به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گرشاسبی معاون سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری در برنامه گفت و گوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر در خصوص راهبردهای ۱۸گانه سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری به منظور توسعه منابع طبیعی گفت: برای احیا و توسعه پایدارمنابع طبیعی کشور به ۵ سرمایه نیاز داریم.
او سرمایههای سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری را به سرمایههای طبیعی، فیزیکی، مالی و اجتماعی تفکیک کرد و گفت: برای جهش تولید ۹ گانه در فعالیتهای منابع طبیعی به سرمایه تولید جدیدی نیاز است. شناخت این ۵ سرمایه و محورهای ۱۸گانه، سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری در جهش تولید ۹ گانه موثر خواهد بود.
معاون سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری درباره ابتکار طرح "۹ در ۹۹" گفت: این طرح باعث جبران عقب افتادگی قانونی تعهدات سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری میشود.
او افزود: شناسایی و مطالعه درباره ذخیره گاههای جنگلی، اصلاح مراتع و صدور اسناد کاداستری برای۳۰ میلیون هکتار اراضی ملی از جمله اهداف طرح "۹ در ۹۹" است.
گرشاسبی درباره آبخیزداری بیش از ۳۰ میلیون هکتار از حوضههای آبخیزداری کشور گفت: آبخیزداری که از فرسایس رسوب سدها شروع شد در دهه هفتاد بر اثر دوره خشکسالی به همه کشور گسترش یافت.
او ادامه داد: امسال با اعتبارات صندوق توسعه ملی و منابع مالی خیرین و غیر دولتی بیش از یک میلیون هکتار از اراضی کشور آبخیزداری میشود.
معاون سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری با بیان اینکه ۸۴ میلیون هکتار مراتع در کشور وجود دارد گفت: براساس قانون باید این مراتع ممیزی شوند که از این مقدار ۱۰ میلیون هکتار آن هنوز انجام نشده و جزو طرحهای عقب افتاده است.
گرشاسبی درباره تدوین قانون برای دفن زبالهها گفت: از سال گذشته تاکنون در مرحله تدوین آیین نامههای قانونی این موضوع هستیم که بدون مشارکت مردم و ارتقاء فرهنگ عمومی میسر نخواهد شد.
در ادامه برنامه رحمانی رئیس انجمن علمی جنگلبانی تصریح کرد: راهبردهای ۱۸گانه سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری، راهبردهای ذاتی سازمان و یک وظیفه است.
او افزود: طرح "۹ در ۹۹" یک طرح تخصصیتر سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری است.
رحمانی با بیان اینکه منابع طبیعی محلی برای دفن زباله نیست، گفت: باید برای زبالهها با روشهای مختلف از جمله کمپوست فکر دیگری کرد.
او ادامه داد: در پایین دست محل دفن زبالهها شیرابههایی وجود دارد که بر روی منابع آب زیر زمینی تاثیر منفی میگذارد.
انتهای پیام/