سید مسعود اطیابی کارگردان سینما، درباره تأثیر کرونا بر سینمای ایران و چرایی در اولویت قرار گرفتن تعطیلی سینماها با وجود رعایت کامل شیوهنامه های بهداشتی، به خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: متأسفانه برای تعطیلات کرونایی، مسئولان خیلی راحت زورشان به سینما میرسد. نباید فراموش کرد که هنرمندان و سینماگران برای سلامتی مردم ارزش قائل هستند و به این علت برای باز نگه داشتن سینماها تلاش نمیکنند.
وی افزود: سینماها بعد از خانه، یکی از امنترین و قابل اعتمادترین مکانها هستند. از آنجا که سینماگران حس انسان دوستانه و معرفتشان نسبت به مردم حس غالبی است، مانند بقیه اقشار جامعه جلوی تعطیلی سینماها را نمیگیرند.
اطیابی اظهار کرد: یادمان باشد در بحرانهایی که به مسائل روحی و روانی ختم میشوند، سینما یکی از مکانها و لازمههایی است که میتواند این بحرانها را کاهش دهد و سیستم ایمنی بدن را قوی کند و اگر این سپر قوی باشد، بیماری دیرتر و سختتر میتواند بر افراد فائق آید. بخش عمده ازدیاد آمار بیماران و فوتیها به علت زیاد شدن استرس است و متاسفانه به لحاظ اقتصادی، فرهنگی و ... استرسها و نگرانیها روز به روز بیشتر میشود. در نتیجه سیستم ایمنی بدنها تضعیف خواهد شد و این خطرناک خواهد بود.
وی ادامه داد: اینکه ما فعالیتها را تعطیل کنیم اصلا راهکار درستی نیست. باید راه و روش رعایت مسائل بهداشتی و ایمنی حین کار را تقویت کنیم. با این روش با کرونا مبارزه میکنیم؛ مشاغل درگیر کار میشوند، در آمدزایی بیشتر میشود، روحیهها بهتر و سیستم ایمنی قویتر میشود. تلویزیون هم میتواند برای رفتن مردم به سینما و بالارفتن روحیه آنها تبلیغ کند و حمایتهای خود را انجام دهد.
اطیابی در پایان گفت: نکته مهم و قابل تامل دیگر این است که همان اندک مخاطب سینما، چون به پرده نگاه میکنند روبروی هم قرار نمیگیرند و با فاصلههای بسیار زیاد از هم قرار دارند. این در حالی است که با کمی دقت به دیگر فعالیتهای شغلی متوجه میشویم آدمها نفس به نفس، با ماسک و بدون ماسک به خریدهای خود میپردازند و انگار کرونا مسئله حادی نیست. اینجاست که جای سوال باقی میماند چرا سینماها در اولویتهای تعطیلی قرار دارند؟
انتهای پیام/