به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، یدالله موحد رییس کل دادگستری استان کرمان در نشست بررسی عملکرد دادگستری استان کرمان که به صورت ویدئو کنفرانس با روسای حوزههای قضایی و دادستانهای استان کرمان صورت گرفت، گفت: فعال کردن گشتهای رضویون در ارتقای امنیت عمومی و کاهش برخی جرایم از جمله سرقت نقش به سزایی دارد.
او افزود: در مقطع حساس کنونی باید به گونهای اقدام شود که بهانهای دست معاندین نظام داده نشود؛ زیرا یک خطا و اشتباه کوچک هم ممکن است منجر به یک جریان برای ضربه زدن به نظام و امنیت عمومی شود.
موحد تصریح کرد: دشمنان این ملت و انقلاب با تمام ابزارها و امکانات خود و با سوء استفاده از وضعیت اقتصادی در صدد جریان سازی و فضاسازی بر علیه نظام و انقلاب هستند و در این شرایط حساس باید با هوشمندی و تدبیر حرکت کرد.
رییس شورای قضایی استان کرمان بکارگیری تمامی ظرفیتهای اطلاعاتی و امنیتی در سطح استان به منظور برخورد هوشمندانه با حرکتهای خلاف قانون را خوستار شد و گفت: با همراهی مردم و استفاده از ظرفیتهای اطلاعاتی و امنیتی، میتوان به نحوی اقدام کرد که هیچ مشکلی در کشور ایجاد نشود و با بکارگیری تمامی ظرفیتهای موجود از این مقطع عبور کنیم.
موحد بیان داشت: در دستگاه قضایی باید به صورت مستمر نسبت به سنجش رضایت مندی مردم از عملکرد این دستگاه اقدام شود تا خروجی اقدامات دستگاه قضایی افزایش اعتماد عمومی و توسعه احساس عدالت در جامعه باشد.
او افزود: در دستگاه قضایی کسی به عنوان مدیر موفق شناخته میشود که در پرتوی تلاشها و مدیریت وی، مردم احساس کنند که دستگاه قضایی ملجا و پناهگاه آنها و تضمین کننده اجرای عدالت است.
موحد تصریح کرد: در بستر منشور گام دوم انقلاب و در دوران تحول قضایی بناست که کاستیها و نواقص برطرف شود و برای تحقق این امر باید به صورت مستمر بررسی کنیم، برای کاهش مشکلات از جمله اطاله دادرسی و رسیدگی به پروندههای معوق و رفع نواقص حوزه کارشناسی چه گامهایی برداشته شده است.
رییس کل دادگستری استان کرمان بر شناخت مشکلات و خلاءها و قدم برداشتن به منظور رفع این مشکلات تأکید کرد و گفت: ریاست قوه قضاییه طی امسال، سه اولویت حفظ کرامت همکاران قضایی و مراجعان، مبازه با فساد و حمایت از تولید و رفع موانع تولید را در اولویت کار دستگاه قضایی قرار داده اند و روسای دادگستریها و دادستان باید در این زمینهها کارنامه شفاف و قابل ارائهای داشته باشند.
موحد افزود: نباید تصور شود دادگاههای یک بخش کوچک در زمینه تحقق جهش تولید نقشی ندارند و حتی باید به کارگاههای خرد و خانگی نیز توجه شود تا در زمینه اولویتهای دستگاه قضایی و تحقق شعار سال مبنی بر جهش تولید گامهای موثری برداشته شود.
او با اشاره به اینکه سند امنیت قضایی اخیراً از سوی ریاست قوه قضائیه صادر شده است و به صورت مرتب باید مورد رصد قرار گیرد، تصریح کرد: دستورالعمل ها، الزامات اجرایی دستگاه قضایی است و به صورت مستمر نیز به اطلاع مردم رسانده میشوند و از این رو باید به صورت کامل اجرایی شوند؛ زیرا نقض این دستورالعملها موجب بی اعتمادی مردم به قوه قضاییه خواهد شد.
موحد تاکید کرد: نقض بخشنامهها و دستورالعملها قابل اغماض نیست و روسای حوزههای قضایی و دادستانها باید در حوزه کاری خود اجرای این دستورالعملها را مورد توجه قرار دهند.
او بیان کرد: از جمله اولویتهای دیگر قوه قضاییه، هوشمند سازی این قوه است و در این زمینه سامانهها و بسترهای متعدد و متنوعی برای بهره برداری قضات، کارکنان و مردم با صرف هزینههای بسیار زیاد فراهم شده است تا امورات قضایی مردم تسهیل و شفاف شود و اگر با بی توجهی به امکانات موجود به روشهای سنتی برای ارائه خدمات به مردم اقدام شود، جفا و موجب تضییع اموال عمومی است.
رییس کل دادگستری استان کرمان گفت: استان کرمان به موضوع انجام دادرسیهای الکترونیک به خوبی ورود کرده و عملکرد حوزههای قضایی استان در این زمینه بسیار موفقیت آمیز است و جز استانهای برتر کشوری در این زمینه به شمار میرود.
او بر جلب همکاری نخبگان اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نیز تاکید کرد و افزود: استفاده حداکثری از ظرفیت شوراهای حل اختلاف، میانجی گیری و مصلحین برای کاهش ورودی به دستگاه قضایی یکی از راهکارهای کاهش مراجعات است و باید مورد توجه ویژه قرار گیرند.
رییس شورای قضایی استان کرمان با اشاره به شناسایی ۵ هزار مصلح در این استان، تصریح کرد: این افراد شناسایی شده و آموزش دیده اند و فعال سازی این ظرفیتها بر عهده مدیران قضایی است.
موحد تاکید کرد: توان تخصصی قضات باید به منظور رسیدگی به پروندههای مهم مورد استفاده قرار گیرد.
او با تاکید بر لزوم قانون گرایی، تصریح کرد: قوه قضاییه ضامن حسن اجرای قوانین در کشور است و فرهنگ قانونمداری و قانون گرایی را باید تا جای امکان در استان و کشور مورد توجه قرار دهیم.
موحد بیان داشت: صیانت از همکاران اداری و قضایی نیز مسئله بسیار جدی است و سرمایههای انسانی ما نباید از چرخه خدمت خارج شوند و از این رو برنامههای صیانتی باید جدی تراز گذشته دنبال شوند.
او تاکید کرد: دستگاه قضایی در کلان و در سطح استانی و شهرستانی محتاج به حمایت افکار عمومی است و برای جلب اعتماد عمومی باید اطلاع رسانی دقیق صورت گیرد و در این زمینه تمامی اقدامات باید با پیوست رسانهای همراه باشد.
انتهای پیام/ب