محمد اهلی، مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی استان اردبیل در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، گفت: رعایت شاخصهای زیست محیطی و حفظ محیط زیست یکی از دغدغههای اصلی شرکت شهرکهای صنعتی است که تلاش میشود با اجرای برنامههای کوتاه مدت و میان مدت، روند تصفیه پساب خروجی واحدهای صنعتی بهبود یابد.
او افزود: شهرک صنعتی شماره ۲ اردبیل با مساحت بیش از ۷۰۰ هکتار بزرگترین شهرک صنعتی استان اردبیل است که بالطبع با توجه به وسعت آن، دارای معضلاب و مشکلاتی نیز خواهد بود.
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی استان اردبیل تکمیل گنجایش تصفیه خانه شهرک صنعتی اردبیل را یکی از مشکلات موجود در آن برشمرد و افزود: ظرفیت کنونی تصفیه خانه شهرک صنعتی اردبیل به میزان ۲ هزار و ۵۰۰ مترمکعب در روز است که متاسفانه جوابگوی حجم پساب ورودی واحدهای تولیدی را ندارد.
اهلی از جمله برنامههای کوتاه مدت برای حل این معضل را الزام واحدهای تولیدی نسبت به رعایت مسائل زیست محیطی و نصب پیش تصفیه در پساب خروجی دانست و افزود: بر اساس ضوابط و مقررات زیست محیطی حاکم بر شهرکها و نواحی صنعتی و مطابق با مفاد قراردادهای فیمابین، کلیه واحدهای صنعتی موظف هستند با طراحی و اجرای پیش تصفیه، فاضلاب صنعتی خود را ابتدا تصفیه اولیه نموده و سپس به تصفیه خانه فاضلاب شهرک صنعتی هدایت نمایند.
او از دیگر برنامههای کوتاه مدت این شرکت برای بهبود روند تصفیه فاضلاب را پیگیری برای جداسازی پساب خروجی واحد تولیدی سبلان پارچه برشمرد و ادامه داد: شرکت سبلان پارچه دارای بیش از هزار و ۵۰۰ مترمکعب پساب خروجی است که عملاً بیش از ۶۰ درصد از ظرفیت تصفیه خانه شهرک صنعتی اردبیل اختصاص به پالایش این واحد صنعتی دارد.
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی استان اردبیل ادامه داد: با پیگیریهای استاندار اردبیل، مقرر گردید شرکت سبلان پارچه که با توجه به ورشکستگی، مدیریت آن در اختیار اداره کل تصفیه و امور ورشکستگی قوه قضائیه قرار دارد نسبت به اجرای خط انتقال اختصاصی و خارج کردن پساب آن از تصفیه خانه شهرک صنعتی اردبیل اقدام نماید که تحقق این امر نقش بسزایی بر بهبود عملکرد تصفیه خانه خواهد داشت.
اهلی از برنامههای میان مدت این شرکت برای رعایت مسائل زیست محیطی در شهرک صنعتی اردبیل را اجرای مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب این شهرک صنعتی برشمرد و افزود: ساختمان ابنیه مدول دوم تصفیه خانه با اعتباری بالغ بر ۱۰۰ میلیارد ریال از محل منابع ملی و استانی آغاز شده است که تکمیل آن به ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار دیگر نیاز دارد.
او یکی از راههای رسیدن به توسعه پایدار و کاهش اثرات نامطلوب محیط زیست را بهبود و توسعه روشهای تصفیه فاضلاب دانست و ابراز امیدواری کرد تا واحدهای صنعتی با رعایت مسائل زیست محیطی و افزایش سطح کیفی تصفیه خانههای فاضلاب، به توسعه پایدار استان و حفظ محیط زیست کمک شایانی نمایند.
انتهای پیام/ح