بیش از ۱۰ نفر از بازرسان و کارشناسان بهداشت محیط و حرفه‌ای در چهارمحال و بختیاری به بیماری کرونا مبتلا شدند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، بهمن بنایی مدیر گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد از ابتلای بیش از ۱۰ نفر از بازرسان و کارشناسان بهداشت محیط و حرفه‌ای در چهارمحال و بختیاری به بیماری کرونا خبر داد.

او گفت: بهداشت محیط علمی است که با کنترل عوامل زیان‌آور محیط اعم از عوامل فیزیکی، شیمایی، بیولوژیکی و... حافظ سلامت افراد جامعه است.

او با اشاره به اینکه امروزه در بهداشت محیط علاوه بر کنترل عوامل محیطی، عوامل اجتماعی نیز مدنظر قرار گرفته است، ادامه داد: از جمله این عوامل می‌توان به اجرای فاصله‌گذاری اجتماعی در جوامع اشاره کرد.

بنایی عنوان کرد: بازرسان و کارشناسان بهداشت محیط به طور کلی، نظارت بر بهداشت آب، بهداشت مواد غذایی، بهسازی اساسی محیط شامل نظارت بر دفع بهداشتی زباله، فاضلاب، فضولات دامی، نظارت بر بهداشت مواد غذایی، نظارت بر مراکز توزیع مواد غذایی و... را برعهده دارند.

بنایی با بیان اینکه در راستای کنترل و پیشگیری از بیماری کووید ۱۹ تاکنون اقدامات زیادی بر اساس راهنما‌ها و پروتکل‌های بهداشتی تحت عنوان الزامات بهداشت محیط انجام گرفته است، خاطرنشان کرد: نکنه مهم در بحث پروتکل‌های بهداشتی، همان مبحث مثلث شفا است که باید در نظر گرفته شود و شامل شستشوی دست‌ها با آب و صابون، استفاده از ماسک در زمان حضور در اجتماع و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی است.

مدیر گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد اضافه کرد: تاکنون در بحث رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی سه دوره طی شده است، ازجمله فاصله‌گذاری اجتماعی در اسفندماه سال ۱۳۹۸ که با هدف آموزش افراد برای رعایت فاصله‌گذاری صورت گرفت، دوم فاصله‌گذاری هوشمند بود که با ابلاغ پروتکل‌های بهداشتی، افراد اجازه حضور در اجتماع را یافتند و موضوع بعدی هم فاصله‌گذاری پویا بود که با اجرای پروتکل‌های بهداشتی و برمبنای اعمال محدودیت‌ها، اقدامات لازم اجرا شد.

او با تاکید بر اینکه مجازات عدم رعایت بهداشت محیط برابر با فقر و بیماری است، یادآور شد: می‌بینیم که با گذشت سال‌ها، هدف سازمان بهداشت جهانی بر فرهنگ‌سازی برای رعایت مسائل بهداشتی از سوی مردم در نظر گرفتن اصول PHC با تاکید بر اصول بهداشت محیط قرار گرفته است.


بیشتر بخوانید


بنایی اظهار داشت: شعار امسال روز جهانی بهداشت محیط از طریق فدراسیون بین‌المللی بهداشت محیط تحت عنوان " بهداشت محیط راهبرد کلیدی نظام سلامت در مبارزه با همه‌گیری بیماری‌ها" اعلام شده است که بر استفاده و بکارگیری متخصصین بهداشت محیط در پیشگیری از بیماری کووید ۱۹ تاکید دارد.

مدیر گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به اینکه در همه‌گیری بیماری کرونا تعدادی از کارشناسان بهداشت محیط و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری طی مأموریت‌های محوله کاری به این بیماری مبتلا شدند، گفت: تعداد بازرسان مبتلا در این استان بیش از ۱۰ نفر هستند که تاکنون دوره قرنطینه خانگی را گذرانده‌اند و از سلامتی کامل برخوردار هستند.

او افزود: دلیل ابتلاء این افراد به بیماری کرونا، حضور فعال آن‌ها در بیمارستان‌ها، نظارت بر فرایند کفن و دفن اموات درگذشته از بیماری کرونا، حضور در منازل افراد کرونا مثبت به جهت ضدعفونی محیط، انجام بازدید از کارگاه‌ها و محیط‌های کاری و همچنین انجام بازدید از اصناف مختلف و ارتباط نزدیک با مردم است.

انتهای پیام/خ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار