مدیر جهاد کشاورزی شهرستان هرسین گفت: نبود واحد‌های فرآوری پیاز به عنوان یکی از چالش‌های پیش روی کشت این محصول در شهرستان است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ علیرضا یاری‌پور مدیر جهاد کشاورزی شهرستان هرسین گفت: هم‌اکنون پیاز با قیمت هر کیلوگرم بین دو هزار تا ۲۳۰۰ تومان از پیازکاران هرسینی خریداری می‌شود و در بازار با قیمتی بین سه تا چهار هزار تومان به دست مصرف کنندگان می‌رسد.

او افزود: این در حالیست که معمولا هر ساله پس از اتمام فصل برداشت، واسطه‌ها قیمت‌ها را بالا می‌برند و دست تولیدکنندگان از درآمد پیاز کوتاه می‌ماند به عنوان نمونه پارسال در مقاطعی که پیاز در دست دلالان بود قیمت آن در بازار به هر کیلوگرم بین ۱۵ تا ۱۶ هزار تومان هم رسید.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان هرسین در ادامه از نبود واحد‌های فراوری مرتبط با پیاز به عنوان یکی از چالش‌های پیش روی کشت پیاز در شهرستان یاد کرد و افزود: هم اکنون هیچ واحد فرآوری و سردخانه‌ای برای نگهداری و انبار پیاز در فصل برداشت در شهرستان وجود ندارد و همین سبب می‌شود تا قیمت پیاز در فصل برداشت در پایین‌ترین میزان خود باشد و این مسئله کشاورزان را از درآمد‌های کشت پیاز بی بهره می‌کند.

یاری‌پور سرمایه‌گذاری برای ورود به حوزه فرآوری پیاز در شهرستان هرسین را توجیه‌پذیر عنوان کرد و افزود: از سرمایه‌گذارانی که بخواهند در زمینه ایجاد واحد‌های سردخانه‌ای و یا فرآوری پیاز در شهرستان ورود کنند حمایت می‌کنیم، سرمایه گذاران متقاضی می‌توانند با آورده ۲۰ درصدی تسهیلات ۱۲ تا ۱۸ درصدی با بازپرداخت حداقل پنج ساله دریافت کنند.

او در ادامه اشاره‌ای هم به سطح زیر کشت پیاز در شهرستان هرسین داشت و گفت: امسال در این شهرستان ۳۵۰ هکتار پیاز کشت شده و پیش‌بینی می‌شود نزدیک ۲۰ هزار تن پیاز در هرسین تولید شود.

یاری‌پور متوسط عملکرد پیاز را در مزارع شهرستان هرسین حدود ۵۵ تن در هکتار عنوان کرد و افزود: اکثر پیاز تولیدی در شهرستان هرسین از نوع پیاز قرمز است، این پیاز به دلیل کیفیت انبارداری بالا و طعم و مزه خاص خود بازارپسندی بالایی دارد.

یاری‌پور گفت: شهرستان هرسین یکی از قطب‌های تولید پیاز کشور به شمار می‌رود و همه ساله ۱۰ درصد از پیاز تولیدی این شهرستان به خارج از کشور صادر می‌شود.

انتهای پیام/ز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.