سید عبدالرضا سید احمدی مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز،گفت: سطح حبوبات زیر کشت در استان در سال ۹۹، ۲۵ هزار و ۵۰۰ هکتار است که نسبت به سطح مصوب که ۲۲ هزار هکتار بوده، ۱۱۶ درصد افزایش تولید داریم.
او در ادامه با اشاره به اینکه نسبت به پارسال که سطح زیر کشت حبوبات ۲۱ هزار هکتار بوده، امسال بالغ بر ۲۰ درصد افزایش سطح کشت داشتیم، افزود: پیش بینی میشود از این میزان بقولات کشت شده ۴۷ هزار تن انواع حبوبات که عمدتا ماش و لوبیا هستند، برداشت شود.
سید احمدی بیان کرد: حبوبات از خانواده بقولات هستند که روی ریشه این گیاهان نوعی باکتری به نام ازت باکتر وجود دارد که تولید ریزوبیومهایی (غده) روی ریشه با فعل و انفعالات مخصوص به خود میکند.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در خصوص اقداماتی که ازت باکتر روی ریشه انجام میدهد، اظهار داشت: این باکتری با ایجاد گرههایی، ازت موجود در هوا و خاک را روی ریشه تثبیت میکند و همچنین ریشه گیاه بعد از برداشت، در خاک باقی میماند که این ازت تثبیت شده در کشت بعدی که تحت عنوان تناوب دوم بعد از حبوبات است در اختیار گیاه بعدی قرار میگیرد.
این مقام مسئول ادامه داد: ازت تثبیت شده به تغذیه گیاه در تناوب دوم کشت کمک کرده و در افزایش محصول گیاه بعدی تاثیر بسزایی دارد ضمن اینکه از میزان مصرف کودهای ازته هم برای محصولات تناوب دوم کم کرده و به مسائل زیست محیطی هم کمک میکند.
سید احمدی با بیان اینکه گرههای ایجاد شده در ریشه گیاه باعث ایجاد فضاهای خالی در خاک یا همان حالت پوکی میشود و در نهایت تنفس و حرکت هوا و آب را در خاک تسهیل و به نوعی به رشد ریشه گیاه بعدی نیز کمک میکند، تصریح کرد: یکی از گیاهانی که خاصیت تناوبی را در محصولات علی الخصوص گندم و غلات ایفا میکند، حبوبات بوده که در جهت اصلاح خاک و بهره ورری بهتر کشت محصولات تناوب دوم بعد از آنها نیز تاثیر شگرفی دارد.
او در پایان گفت: حبوبات علاوه بر اینکه پروتئینی سالم برای تغذیه انسان هستند در تناوب گیاهان زراعی بسیار با اهمیت بوده و به کشاورزان توصیه میشود که کشت بقولاتی مانند: ماش، لوبیا، شبدر و یونجه و ... را در برنامه زراعی خود قرار دهند.
انتهای پیام/ی