در گزارش زیر طرز تهیه اسفناج پلو را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مثل خیلی از غذا‌های ایرانی، روش‌های پخت اسفناج پلو به عنوان یکی از انواع پلو مخلوط هم بسیار متنوع است و در هر گوشه از ایران، به شکل متفاوتی پخته می‌شود. اسفناج پلو با هویج، اسفناج پلو با مرغ و رب انار، اسفناج پلو با ماهی یا تن ماهی و اسفناج لای پلو، انواع مختلفی از یک غذا هستند. این یعنی اسفناج پلو طیف وسیعی از سلیقه‌ها را در بر می‌گیرد. استفاده از مرغ و گوشت چرخ کرده در اسفناج پلو، بیش از دیگر انواع این غذا مورد توجه قرار گرفته است. طرز تهیه اسفناج پلو با گوشت چرخ کرده قلقلی و خواص مفید و ارزش غذایی اسفناج را در ادامه بخوانید.

 

مواد لازم برای ۴ نفر

اسفناج ساطوری خرد شده: نیم کیلو

گوشت چرخ‌کرده: ۴۰۰ گرم

پیاز رنده شده: ۱ عدد متوسط

کره یا روغن: ۱۰۰ گرم

برنج: ۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار

نمک، زردچوبه، فلفل: به میزان لازم

هویج، نخود فرنگی، قارچ (به میزان دلخواه)


بیشتر بخوانید:


طرز تهیه

در طرز تهیه اسفناج پلو ابتدا اسفناج را پاک کرده و به طور کامل بشویید. پس از خشک شدن، آن را با حدود یک فنجان آب درون تابه بریزد. می‌توانید اسفناج‌ها را قبل یا بعد از پخته شدن، خرد کنید (این موضوع به سلیقه شما بستگی دارد، هرچند توصیه می‌شود برای نگه‌داشتن میزان بالاتری از مواد مغذی در اسفناج، آن را بعد از پختن خرد کنید). در این مرحله نیازی به اضافه کردن روغن یا ادویه‌جان وجود ندارد.

 

گوشت چرخ‌کرده را با پیاز رنده شده و نمک و فلفل (ترجیحا فلفل قرمز) مخلوط کنید. می‌توانید مقداری از اسفناج (حدود یک‌چهارم کل اسفناج پخته شده) را هم به مایه گوشت خود بیفزایید. سپس کل مواد را با هم مخلوط کنید و ورز بدهید تا جایی که حالت چسبندگی به خود بگیرد. مایه گوشت را به شکل کوفته ریزه و در اندازه‌های کوچک درآورید. سپس در یک تابه، مقداری از روغن یا کره داغ کنید و کوفته قلقلی‌ها را در آن قرار دهید.

 

برنجی را که از قبل خیس کرده‌اید، از آب بکشید و در یک قابلمه آب جوش بریزید. برنج را به مدت ۱۰ تا ۱۳ دقیقه (بسته به نوع برنج) بجوشانید و سپس آن را آبکش کنید.

 

کف یک قابلمه با اندازه مناسب، روغن یا کره بریزید. می‌توانید برای ته‌دیگ از سیب‌زمینی، کنجد یا نان استفاده کنید (کاملا به سلیقه شما بستگی دارد که چه نوع ته‌دیگی می‌خواهید). ابتدا یک لایه برنج و سپس یک لایه کوفته قلقلی و اسفناج آبپز بریزید و لایه بعد را برنج و دوباره ترکیب اسفناج و کوفته قلقلی بریزید. این ترکیب را تا جایی ادامه دهید که همه مواد در قابلمه قرار گیرد. درِ قابلمه را بگذارید و بعد از پیچیدن بخار در آن، شعله را کم کنید تا با حرارت آرام پخته شود.

 


فوت و فن‌های پخت اسفناج پلو

 

*برای گرفتن روغن اضافی کوفته‌ها، بعد از سرخ کردن آن‌ها را روی یک دستمال قراردهید تا روغن اضافی از کوفته‌ها خارج شود.

 

*حتما از پیاز یا سیر در تهیه کوفته قلقلی استفاده کنید تا بوی گوشت بعد از پخته شدن گرفته شود.

 

*اگر می‌خواهید اسفناج‌پلو را به روش مجلسی درست کنید، روی برنج، زعفران دم‌کرده و زرشک بریزید.

 

*حتی می‌توانید به جای آبکش کردن برنج، آن را دم کنید و اسفناج و کوفته را روی برنج دم‌کرده بریزید. در این حالت برنج کته‌ای می‌شود و مواد مغذی خود را تا حد زیادی حفظ می‌کند.

 

*در طرز تهیه اسفناج پلو می‌توانید به‌جای کوفته قلقلی، از مرغ، ماهی، تن ماهی و گوشت چرخ‌کرده ساده هم استفاده کنید و اگر گیاه‌خوار هستید، هویج، نخود فرنگی و قارچ را با انواع گوشت، جایگزین کنید.
حتما بخوانید ۲ طرز تهیه دسر خوشمزه سوتلاچ با برنج یا آرد برنج؛ شیربرنج ترکی استانبولی

 

*پیشنهاد می‌کنیم مقاله طرز تهیه خورش آلو اسفناج با مرغ یا گوشت را هم در مجله کوروش بخوانید.

 


ارزش غذایی موجود در ۱۰۰ گرم اسفناج

انرژی ۲۰ کالری

آب ۹۰گرم

پروتئین ۲گرم

چربی ۳ گرم

نشاسته ۳/۵ گرم

کلسیم ۹۰ میلی‌گرم

فسفر ۵۰میلی‌گرم

آهن ۵/۳ میلی‌گرم

سدیم ۷۰ میلی گرم

پتاسیم ۴۷۰میلی‌گرم

ویتامین A ۶۰۰۰واحد


خواص مفید اسفناج برای سلامت بدن

اسفناج از لحاظ دارا بودن میزان فیبر در درجه بالایی قرار دارد و در پیشگیری از یبوست و کمک به هضم غذا بسیار مفید است. از دیگر مزایای فیبر، پایین نگه‌داشتن میزان قند خون و جلوگیری از پرخوری است و البته همانطور که در بالا به آن اشاره شد، درصد آهن موجود در اسفناج خام ۵/۳ میلی‌گرم است که نشان می‌دهد برخلاف تصور عمومی، منبع خوبی برای جبران آهن مورد نیاز بدن نیست، اما در عوض سرشار از ویتامین‌های D, K, A و E بوده و مواد معدنی زیادی را در خود جای داده است. علاوه بر اسفناج پلو در روز‌های سرد سال با پخت غذا‌هایی مثل سوپ اسفناج و عدس، بورانی اسفناج و بورک اسفناج، کیک اسفناج و حتی لازانیای اسفناج و نرگسی اسفناج از خواص مفید این سبزی خوشرنگ و مفید به خصوص در درمان روند بیماری‌های سرماخوردگی، کرونا و آنفولانزا استفاده کنید.

منبع: مجله کوروش

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۷ ۱۳ آبان ۱۳۹۹
یکی میمرد زبهر بی نوای دیگری میگف زردک نمیخواهی