به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، آندره بوبروفسکی متخصص تغذیه و استادیار دانشکده پزشکی دانشگاه ایالتی سن پترزبورگ، اظهار کرد: امتناع منظم از خوردن ناهار میتواند سلامت انسان را تهدید کند.
این متخصص تغذیه گفت: کارشناسان تغذیه هنوز مشخص نکرده اند که آیا وعده صبحانه برای سلامت بدن ضروری است یا خیر و اینکه چه میزان کالری برای ما تامین میکند، اما در مورد مصرف ناهار همه چیز روشن است؛ این وعده غذایی برای کسانی که میخواهند سالم بمانند ضروری محسوب میشود.
او افزود: اگر متخصصان تغذیه هنوز در مورد فواید صبحانه بحث میکنند، اما هیچ بحثی در مورد لزوم مصرف وعده ناهار وجود ندارد به این دلیل است که در رژیمهای غذایی مدرن و براساس تجربههای علمی، وعده ناهار همیشه باید در برنامه غذایی افراد وجود داشته باشد. دستگاه گوارش ما به حداکثر کالری و حداکثر میزان مصرف غذا در هنگام ناهار عادت دارد. این موضوع نشان میدهد که ناهار اصلیترین وعده غذایی با بالاترین کالری است.
آندره تاکید کرد: امتناع از خوردن غذا یا کنار گذاشتن وعده ناهار به دلیل کار زیاد، عواقب ناخوشایندی را برای کل بدن به همراه دارد. به گونهای که اگر احساس گرسنگی شما در هنگام ناهار برطرف نشود، ممکن است دچار اختلالات خوردن شده و با احساس گرسنگی شدید در هنگام عصر و شام دچار پرخوری و در نتیجه اضافه وزن و بیماریهای مرتبط با آن شوید.
این متخصص تغذیه ادامه داد: اگر شما به توازن گرسنگی و اشتهای خود توجه نداشته باشید، به جای خوردن به موقع غذا و ناهار مجبور خواهید بود یک رژیم غذایی با حجم کالری بالا داشته باشید و به این ترتیب اختلالات خوردن با شدت بیشتر بروز پیدا میکند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/
حالا اگر توان خرید پسته و بادام و فندق و... را داشتم می خواهم با آجیل هم امتحان کنم ببینم به چه صورت است ، اگر جلوی ضعف و کاهش حجم عضلات را بگیرد مسلما حذف نهار کار درستی است ،اما اگر نشد پیشنهاد حذف وعده نهار برای همه نه تنها مناسب نیست بلکه بسیار هم مضر هست ، به جای حذف نهار میشود کم تر خورد لااقل اما حذف آن برای افرادی مثل من که وزن خوب و نرمالی دارند و حتی شکم هم ندارم کار اشتباهی است. اما بعضی دوستان به روزه استناد کردند ، مدت روزه ، سی روز هست نه سیصد و شصت و پنج روز ، و دوست دیگر به آیه ای از قرآن ، دوست گرامی منظور از روزی هر صبح و شام در سرای آخرت ، بحث غذا و شکم نیست آیه را تنزیل به غذا ندهید ، بحث روزی در قرآن و اسلام یک طیف وسیعی از حال خوب،روان آرام دوست خوب همسر خوب شهر خوب وووو... دارد .
روزه هم مثل این میمونه که نهار نخوری
کسانی میخوام لاغر و سالم شوند فقط کافیه ماه مبارک رمضان روزه بگیرم و سحر و افطار پرخوری نکنن
و بقیه سال روزانه بیش از ۲۰۰۰ کالری در روز مصرف نکنند
راحت لاغر و سالم میمونن
ودوم اینکه اون شامی ک باعث اضافه وزن میشه،شامی هست ک با وجود مصرف کالری زیادی در وعده ی ظهر،و در آخر شب و نهایت 3 ساعت فاصله از خواب خورده میشه،نه شامی ک ابتدای شب خورده میشه.
شما به زندگی بزرگان دین،معصومین،هم مراجعه کنید توی سیره و روشزندگی شون دو وعده غذا یکی صبحدم و یکی شام رو مبیبید...
بنظرم باید. توی این متن تجدید نظر بشه،و مطالعه بیشتری صورت بگیره...قرار نیست هر حرفی رو ک رژیم های بهداصطلاح مدرن یا محققان دانشگاهای اروپایی و امریکایی میگن رو بپذیریم...
زمانهای قدیم، اصلا وعده ای به عنوان نهار نداشتیم
یه صبحانه مفصل، یه شام خوب ولی زود
براش اثبات علی هم داره که خیلی جالبه
لَا يسْمَعُونَ فِيهَا لَغْوًا إِلَّا سَلَامًا وَلَهُمْ رِزْقُهُمْ فِيهَا بُكْرَةً وَعَشِيا(مريم/62)
در آن جا هرگز گفتار لغو و بيهودهاي نميشنوند؛ و جز سلام در آن جا سخني نيست؛ و هر صبح و شام، روزي آنان در بهشت مقرر است.
در این آیه قرآن هیچ صحبتی از نهار نشده است. این متخصص اشتباه می کند.
طی مدت پنج سال به طور متوسط سالی دو کیلو وزن کم کردم و الان وزنم در حد نرمال است ...
ضمن اینکه در این مدت به دلیل سلامت جسمی کمترین بیماری و مراجعه به پزشک و مصرف دارو داشتم...
اولا که خواص و لزوم خوردن صبحانه در خیلی از تحقیقات علمی ثابت شده است
دومأ در طب سنتی ایرانی و طب شرقی و طب اسلامی خوردن ناهار توصیه نشده
سوما از امام صادق علیه السلام درمورد وعده غذا سوال شد فرمودند که در روز دو وعده غذا خورده شود ،صبح و شب ،استناد حضرت هم به آیه ای است که وعده غذای بهشتیان را خداوند صبح وشام فرموده(بکرتأ و عشیا)
رابعاً یکی از دلایل گرفتن روزه ،سلامتی بدن است ،در روزه داری هم دو وعده صبح و شب غذا خورده میشه ،که خود همین موضوع نشون میده که اگر رژیم صحیح وسلامتی میخواهیم باید دو وعده صبح و شب غذا میل شود
وقتی که میگید اگر ناهار رو حذف کنیم بلا سرمون میاد، پس روزه گرفتن بلا سرمون میاره؟
حالا بعدش برای روزه شروع میکنید به توجیه آوردن، که نه خوبه و فلان و این ها.
از اول طوری مطلب رو بیان کنید که هیچ وقت مجبور نشید توجیه کنید.
دفاع بد بدتر از دفاع نکردنه