اگر دچار اضطراب هستید، درمان‌های تغذیه‌ای که علت‌های متابولیکی اساسی اضطراب را مورد هدف قرار می‌دهند، می‌توانند مؤثر باشند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مهسا مؤذن دکترای تخصصی علوم تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز با بیان اینکه اختلالات اضطرابی یک گروه ناهمگن از اختلالات رایج سلامت روان است که اغلب با ترس بیش از حد، نگرانی و بیش انگیختگی مشخص می‌شود، اظهار کرد: اشکال مختلفی از اضطراب وجود دارد که شامل اختلال اضطراب عمومی، اختلال هراس، اختلال اضطراب اجتماعی و مواردی از این دست می‌شود.

او ادامه داد: علت اصلی اضطراب به خوبی مشخص نشده، اگرچه یک جزء ژنتیکی واضح برای اضطراب شناخته شده است. همچنین یک تجربه ناخوشایند در دوران کودکی می‌تواند یک عامل مهم اضطراب باشد و ممکن است فرد را تا بزرگسالی تحت تأثیر قرار دهد.

مهسا مؤذن تصریح کرد: در این زمینه درمان‌های تغذیه‌ای که علت‌های متابولیکی اساسی اضطراب را مورد هدف قرار می‌دهند، می‌توانند مؤثر باشند. برای مثال نداشتن تعادل قند خون یا گرسنگی می‌تواند اضطراب را افزایش دهد و در صورتی که علائم اضطراب در اواخر صبح یا بعد از ظهر، پس از چندین ساعت گرسنگی بدتر شود باید به این امر مشکوک شد.

او بیان کرد: بنابراین دریافت وعده‌های غذایی کوچک‌تر و متعادل حاوی پروتئین و کربوهیدرات‌های با گلیسمی پایین و حفظ زمان بندی وعده‌های غذایی توصیه می‌شود.

این متخصص اضافه کرد: در اضطراب کمبود‌های تغذیه‌ای به ویژه ویتامین D، ویتامین‌های B و منیزیم ممکن است وجود داشته باشد. کمبود منیزیم می‌تواند ایجاد اضطراب کند و از طرفی اضطراب هم می‌تواند از دست دهی منیزیم را افزایش دهد.

او افزود: در صورتی که دریافت فولیک اسید، B ۱۲، روی، منیزیم و ویتامین D در رژیم غذایی کمتر از دریافت مرجع رژیمی (DRI) باشد نیز دریافت این مواد مغذی به کمک مولتی ویتامین در نظر گرفته می‌شود.

کافئین و اضطراب

مهسا مؤذن گفت: حذف غذا‌های حاوی کافئین (همچون قهوه و نوشیدنی‌های انرژی زا) نیز به مدت ۳ تا ۴ هفته برای مشاهده احتمال کاهش اضطراب توصیه می‌شود. البته علائمی مانند سردرد برای قطع به یک باره مصرف کافئین به مدت ۷ تا ۱۰ روز پیش بینی می‌شود.

کافئین و اضطراب

او اظهار کرد: کاهش مصرف کافئین به مقادیر نصف گذشته، هر از ۴ تا ۷ روز ممکن است از این امر جلوگیری کند. تغییر مصرف قهوه به چای سبز نیز می‌تواند کمک کننده باشد. زیرا چای سبز کافئین کمتری داشته و حاوی «تیانین»، یک اسید آمینه آرام بخش است.

این متخصص علوم تغذیه اضافه کرد: اضطراب ممکن است با دوز‌های پایین کافئین (مقادیر موجود در قهوه‌ای که کافئین زدایی شده) نیز برانگیخته شود. در این صورت تغییر به چای‌های عاری از کافئین ممکن است لازم باشد.

تاثیر میوه، سبزی و ورزش در کاهش اضطراب

او تصریح کرد: یک مطالعه که به تازگی بر روی بانوان سالم انجام شد، نشان داد دریافت بیشتر غذا‌های تخمیر شده که حاوی پروبیوتیک‌ها است، همچون ماست، کفیر و سبزی‌هایی که تحت تخمیر لاکتیک اسیدی قرار گرفته اند، ممکن است در برابر علائم اضطراب اجتماعی و روان رنجوری (نوروتیسیزم) محافظت کننده باشد.

مهسا مؤذن گفت: همچنین مصرف بالای میوه ها، سبزی‌ها و مداومت در ورزش کردن با کاهش اضطراب اجتماعی همبستگی دارد.

تاثیر میوه، سبزی و ورزش در کاهش اضطراب

او ادامه داد: به علاوه، دریافت‌های غذایی که به تولید انتقال دهنده‌های عصبی کمک می‌کند، ممکن است در کاهش اضطراب نقش داشته باشد. برای مثال کمبود اسید‌های آمینه «تریپتوفان»، «فنیل آلانین» یا «تیروزین» با اضطراب در ارتباط است.

آیا اسطوخودوس به کاهش اضطراب کمک می‌کند؟

این متخصص با بیان اینکه همچنین به طور سنتی، اسطوخودوس به عنوان یک داروی گیاهی با خواص ضد اضطراب همراه بوده است، افزود: بوی اسطوخودوس نیز آرام بخش است؛ بنابراین نگهداری یک گلدان پر از گل‌های اسطوخودوس (حتی خشک شده) یا استفاده از اسپری روغن اسطوخودوس می‌تواند کمک کننده باشد.

او افزود: استفاده از کپسول اسطوخودوس هم می‌تواند آرامش بخش بوده و نیاز به دارو‌های آرام بخش را کاهش دهد. البته باید توجه داشت که اسطوخودوس ممکن است باعث خواب آلودگی شود و مصرف آن احتمال دارد با برخی دارو‌ها همچون ضدتشنج ها، ضد انعقادهاو دارو‌های کاهنده کلسترول تداخل داشته باشد.

آیا اسطوخودوس به کاهش اضطراب کمک می‌کند؟

مهسا مؤذن بیان کرد: علاوه بر این، اگر بانویی باردار یا شیرده باشد و یا فردی از دارو‌ها یا مکمل‌هایی که باعث خواب آلودگی یا کاهش فشار خون می‌شود استفاده می‌کند، اسطوخودوس را نباید بدون توصیه پزشکی مصرف کرد.

او گفت: روش‌های درمانی مانند مراقبه (مدیتیشن) و یوگا نیز ممکن است برای کاهش اضطراب مفید باشد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار