به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، قدیر رجب زاده رییس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی مشهد گفت: پروژه فناوری تولید نبات رژیمی کم کالری برای اولین بار در جهان، کریستال بزرگ رشد یافته به هم پیوسته از قندهایی غیر از ساکاروز و با کالری کاهش یافته به شکل نبات تولید شد.
او افزود: به دلیل پیچیدگی فرایند کریستالیزاسیون
قندهای کم کالری و تفاوت آن با ساکاروز، در این پروژه بعد از جایگزینی کامل ساکاروز با قندهای کم کالری و اصلاح فرمولاسیون، فرآیند کریستالیزاسیون با قندهای انتخابی طراحی و بهینهسازی شد.
رییس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی ادامه داد: محصول نهایی تولید شده در این پروژه قابل مصرف برای همه افراد جامعه به ویژه افراد حساس به مصرف ساکاروز و قندهای پرکالری میباشد.
نبات محصولی پر مصرف و موثر در رژیم درمانی
سمیرا یگانه زاد مدیر گروه فرآوری مواد غذایی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی و مجری این طرح پژوهشی نیز با بیان اینکه نبات علاوه بر ایران در آمریکا و برخی دیگر از کشورها تولید میشود، گفت: یکی از محصولات پرمصرف که امروزه به صورت صنعتی تولید میگردد و در جهان و به ویژه در ایران به میزان بسیار به عنوان شیرین کننده نوشیدنیهایی نظیر چای استفاده میشود، نبات است.
او افزود: نبات کریستال رشد یافته ساکاروز میباشد که مکان اولیه تولید آن ایران و هندوستان ذکر شده است، در فرآیند تولید نبات کریستالهای درشت ساکاروز در اثر سردشدن محلول فوق اشباع شکر تولید میگردند.
انتهای پیام// ف.غ