دانشمندان در حال بررسی ماندگاری علائم پساکرونایی در افراد بهبودیافته هستند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ۱۰ ماه از همه گیری ویروس کرونا در جهان می‌گذرد. در این مدت ۳۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تن در جهان به این ویروس آلوده و از این میان، یک میلیون و ۶۰ هزار تن جان خود را از دست داده اند. دانشمندان هنوز نتوانسته اند راهکاری قطعی و مطمئن برای مبارزه با کووید ۱۹ بیابند.

تب، سرفه‌های خشک و مداوم، بی حالی و ضعف، بثورات پوستی، سردرد، از دست دادن حس بویایی و چشایی، و اسهال از رایج‌ترین علائم ابتلا به کروناست. با این حال، موضوعی که باعث نگرانی بیشتر دانشمندان می‌شود علائم ماندگار کرونا در میان بهبود یافتگان است.

بر این اساس، مطالعات متعدد نشان داده است درصد قابل توجهی از مبتلایان به کرونا پس از بهبودی همچنان علائم بیماری را با خود دارند. براساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا یک نفر از هر ۵ فرد، ۱۸ تا ۳۴ ساله که به کرونای خفیف مبتلا شده، نتوانسته است ۱۴ تا ۲۱ روز پس از ابتلا بهبودی خود را به طور کامل بازیابد و به زندگی پیش از بیماری بازگردد.

علائم بلند مدت کرونا همچنان در این افراد باقی مانده که رایج‌ترین آن‌ها شامل تنگی نفس، سردرد، مشکلات مربوط به حافظه، خستگی دائمی و از دست دادن حس بویایی و چشایی است .


بیشتر بخوانید


دائمی یا موقت؛ مسئله این است

علائم کرونا در بهبود یافتگان حتی پس از منفی شدن آزمایش و گذشت ماه‌ها همچنان ادامه می‌یابد. از این رو، دانشمندان آن را "کرونای بلند مدت" نامیده اند. با این حال سوال رعب آور دانشمندان این است: آیا علائم کرونا در افراد موقتی است یا برای همیشه با بیماران کرونایی خواهد ماند؟

محققان مرکز بریستول انگلیس با بررسی بیماران کرونایی اعلام کردند بیش از ۷۵ درصد بهبود یافتگان از کرونا همچنان از علائم این بیماری رنج می‌برند. به طور میانگین این علائم برای سه ماه در بدن بیماران دیده شده است. تحقیقات گسترده در انگلیس نشان داده است بیش از ۶۰ هزار بیمار کرونایی برای بیش از ۳ ماه دارای علائم کرونا بوده اند.

وحشتناکترین فرضیه دانشمندان درباره کرونا

با این وجود، به دلیل آنکه مدت زمان زیادی از شیوع کووید ۱۹ در جهان نمی‌گذرد، نمی‌توان با قطعیت درباره رفتار این ویروس اظهار نظر کرد. دانشمندان تاکید دارند تنها گذشت زمان می‌تواند نشان دهد علائمی مانند سرفه مستمر یا ضف و بی حالی که در بهبود یافتگان از کرونا دیده می‌شود موقت خواهد بود یا به طور دائمی در بدن انسان به یادگار خواهد ماند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۳ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
چین به عنوان قاتل بشریت و سازنده این ویروس
-
علی
۰۷:۵۴ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
در حالیکه مثبت اندیشی یکی از روشهای افزایش ایمنی بدن و مقابله با کرونا است چرا اخبار منفی که هنوز ثابت هم نشده درج میکنید.
بیا قرار بزاریم خبر های منفی در مورد کرونا را نخوانیم فقط اخبار مثبت.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۹ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
8 ماه دازیم رعایت می کنیم اعصابمون داغون شده تا کی باید رعایت کنیم در حالی که بعضی ها نمی فهمند و رعایت نمی کنند
Iran (Islamic Republic of)
Aa
۱۸:۰۷ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
۵ماهه علائمش باهامه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۵ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
عجب ويروس مصيبتي
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۵ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
رعایت کنیم همه مردم با هم رعایت کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۳ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
چقد با اعصاب وروان مردم بازی میکنید اگه راس میگن واکسنشو بسازن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۲ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
چه جالب, از کجا فهمیدند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۶ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
عدم بویایی و چشایی .حافظه بدترین که چهارماه بعداز بیماری از بین نرفته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۵ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
بسه دیگه. همش کرونا کرونا. همش هی حرفای تکراری هروز و هرروز
مردم به اندازه کافی مشکلات دارن بااین گرونیا و وضعی که مسئولین درست کردن دیگه نهایت میگیریم همگی میمیریم راحت میشیم. ول کنید دیگه هی استرس...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۰ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
کسی که مبتلا بوده و بهبود یافته میتونه ناقل باشه؟