به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، روانشناسان، وسواس مطالعاتی را به عنوان یکی از آفتهای مطالعاتی میشناسند و به عقیده آنان این نوع وسواس همه افراد را درگیر میکند.
وسواس مطالعاتی زمانی آغاز میشود که افراد به خصوص دانشجویان شاگرد اولی به مرور چند باره مطالب درسی اقدام میکنند و هر چه بیشتر میخوانند با وسواسهایی از قبیل عدم دریافت کافی مطالب مواجه میشوند که این عامل به علت استرس یا اضطراب بیش از اندازه رخ میدهد.
همچنین طبق مطالعات محققان وسواس مطالعاتی در دختران بسیار بیشتر از پسران دیده میشود.
در ادامه این مطلب به بیان چند نکته کاربردی برای از بین بردن وسواس مطالعاتی اشاره کردهایم:
پرهیز از تکرار زیاد
تکرار زیاد مطالب در فواصل زمانی کوتاه کوچکترین کمکی به حافظه شما نخواهد کرد، بلکه باعث آشفتگی ذهن، گرفتن انرژی و تزریق یاس و ناامیدی خواهد شد. تکرارهای بی وقت مانند مسکنی هستند که بدون یافتن منشا درد باعث تسکین آن میشوند و اوضاع را وخیمتر خواهند کرد.
اعتماد به نفس
یکی از شروط مهم کسب نتیجه مطلوب در هنگام مطالعه، داشتن اعتماد به نفس است. در واقع باید سعی کنید که برای تقویت این حس تجربههای شیرین و قدرتمند خود را یادآوری کرده و به صورت دائم جلوی چشم بیاورید تا هر زمان وسواس شما را به سمتی سوق داد، با افکار مثبت جلوی تشدید آن را بگیرید.
شناسایی نکات عمدهتر
در لحظهای که وسواس مانع کار شما میشود و شما را به یاد مطلب خاصی میاندازد، سعی کنید مطالب و نکات عمده بحث را به یاد آورده و با این فکر که مطالب عمدهتر شانس بیشتری برای سوال شدن دارند باعث دور شدن وسواس شوید، اما همیشه به یاد داشته باشید که با مطالعه تمام جزئیات دروس میتوانید درک بهتری از آن داشته باشید و به علت شناخت کافی نمره کامل تری از امتحان بگیرید.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/