به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، حال و روز سینمای کشور این روزها تعریفی ندارد گرچه تا چند سال پیش همه از زنگ خطر میگفتند، امروزه دیگر با شیوع بیماری کرونا کار از هشدار و زنگ خطر گذشته است و خالی بودن صندلیهای سینما تا بیش از ۹۰ درصد در هر سانس مؤید این مشکل است.
به اذعان صاحب نظران این عرصه، نه تنها برخی فیلمهای اکران شده کیفیت لازم برای جذب مخاطب به سینما را ندارد، بلکه شیوع بیماری کرونا ویروس هم مزید بر علت بوده و زمینه جذب مخاطب به سینماها را کم و کمتر کرده است تا جایی که بر اساس آمارهای ارائه شده از فروش گیشههای سینمای کشور، فروش اکثر فیلمها به حدی پایین آمده که توجیه منطقی و اقتصادی برای سرمایه گذاری در سینمای ایران وجود ندارد.
مشکل سینما مختص یک استان خاص نیست و کل کشور با این مشکلات دست و پنجه نرم میکنند، برخی هم تا مرز ورشکستگی و تعطیلی پیش رفته اند، بهره برداران سینما در خراسان جنوبی هم از این مشکلات مثتثنی نیستند.
به گفته بهره برداران سینماهای استان، هنوز بیش از دو ماه از بازگشایی سینماها نگذشته است که به علت نبود مخاطب و کاهش مراجعه کنندگان، زمزمههای تعطیلی سینماها به گوش میرسد، این در حالی است که سازمان سینمایی کشور چند روز پیش اعلام کرد سینماها همچنان باز خواهند بود، اما به چه قیمت.
واحدی مدیر سینما بهمن بیرجند گفت: شیوع بیماری کرونا در عدم استقبال مخاطبان و خالی بودن صندلی سینماها موثر است.
او با بیان این که سینما بهمن همزمان با تعطیلی سینماها بیش از ۴ ماه تعطیل بود، به بازگشایی سینما از تیرماه با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی اشاره کرد و افزود: با وجود رعایت دستورالعمل بهداشتی متاسفانه استقبال بسیار ضعیف است.
واحدی عنوان کرد: استقبال از سینماها رابطه مستقیمی با اکران فیلم دارد و ضعیف بودن فیلمهای اکران شده در این ایام مزید بر علت است، با وجود پیگیری و رایزنیهای انجام شده مبنی بر اکران فیلمها به طور همزمان و سراسری با سینماهای تهران باز هم به علت مشکلات مطرح شده، استقبال بسیار پایین است و با توجه به مشکلات اقتصادی چارهای جز تعدیل نیرو نخواهیم داشت.
واحدی مدیر سینما بهمن بیرجند در خصوص اعمال طرحهای تشویقی برای جذب مخاطب به نیم بها بودن هزینه بلیط سینما از شنبه تا ۴ شنبه اشاره کرد و گفت: امروز هم به علت قرار داشتن در روز سینما بلیطها نیمه بها به فروش میرسد.
او با بیان این که در عمل سینما بهمن بیرجند تعطیل است، افزود: با وجود رعایت کامل دستورالعمل های بهداشتی و نصب سیستمهای تهویه قوی هوا در سینما، باز هم استقبال بسیار کم است و فقط برخی روزها و سانسها ۴ تا ۵ نفر مراجعه کننده آن هم به صورت خانوادگی داریم که جوابگوی هزینههای جانبی سینما نیست.
تخم کار مدیر سینما فردوسی بیرجند با اشاره به اینکه این سینما برای بازسازی و بهسازی از ابتدای بهمن ماه پارسال حدود ۶ ماه تعطیل بوده است، از هزینه کرد بیش از یک میلیارد در این زمینه خبر داد و گفت: با وجود ارتقای سینما پیش بینی میشد روزهای شلوغ و پر مخاطبی را تجربه کنیم که متاسفانه با شیوع بیماری کرونا و مشکلاتی نظیر اکران ضعیف فیلم ها، خلاف آن به وقوع پیوست.
او افزود: با شیوع بیماری کرونا و کسادی کار مجبور به تعدیل دو نفر از نیروهای سینما شدیم و در حال حاضر سینما با کمک دو نیرو اداره میشود.
تخم کار با اشاره به این مهم که تهیه کنندگان حاضر به اکران فیلمهای خود در ایام کرونا نیستند، پیش بینی کرد در صورت اکران فیلمهای قوی و به روز با توجه به نیم بها بودن هزینه بلیط، مردم استقبال بهتری داشته باشند.
مدیر سینما فردوسی بیرجند بر حمایت بیشتر مسئولان برخی ارگانها مانند صدا و سیما و شهرداریها در زمینه تبلیغات فیلمها تاکید کرد و افزود: در شرایط فعلی بسته شدن سینما به نفع ما است چرا که استهلاک و هزینههای جانبی آب، برق و گاز را به همراه ندارد.
