![قیمت سکه و طلا در بازار آزاد ۲۱ بهمنماه ۱۴۰۳](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/21/20333848_169.png)
محمد برزگری رئیس شورای عالی مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور در همایش خیرین مدرسهساز، اظهار داشت: مهمترین وظیفه سازمان امور مالیاتی کشور وصول درآمدهای مالیاتی بوده، اما یکی از مهمترین موضوعاتی که میتواند به امر وصول درآمدهای دولت کمک کند این است که پرداختکنندگان مالیات بدانند مالیات پرداختی آنها در کدام محل مصرف میشود.
وی افزود: طی سالهای اخیر برای اینکه وظیفه و قاعده کلی بر وصول درآمدهای مالیاتی دولت در سازمان امور مالیاتی حاکم بود کمتر به این موضوع پرداخته میشد، اما در دو سال اخیر این امر بیش از قبل در سطح سازمان مطرح شد و چند کار را نیز پیش از آنکه ماده ۲۰ قانون برنامه هفتم پیشرفت در مجلس شورای اسلامی تصویب شود در سازمان به صورت موازی پیش رفتیم به نحوی که در این خصوص میتوان به بحث نشان دار کردن مالیات اشاره کرد.
رئیس شورای عالی مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور، خاطر کرد: در قوانینی که از پیش موجود بود برای هزینه ساخت مدرسه، دانشگاه و امور بهداشتی و درمانی در ماده ۱۷۲ قانون مالیاتهای مستقیم یک فضای قانونی داشتیم که اگر شخصی فعالیتی را انجام میداد و ذیل این موضوع هزینهای را متقبل میشد به عنوان هزینه قابل قبول منابع درآمدی لحاظ میشد، اما این موضوع به شخص اصابت میکرد.
برزگری گفت: با توجه به درخواستی که از سوی جامعه خیرین مدرسهساز به سازمان امور مالیاتی کشور واصل شد، از آنجایی که این مجموعه به صورت خاص در ماده ۱۷۲ قانون مالیاتهای مستقیم لحاظ نشده بود در سالهای گذشته این نام در ضوابط اجرایی افزوده شد. این موضوع سرآغازی بود که در برخی از موضوعات مالیاتی به صورت خاص و هدفمند ورود کنیم.
وی افزود: برای اینکه به مردم بگویم که مالیاتهای آنان در کدام مسیر مصرف میشود در سال ۱۴۰۲ سازمان امور مالیاتی کشور پیشنهادی برای دولت ارسال کرد تا این امکان در سازمان امور مالیاتی کشور فراهم شود که خود مؤدیان بتوانند محل مصرف مالیاتها را مشخص کنند.
رئیس شورای عالی مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور بیان کرد: شروع موضوع مشارکت مردم در بحث محل مصرف مالیات با نامه رئیسکل سازمان امور مالیاتی کشور به معاون اول وقت دولت داشتند آغاز شد و کمتر از یکسال با وجود اینکه قانونی مصوب نشده بود به واسطه همکاری دولت به اجرا درآمد و در اوایل سال ۱۴۰۳ نهایی شد.
برزگری گفت: وقتی طرح نشاندار کردن مالیاتها در خرداد سال ۱۴۰۳ به اجرا درآمد بسیاری از افراد جامعه باور نمیکردند که میتوان به سمتی حرکت کرد که محل مالیات را خود مردم انتخاب کنند، اما با هماهنگیهایی که طی این مدت با سازمان برنامه و بودجه انجام دادیم پیشنهاد تقریبا ۱۲ همت از بودجه مالیاتی را برای این موضوع در نظر گرفتیم.
وی گفت: در ایام مربوط به تبصره ۱۰۰ حدود ۷ همت مشارکت برای بحث نشاندار کردن مالیاتها صورت گرفت که مطابق آخرین گزارش از سازمان برنامه و بودجه حدود ۴ همت به پروژههای عمرانی اختصاص یافته و مابقی مبالغ نیز طی یک ماه و نیم باقی مانده از سال جاری به سایر پروژهها اختصاص خواهد یافت.
رئیس شورای عالی مالیاتی سازمان امور مالیاتی تصریح کرد: تامین مالی پروژههای متنوعی در طرح نشاندار کردن مالیاتها در نظر گرفته شده که مهمترین آنها مربوط به ساخت مدرسه است. متعاقبا با تصویب بند «خ» ماده ۲۰ به طور خاص در برنامه هفتم پیشرفت این امکان فراهم شد که ضمن اعلام محل هزینه کرد مالیات توسط مودی، خودش بتواند مالیات را هزینه کند.
برزگری تصریح کرد: بند «خ» ماده ۲۰ برنامه هفتم پیشرفت به موضوع محل هزینه کرد پیشینی مالیات بازمیگردد و خارج از موضوعات قبلی نیست و قرار است دولت مالیات را اخذ کند و آن را به پروژهها اختصاص دهد. در طرح نشاندار کردن مالیاتها مودی میگفت مالیات پرداختیام در کجا صرف شود، اما در قالب بند مزبور در برنامه هفتم پیشرفت به طور پیشینی مالیات مصرف میشود. به همین خاطر سازمان امور مالیاتی از این بند حمایت میکند.
رئیس شورای عالی مالیاتی سازمان امور مالیاتی در پایان گفت: ما این آمادگی را داریم به عنوان بخش مالیاتی در کشور چناچه مواردی در قالب قانون مذکور توسط وزارت آموزش و پرورش و یا سازمان برنامه و بودجه طراحی شود و در اختیار ما قرار دهند ما آمادگی اجرای آن را در چارچوب قانون داریم
منبع: سازمان مالیات