به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، نوذر نخعی مشاور ارشد رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان امروز در ستاد استانی مقابله با ویروس کرونا از افزایش موارد ابتلا به کرونا در برخی روستاهای کرمان خبر داد.
نخعی گفت: مقایسه پیک اول و دوم کرونا نشان داده، پیک دوم در اکثر کشورهای اروپایی شدیدتر بوده است.
او افزود: در چین و به منظور مقابل با کرونا به طور قابل توجهی تماسهای افراد پایین آمده و یکی از اقدامات در این زمینه الکترونیکی شدن امور است و الزام و اجبار کردن افراد نیز از روش های دیگر است.
نخعی با اشاره به اینکه ۱۰ تا ۱۴ روز بعد متوجه میشویم، اقدامات پیشگیرانه چقدر موثر بوده است، تصریح کرد: استان کرمان در مقایسه با کشور در آمار بستری مبتلایان به کرونا و مرگ و میر جزو استانهای آخر است که حاصل فعالیت و اقدامات ستاد کرونا و دستگاههای مختلف است.
مشاور ارشد رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان داشت: کاهش تعداد تماس، رمز موفقیت چین در بحث کرونا بوده و با وجود جمعیت زیاد، تعداد فوتیهای ناشی از کرونا در این کشور کمتر از ۵ هزار نفر است.
او با اعلام اینکه مقالات میگوید دو تا سه هفته بعد از پیک، افزایش مرگ و میر را شاهد خواهیم بود، گفت: مسئله دیگر استفاده از ماسک است و در کشورهایی که مرتب از ماسک استفاده میکنند، شیب منحنی ابتلا خیلی ملایم است.
نخعی تصریح کرد: دو اهرم استفاده از ماسک و فاصله گذاری اهمیت بسیاری دارد و باید از ازدحامها بترسیم.
او به تاثیر فعالیت مدارس بر افزایش آمار ابتلاء به کرونا اشاره کرد و بیان داشت: فعالیت مدارس در زمان شعله ور شدن آلودگی در جامعه، نقش دارد و در زمینه تعطیلی مدارس مسئله مهم، درخواستهای مکرر و به حق والدین و معلمان است.
مشاور ارشد رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: باید فعالیت مدرسه اینگونه باشد که به شکل حضوری نباشد و آموزش مجازی باشد و آنها که زیرساخت مجازی ندارند نیز، تعطیل اعلام شود.
نخعی افزود: موضوع مهم وحائز اهمیت فرهنگ سازی است که مردم باید بدانند مسئله جدی است.
او تصریح کرد: وقتی مدارس تعطیل شود باید توجه بیشتری داشت و تاخیر در اقدامات موجب میشود، زمانی به فعالیت مدارس ورود کنیم که کار از کار گذشته است.
نخعی در بخش دیگری از سخنانش به واکسن آنفلوآنزا اشاره کرد و افزود: مردم بیش از حد به واکسن آنفلوآنزا اعتقاد دارند، در صورتی که اثربخشی این واکسن در طول بازه زمانی ۱۴ ساله نشان داده، حداکثر این اثربخشی ۵۰ درصد است.
محمد جواد فدایی استاندار کرمان نیز در این نشست، حرکت کاروانی از استانها برای زیارت مرقد مطهر حاج قاسم را ممنوع اعلام کرد.
او گفت: نامهای به استانداران سراسر کشور ارسال شده که حرکت کاروانی به سمت استان کرمان انجام نشود.
فدایی تصریح کرد: ورودیهای استان کرمان شامل ۱۱ ورودی در ایام تعطیلات اربعین حسینی و ایام پایانی ماه صفر کنترل میشود و از ورود کاروانها به استان کرمان جلوگیری خواهد شد.
او با تاکید بر اینکه گشت ویژه کووید ۱۹ در استان کرمان بر رعایت دستورالعمل های بهداشتی و جلوگیری از تجمعها اقدام می کند، گفت: بازرسی از مدارس استان نیز برای رعایت دستورالعمل های بهداشتی سختگیرانه انجام شود.
فدایی با بیان اینکه تعدادی از دانش آموزان استان امکانات مناسب برای آموزش مجازی را در اختیار ندارند، افزود: تعداد زیادی مراجعه کننده از والدین دانش آموزان داریم که گوشی همراه مناسب ندارند و نمیتوانند آموزش مجازی ببینند.
استاندار کرمان با بیان اینکه استفاده از ماسک باید به یک فرهنگ برای سلامت مردم تبدیل شود، تصریح کرد: آموزش حضوری در استان را اختیاری اعلام کردهایم که متاسفانه بینظمیهایی را در سیستم آموزشی ایجاد کرده است.
فدایی بیان داشت: بر اساس گزارش ستاد ملی کرونا، تاکنون به لحاظ رعایت نکردن شیوه نامههای بهداشتی مقابله با کرونا در مدارس استان، فقط یک مدرسه در رفسنجان با بازرسی انجام شده تعطیل شده است.
او گفت: پیشنهاد تعطیلی دو هفتهای مدارس استان کرمان به وزرای کشور و بهداشت از سوی ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا داده میشود.
محمد صادق بصیری معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان هم گفت: وضعیت شیوع ویروس کرونا در استانهای کشور در مرحله هشدار و قرمز قرار دارد.
او با اشاره به اینکه بازرسیهای پیشگیرانه در استان کرمان وضعیت خوبی دارد و مردم استفاده از ماسک را رعایت میکنند، افزود: نظارت بر رعایت دستور العملهای بهداشتی در اصناف استان تشدید میشود و کرونا مشکل اقتصادی زیادی برای مردم ایجاد کرده است.
بصیری تصریح کرد: متأسفانه صنعت گردشگری، بیشترین آسیب را از شیوع ویروس کرونا دیده است.
او در بخش دیگری از سخنانش به تسهیلات ودیعه مسکن اشاره کرد و بیان داشت: مقرر شده است، ثبتنام برای تسهیلات ودیعه مسکن تا پایان مهر تمدید شود.
انتهای پیام/ب