سید محمد صابری، رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی کرمان در گفت وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، گفت: ایده تاسیس اورژانس پیش بیمارستانی در کشور ایران به دنبال حادثهای در چهاردهم آذر سال ۱۳۵۳ در فرودگاه مهرآباد تهران و ریزش سقف یکی از سالنهای فرودگاه صورت گرفت.
او با اشاره به اینکه اولین اورژانس پیش بیمارستانی در کشور ۲۶ شهریور سال ۱۳۵۴راه اندازی شد، افزود: کشور ایران بعد از کانادا، آمریکا و استرالیا چهارمین کشوری بود که اورژانس پیش بیمارستانی را تاسیس و راه اندازی کرد.
صابری با اشاره به اینکه اورژانس استان کرمان هم در سال ۱۳۵۶ تاسیس شد؛ بیان کرد: امسال اورژانس کشور ۴۵ و اورژانس کرمان ۴۳ ساله شد.
او بیان کرد: در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان ۸ مرکز پیام، در حوزه دانشگاه جیرفت ۲ مرکز پیام و در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، دانشکده علوم پزشکی سیرجان و دانشگاه علوم پزشکی بم هر کدام یک مرکز پیام در استان کرمان وجود دارد و همکاران مشغول ارائه خدمت به هم استانیها هستند.
صابری به گزارشی از وضعیت سالیانه خدمات اورژانس دانشگاه علوم پزشکی کرمان پرداخت و بیان کرد: اورژانس کرمان پارسال با ۵ مرکز مدیریت حوادث، ۱۶۳ پایگاه اورژانس و یک پایگاه اورژانس هوایی، ۲۰۲ هزار ماموریت انجام داده که از این تعداد به ۱۹۷ هزار مورد بیمار و مصدوم ارائه خدمت شده است.
او با اشاره به اورژانس زنان و زایمان گفت: پارسال به هزار و ۵۵۹ مورد خانم باردار خدمات ارائه شده است که ۶۹ مورد زایمان داخل آمبولانس و قبل از رسیدن به بیمارستان انجام شده است.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: همچنین پارسال ۱۴۷ مورد احیای موفق و نجات فرد را از مرگ حتمی داشتیم.
او با بیان اینکه در ۵ ماهه نخست امسال، حدود ۵۳۴ هزار مورد تماس با اورژانس داشتیم که حدود ۸۲ هزار مورد ماموریت انجام دادیم، بیان کرد: از این تعداد به ۷۵هزار نفرخدمات ارائه شده است.
صابری گفت: در ۵ ماهه نخست امسال به ۵۷۴ مورد اورژانس زنان و زایمان ارائه خدمت کردیم و ۲۸ مورد زایمان داخل آمبولانس به همت تکنیسینها داشتیم و ۶۹ مورد احیای موفق و نجات همشهریان از مرگ حتمی صورت گرفت.
او همچنین بیان کرد: با توجه به شیوع بیماری کرونا در پنج ماهه نخست امسال، حدود ۳ هزار و ۳۵۰ مورد انتقال بیمار مشکوک به کرونا به بیمارستانها صورت گرفت که بعد از انتقال به بیمارستانها تشخیص قطعی بودن یا نبودن افراد به بیماری کرونا مشخص شده است.
انتهای پیام/س