به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، "کوچهها و بلوار آیتالله خامنهای مسکن مهر جنت شهر ۱۱ سال است که خاکی است و در زمستان قابل رفت و آمد نیست در حالی که اهالی تاکنون چندین طومار به فرمانداری و نمایندگان ادوار مختلف مجلس ارسال کرده و این مشکل تاکنون چندین بار در خطبههای نماز جمعه مطرح شده است، ولی متاسفانه تمام ارگانها میگویند مسکن مهر تک واحدی زیر نظر ما نیست".
"دانشآموزان ساکن مسکن مهر جنتشهر به دلیل نداشتن تلفن و اینترنت از نعمت آموزش مجازی محروم هستند و حتی وزرات ارتباطات فیبر نوری به ما اختصاص داده، ولی هیچ ارگانی هزینه حفاری فیبر نوری را نمیپذیرد".
این چند سطر تنها بخشی از گلایههای مردم ساکن مسکن مهر جنتشهر است، مسکن مهری که بعد از پروژه مسکن مهر شهر جدید صدرا و لپویی با ۱۷ هزار واحد مسکونی سومین پروژه بزرگ مسکن مهر در استان فارس است.
مسکن مهر جنتشهر متولی ندارد
محمدرضا خسروی، امام جمعه جنت شهر با "نیمهکاره"، "رها شده" و "بدون متولی" خواندن این پروژه، میگوید: شهرداری میگوید مسکن مهر به ما تحویل داده نشده پس مسئولیت خدماترسانی به آن را قبول نمیکند، بنیاد مسکن میگوید پروژه مسکن مهر مربوط به ما نیست، راه و شهرسازی مشکل را به بنیاد مسکن پاس میدهد.
او میافزاید: مسکن مهر جنت شهر در حال حاضر یک "مسکن بیمهر و بی متولی" است که تا کنون هر چه تلاش کردیم که مسئولیت آن را به یک نهاد واگذار کنیم به دلیل بدهکاری سنگین و مشکلاتی که دارد قبول نکردند.
خسروی با بیان اینکه تعاونی مسکن مهر جنتشهر هنوز منحل نشده است، میگوید: هنوز مسکن مهر جنتشهر از طریق تعاونی اداره میشود این در حالی است که پرونده تعاونیهای مسکن مهر در تمام کشور بسته شده و همین مدیریت از طریق تعاونی هزینههای سنگینی به این پروژه تحمیل کرده است.
او میافزاید: البته مسئولان تعاونی مسکن مهر جنتشهر هم دوست دارند که این تعاونی منحل شود و مدیریت این پروژه را تحویل بدهد، اما هیچ کس آن را تحویل نمیگیرد و میگویند صورتحساب و مسائل دیگر این تعاونی قابل احصا نیست.
امام جمعه جنتشهر میگوید: در همان سالهای اولیه مردم برای آسفالت و لبهگذاری پول واریز میکنند، ولی متاسفانه این کار انجام نمیشود و هنوز خیایانهای مسکن مهر جنت شهر خاکی و بیابانی است و معلوم نیست این پول کجا رفته و پیمانکاران که متولی بودند چرا آسفالت نکردهاند.
او عدم آنتندهی تلفن همراه در بخش اعظمی از مسکن مهر جنتشهر را یکی دیگر از مشکلات این پروژه عنوان و بیان میکند: مخابرات برای نصب دکل در این منطقه کمک خوبی کرد و حتی وزیر ارتباطات نیز فیبر نوری به این بخش اختصاص داد، اما به دلیل نبود اعتبار فیبرنوری هنوز کشیده نشده و اکثر خانوادهها از عدم دسترسی به اینترنت شکایت دارند و دانشآموزان آن قسمت از نظر آموزش مجازی نیز با مشکل روبهرو هستند.
امام جمعه جنت شهر با بیان اینکه داد مردم درآمده و مسکن بیمهر واقعا مردم را کلافه کرده است خانم باردار به دفتر ما مراجعه میکند و میگوید "واحد ما در مسکن مهر حمام، سرویس بهداشتی ندارد، وام مسکن مهر ما را نمیدهند" میافزاید: بارها در شورای اداری این مشکلات مطرح را کردهایم، همه جا بحث مسکن مهر تمام شده، ولی پروژه جنتشهر هنوز نیمهکاره رها شده است.
