منطقه بهاران که سابقه خوبی در کشت پنبه به لحاظ آب وهوا و خاک مناسب دارد به عنوان الگوی کشت در شهرستان شیراز انتخاب شده است و پیش بینی می‌شود تا ۳ تن در هکتار محصول به‌دست آید.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، سیروسی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز گفت: با نتایج مثبت به‌دست آمده از اصلاح بذر پنبه و بالا رفتن صرفه اقتصادی آن به سبب مصرف آب کمتر، رشد سریعتر، مقاومت به آفات و اشتغالزایی بیشتر و ایجاد تناوب موثر با کشت، این محصول استراتژیک، جزء کشت‌های اولویت دار وزارت شده است.

او افزود: منطقه بهاران که سابقه خوبی در کشت پنبه به لحاظ آب وهوا و خاک مناسب دارد به عنوان الگوی کشت در شهرستان انتخاب شده است و پیش بینی می‌شود تا ۳ تن در هکتار محصول به‌دست آید.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز گفت: هم اکنون نزدیک به ۸ هکتار از اراضی این منطقه زیر کشت پنبه با بذر اصلاح شده رفته است که تاکنون از رشد خوبی برخوردار بوده است و در اوایل مهرماه وارد فاز گلدهی شده و پیش بینی می‌شود که در اوایل آبان ماه برداشت انجام شود.

سیروسی همچنین گفت: در دهه‌های پیش، بیشتر اراضی ما به کشت پنبه اختصاص داشت که متاسفانه بیشتر آن زمین‌ها تبدیل به کشت ذرت علوفه ای، گلخانه‌ای و محصولات پر مصرف آبی شده است.

او بیان کرد: کشت پنبه با مصرف آب کمتر به عنوان کشت دوم به سبب نوع گیاه پنبه باعث تقویت خاک می‌شود و چون محصولی زود بازده است بهترین نوع کشت دوم در شهرستان محسوب می‌شود.

سیروسی با بیان اینکه پنبه گیاه زراعی است که از کنجاله گرفته تا الیاف و پنبه دانه در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد، تاکید کرد: به طوری که برای مصرف دام و انسان، در صنعت نساجی برای تولید نخ و پارچه و برای روغن کشی کاربرد دارد، ما طی سالیان گذشته در تولید پنبه مورد نیاز کشور خودکفا بودیم، اما بنا به دلایل مختلف حدود ۲۰ سال است که این محصول در روند منفی کشت قرار گرفته و طی دو سه سال گذشته به پایین‌ترین سطح کشت خود رسیده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار