر فعالیتهای کشاورزی قابل مقایسه نیست و میتوان با رعایت اصول علمی در این زمینه از سود بالایی برخوردار شد، اما نباید از این موضوع غافل شویم که توسعه، بهرهبرداری و رونق اقتصادی نیاز به اطلاع رسانی و تبلیغات منسجم دارد.
مندنی ادامه داد: محوریت این نهالستان فقط پهنه استان را در بر نمیگیرد بلکه برای غرب کشور است و دانشجویان دانشکده کشاورزی از نزدیک با این گونه فعالیتها آشنا میشوند و آموزشهای لازم توسط استادان مجرب به آنها داده میشود که میتوان از این موضوع به عنوان زمینهای بسیار مناسب برای اشتغالزایی این دانشجویان استفاده کرد.
این دانشیار دانشگاه رازی افزود: زمانی که دسترسی به یک بازار فروش خوب ایجاد شود، انگیزه ایجاد نهالستان توسط دانشگاهها و مراکز علمی هم افزایش پیدا میکند و علاوه بر صرفه اقتصادی، زمینه اشتغال چندین نفر را نیز ایجاد خواهد کرد.
مندنی با بیان اینکه صرفه جویی در مصرف آب یکی از مواردی است که در تمامی فعالیتهای اراضی پردیس کشاورزی دانشگاه رازی مدنظر قرار گرفته و میگیرد، افزود: سیستم آبیاری این نهالستان نیز بصورت آبیاری قطرهای تحت فشار طراحی و اجرا شده که دارای راندمان آبی بیش از ۹۰ درصد است.
او با تاکید بر اینکه به دنبال توسعه اقتصادی و ورود به بازار هستیم، گفت: فروش محصولات این نهالستان از ابتدای بهمن ماه امسال آغاز خواهد شد و کشاورزان و باغداران استان کرمانشاه و حتی استانهای همجوار میتوانند جهت خرید نهالهای مورد نظرشان به این شرکت مراجعه کنند .
انتهای پیام/د