خسروی با گلایه از نبود مدرسه، خانه بهداشت، راه، روشنایی و ... در پروژه مسکن مهر جنتشهر، میگوید: مسکن مهر جنتشهر هیچی ندارد حتی مسجد نیز با کمک خیران در این پروژه ساختیم ظاهرا جنتشهر، چون آخرین نقطه فارس هستیم آقایان و مسئولان استان از آن غافل شدهاند.
معابر مسکن مهر جنتشهر بعد از گذشت ۱۱ سال هنوز خاکی است
حسن پاک نیا، مسئول نمایندگی آموزش و پرورش بخش جنت که در یکی از واحدهای این پروژه ساکن است میگوید: ۱۱ سال که خیابانهای مسکن مهر جنتشهر خاکی رها شده و جالب است که هر خانواده ۲ میلیون پول به بنیاد مسکن برای اینکار پرداخت کرده است، ولی هنوز خیابانها خاکی است.
او با بیان اینکه در شرایط بیماری کرونا که دانشآموزان نیاز به آموزش مجازی دارند دانش آموزان ساکن اینجا به اینترنت دسترسی ندارند و وزارت ارتباطات فیبر نوری داده، ولی هنوز کشیده نشده است. میافزاید: بلوار آیت اللهخامنهای مسکن مهر جنتشهر ۱۱ سال است که خاکی است و روشنایی ندارد.
احمد رضایی، عضو شورای شهر جنت شهر میگوید: مسکن مهر ربطی به شهرداری و شورای شهر ندارد و متولی مسکن مهر راه و شهرسازی است که در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر بنیاد مسکن به نمایندگی از وزارت راه وظیفه ساخت و تکمیل مسکن مهر را برعهده دارد.
او با بیان اینکه متاسفانه مردم ساکن مسکن مهر جنتشهر مشکلات زیادی دارند میگوید: مردم ساکن اینجا تلفن ثابت ندارند، اینترنت ندارند، آسفالت ندارند، روشنایی ندارند، زیرکوبیهایی که از قبل انجام شده خراب شده و در یک کلام مسکن مهر جنتشهر رها شده و هیچ کار مثبتی در آن انجام نشده تنها یک تعاونی دارند که فقط هزینهای روی دوش مردم شده است.
محمد هادی میزان، مدیر بنیاد مسکن داراب در مورد عدم آسفالت پروژه مسکن مهر جنتشهر میگوید: برای زیرکوبی و آسفالت معابر مسکن مهر جنتشهر باید از طریق اداره راه و شهرسازی پیگیری شود و به همین خاطر جلسات متعدد برگزار و قرار شده با توجه به بخشنامه وزارت خانه یک مقدار زمین تهاتر شود که بتوانند آمادهسازی انجام دهند.
او میافزاید: جلساتی هم گرفته شده و چند ماه پیش با حضور مدیرکل بنیاد مسکن، نماینده مردم داراب در مجلس، فرماندار وقت جلسه گرفته و موضوع مسکن مهر جنتشهر بررسی شد و قرار شد از طریق معاون عمرانی استانداری موضوع پیگیری شود.
میزان با بیان اینکه برای آسفالت معابر مسکن مهر جنتشهر ۱۴۰۰ تن قیر در اختیار تعاونی قرار داده شد و مقداری از کار انجام شد، عنوان کرد: برآوردی که انجام شده حدود ۱۰ تا ۱۱ میلیارد تومان برای زیرسازی، آسفالت، کارهای عمومی دیگر نیاز دارد که این برآورد هزینه از طریق بنیاد مسکن به وزارت راه منعکس شده است و پیگیر هستیم که از طریق استانی این مسئله حل شود.
میزان در مورد پولی که هر یک از واحدها قبلا برای آسفالت پرداخت کردهاند، میگوید: آن پولی که اهالی پرداخت کردند برای آسفالت نبوده بلکه برای زیرسازی و لبهگذاری بوده که از طریق بنیاد انجام شده است.
او معتقد است که برای ساماندهی مشکلات مسکن مهر جنتشهر باید هیئتی متشکل از نماینده استانداری، راه و شهرسازی، بنیاد مسکن و اداره تعاون تشکیل شود.