او با اشاره به ۲۲۴ صندلی در این سینما تاکید میکند: از این تعداد مجاز به فروش نصف ظرفیت هستیم و ریسک ابتلاء به بیماری کرونا با توجه به رعایت دستور العمل های بهداشتی در سینما نسبت به حضور مردم در بازار و میهمانی بسیار پایین است، اما متاسفانه با این وجود استقبال کم است.
بیشتر بخوانید
تخم کار با بیان این که در هفته گذشته فقط سه سانس نمایش فیلم داشتیم که جمعیت حاضر به تعداد انگشتان یک دست هم نمیرسید، عنوان کرد: با وجود مشکلات مطرح شده تسهیلات بلاعوض ۱۰ میلیون تومانی ناشی از خسارت کرونا به سینما فردوسی تعلق نگرفت.
مدیر سینما فردوسی بیرجند بیان کرد: دریافت تسهیلات با کارمزد بالا نه تنها دردی از ما دوا نمیکند بلکه باز پرداخت تسهیلات با وجود رکود حاکم مشکلی به مشکلات ما اضافه میکند.
تخم کار مدیر سینما فردوسی بیرجند به اکران دو فیلم کاکا و بی حسی موضعی در این سینما اشاره کرد و گفت: برای خاموش نشدن چراغ سینماهای استان، مسئولان بیش از پیش ما را حمایت کنند چرا که در صورت بسته شدن سینما ماهها زمان برای احیای دوباره سینما نیاز است و با توجه به شیوع بیماری کرونا و از دست دادن فصلهای مناسب اکران، تعطیلی دانشگاهها و مدارس به عنوان مخاطبان سینمامشکلات بیشتر خواهد شد.
زمزم معاون امور هنری و سینمایی اداره کل ارشاد خراسان جنوبی با توجه به هزار و ۹۶۰ صندلی سینمایی، به فعالیت هفت سینما در استان اشاره کرد و گفت: از این تعداد ۲ سینما در بیرجند، یک سینما در قاین و مابقی در شهرهای سرایان، نهبندان و طبس فعال هستند.
او افزود: با توجه به نبود سینما در بسیاری از شهرهای استان، از سال ۹۰ قسمتی از مجتمعهای فرهنگی-هنری اداره ارشاد شهرستانهای نهبندان، سرایان و طبس مجهز به سیستمهای پخش و اکران فیلم در بخشی از ساعات روز شدند.
زمزم به راه اندازی سیستم سینما سیار با حمایت اداره کل ارشاد در مناطق فاقد سینمای استان از حدود ۲ سال گذشته اشاره اشاره کرد و گفت: بر اساس درخواست مردم در شهرهای فاقد سینما مانند سربیشه، زیرکوه، درمیان، بشرویه، خوسف فیلمهای روز در اماکنی مانند حسینیه ها، فضاهای فرهنگی و هنری اکران میشوند.
زمزم معاون امور هنری و سینمایی اداره کل ارشاد اسلامی خراسان جنوبی در خصوص گلایههای ذکر شده مبنی بر عدم پرداخت کمک ۱۰ میلیون تومانی بلاعوض به سینماهای استان، گفت: این کمک مختص سینماهای بخش خصوصی آسیب دیده از کرونا که عضو انجمن سینما داران کشور هستند، میباشد.
او در خصوص عدم اختصاص اعتبارات دولتی به سینماهای استان افزود: بخش خصوص درآمدزا است و نمیتوان از اعتبارات دولتی به بخشهای خصوصی اختصاص داد و تنها ادارات و ارگانهای مختلف میتوانند برای حمایت از سینمای استان اقدام به خرید بلیط و سانس برای پرسنل خود کنند.
زمزم با بیان این که بخشی از هزینههای بهسازی سینماها به صورت بلا عوض پرداخت میشود، به اختصاص ۳۰۰ میلیون تومان کمک بلاعوض برای بهسازی سینما فردوسی در سال گذشته و امسال اشاره کرد و گفت: در بحث بهسازی به سینما بهمن هم در چند سال گذشته اعتبارات خوبی اختصاص یافت.
معاون امور هنری و سینمایی اداره کل ارشاد اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به کلنگ زنی ۲۰ پردیس سینمایی در دهه فجر سال گذشته در کل کشور، تصریح کرد: از این تعداد سهمیه خراسان جنوبی احداث پردیس سینمایی امید در طبس است و تاکنون ۷۰۰ میلیون تومان از وزارت ارشاد و ۵۰۰ میلیون تومان هم از سوی وزارت کشور به صورت بلاعوض به این پروژه اختصاص یافته است و مابقی هزینهها توسط بهره بردار یعنی شهرداریها تقبل شده است.
او اظهار کرد: نقشهها توسط موسسه سینما شهر تهیه شده و خاک برداری و کارهای زیر سازی پروژه انجام شده و امید است طی یک سال این پروژه به بهره برداری برسد.
زمزم با اشاره به رعایت دستورالعمل های بهداشتی در سینماهای استان و نظارتهای مستمر از این اماکن از مردم خواست با سینماها آشتی کرده و با حضور خود بهره برداران سینما را حمایت کنند.
منبع: شبستان
انتهای پیام/ ر