به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: امروزه در سراسر دنیا، سرطانها در حال کنترل هستند و از آنجایی که سرطانهای دستگاه گوارش در ابتدا علائم خاصی ندارند، ممکن است زمان تشخیص بیماری به تعویق افتد که با پیشرفت هرچه بیشتر بیماری، هزینه درمان افزایش و شانس بهبود کاهش مییابد.
افشین دلشاد افزود: نخستین علامت قابل توجه در سرطان معده، ناراحتی گوارشی مبهم یا درد خفیف شکم، تهوع مختصر، ولی دائم یا سوزش سردل که بعد از گذشت چند هفته بهبود نمییابد بنابراین با مشاهده علائم فوق بخصوص در افراد بالای ۴۰ سال باید به پزشک مراجعه و در صورت صلاحدید با انجام آندوسکوپی معده پیگیری شود.
او حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد سرطانهای گوارشی را وابسته به نوع تغذیه افراد دانست و افزود: علاوه بر رعایت اصول تغذیهای و استفاده از غذاهای سالم و پرهیز از خوردن غذاهای شور که علاوه بر فشارخون تهدیدی جدی برای ابتلا به سرطانهای گوارشی است، نوع طبخ غذا نیز بر سلامت به ویژه جلوگیری از ابتلا به سرطان معده موثر است.
دلشاد عنوان کرد: استفاده بیشتر از سبزیجات در غذاها به شرط آنکه زمان پختشان کم باشد و نیز استفاده از میوهها، شانس ابتلا به سرطانهای گوارشی را کاهش میدهد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اظهار کرد: استفاده زیاد از گوشت قرمز به ویژه به شکل سرخ شده و کبابی شانس ابتلا به سرطان را افزایش میدهد. همچنین علاوه بر کاهش مصرف گوشت، بهتر است هنگام طبخ دقت شود تا رنگ گوشت زیادی تیره نشود.
دلشاد گفت: چاقی، عدم تحرک، مصرف مواد افیونی و دخانیات، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، مصرف غذاهای داغ و عادات غذایی غلط از جمله دلایل ابتلا به سرطانهای گوارشی است.
انتهای پیام/ ر