محمد رسول پروری، معاون مسکن شهری بنیاد مسکن فارس، گفت: ما در بحث مسکن مهر قائم مقام وزارت راه و شهرسازی هستیم یعنی هرگونه دستورالعمل که از وزارت راه و شهرسازی به ما ابلاغ شود مطابق آن کار را انجام میدهیم.
او با بیان اینکه در جنت شهر پروژههای مسکن مهر به دو بخش تک واحدی و دو واحدی تقسیم میشوند متاسفانه آن قسمتی از مردم که در واحدهای دو طبقه بودند با وجود اطلاعرسانی و اخطار سهم آورده خودشان بابت آمادهسازی پرداخت نکردند، میافزاید: در سال ۸۸ که با دریافت دو میلیون از هر واحد امکان آمادهسازی و آسفالت وجود داشت پرداخت نکردند هر چند با همان پولی که واحدهای دیگر پرداخت کردند زیرسازی و خیابانکشی انجام شد، اما متاسفانه هزینه پرداخت شده کفاف نداد و به مرحله آسفالت نرسید.
پروری میگوید: با این حال ما در سال ۹۶ میزان قابل توجهی قیر رایگان برای آنها تامین کردیم و نزدیک ۵۰ هزار متر مربع از معابر آنجا آسفالت شد، ولی واقعیتش این است که هم بحث دریافت قیر رایگان منتفی شد هم هزینههای آمادهسازی خیلی بالا رفت و تعاونی که متولی آنجا است دیگر توان انجام کار نداشت.
او میافزاید: ما برای حل مشکل مسکن مهر جنت شهر چندین بار با معاون وزیر راه آقای مهرآبادی مکاتبه کردیم و برآورد هزینهها را فرستادیم و درخواستهایمان را مکررا به آنها اعلام کردیم، ولی متاسفانه بودجه آنچنانی نیامد که به تعاونی مسکن مهر جنتشهر تخصیص داده شود.
پروری با بیان اینکه مانده هزینه برای آمادهسازی و آسفالت مسکن مهر جنتشهر واقعا سنگین است و شهرداری آنجا توان تامین آن را ندارد و تعاونی هم اعتباری ندارد، میگوید: البته این هزینه را از طریق فروش اراضی مازاد میتوان تامین کرد حتی میشود اراضی مازاد را به شهرداری واگذار کرد و در قبال آن از آنها خواست که معابر آنجا را آسفالت کنند.
او میافزاید: راه برای انجام زیاد است، ولی آن تصمیم اصلی که باید وزارت راه و شهرسازی بگیرد هنوز به ما ابلاغ نشده است.
معاون مسکن شهری بنیاد مسکن فارس میگوید: ما بیشتر از این توانمان نمیرسد و نماینده مردم داراب در مجلس باید با رایزنی با وزیر راه اجازه فروش اراضی مازاد مسکن مهر را بگیرد تا در قبال فروش این اراضی مازاد، هزینههای آمادهسازی پرداخت شود.
او در پاسخ به نبود مدرسه، خانه بهداشت و ... در مسکن مهر جنتشهر میگوید: بنیاد مسکن همانطور که برای نصب دکل مخابراتی و ساخت مسجد زمین تامین کرد، برای ساخت مدرسه و مرکز بهداشت نیز آمادگی تامین زمین را دارد و هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
پروری در پاسخ به سوال خبرنگار درباره تصرف اراضی مسکن مهر جنتشهر توسط برخی از افراد، میگوید: یک سری مردم از وسعتی که اراضی مسکن مهر جنتشهر دارد سو استفاده و بخشی از اراضی را تصرف کردهاند، اما مطمئنا دولت از حق و حقوق خود در اراضی تصرف شده نمیگذرد و این افراد باید حق و حقوق دولت را پرداخت کنند.
او با بیان اینکه در مسکن مهر جنتشهر میزان زمینی که واگذار شده از جمعیت آنجا بیشتر است، ولی وقتی که استعلام میگیریم میبینیم که اکثر مردم بدون زمین و خانه هستند و این واقعا چیز عجیبی است و عمدتا به دلیل همین تصرفاتی که مردم رقم زدهاند، این مشکلات به وجود آمده است.
منبع تسنیم
انتهای پیام/پ