هر سال با شروع سال تحصیلی بازار لوازم التحریر داغ می‌شود، اما امسال به دلیل شیوع کرونا این بازار با رکود ۸۰ درصدی مواجه شده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد، سال ۹۹ در حالی آغاز شد که جهان با بحران ویروس کرونا دست و پنجه نرم می‌کرد، ویروسی که  در ۳۰ بهمن ۹۸ وارد ایران شد و برای جلوگیری از شیوع و شکست آن اقداماتی، چون تعطیلی بازار، ادارت و مدارس در دستور کار متولیان امر قرار گرفت.

تعطیلی‌ها علاوه بر اقتصاد و معیشت مردم به نظام آموزشی کشور هم ضربه سنگینی وارد کرد، به همین منظور قرار شد ستاد مرکزی پیشگیری و کنترل بیماری کرونا در آموزش و پرورش به‌طور منظم تا رفع بحران این ویروس تشکیل شود تا برای آرام کردن و سر وسامان دادن به اوضاع بتوانند تصمیمات لازم را اتخاذ کند.

حالا بعد از گذشت حدود هفت ماه از شیوع کووید ۱۹، وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد سال تحصیلی جدید به جای مهر در نیمه دوم شهریور آغاز شود.

این خبر در حالی اعلام شد که والدین علاوه بر دغدغه آموزش فرزاندانشان نگران سلامت آن‌ها نیز بودند و در سردرگمی چگونه گذراندن سال تحصیلی جدید وبحبوحه کرونا به سراغ نوشت افزاری‌ها و خرید وسایل سال تحصیلی جدید  نرفتند.

وجود همه این دغدغه‌ها موجب شد سال تحصیلی جدید به شیوه بسیار متفاوت شروع شود از خرید وسایل و نوشت افزار بگیر تا حاضر شدن سر کلاس درس همه چی رنگ و بوی دیگری به خود گرفت.

سایه تغییر شیوه آموزش علاوه بر تأثیر بر روند فراگیری، بر بازار نوشت‌افزار نیز سنگینی کرد و موجب شد بازار پررونق لوازم التحریر که هر سال از اوایل شهریورماه آغاز می‌شد، امسال با شرایط کاملا متفاوتی مواجه شود.

شریف زاده رئیس اتاق اصناف مهاباد در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد، گفت: امسال قیمت لوازم التحریر فقط ۱۰ درصد افزایش یافت، اما به دلیل شیوع بیماری کرونا خرید مردم در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۸۰ درصد کاهش داشته است.

کاک احمد یکی از لوازم تحریر فروشان بازار مهاباد نیز در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد، اظهار داشت: از شیوع ویروس کرونا تا حالا صنف لوازم التحریر به طور کلی زمین خورده است و ما با بازگشایی مدارس تنها از طریق منگنه کردن کتاب امرار معاش کردیم.

در بازار لوازم تحریر چه می گذرد؟

با فروشنده دیگری همکلام شدیم او نیز از وضعیت بازار راضی نبود و ادعا می کرد چند تن از هم صنفی هایش ورشکست شده اند.


بیشتر بخوانید


کاک سلیمان بیان کرد: سال گذشته فروشگاه‌های لوازم التحریر در این زمان مشتریان زیادی داشتند، هرچند شرایط مالی مردم در چند سال اخیر، رضایت‌بخش نبود، اما خرید نوشت افزار همواره جایگاه خاص خود را داشته است.

کاک حسین یکی دیگر از اصناف،  توزیع نشدن کتاب درسی در نوشت‌افزاری‌ها را یکی از علل کم شدن مشتری‌ها دانست و در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد، تصریح کرد: سال‌های گذشته وقتی که دانش آموزان برای دریافت کتاب درسی به نوشت افزاری می‌آمدند در کنار آن دفتر و قلم و دیگر لوازم التحریر را می‌خریدند، اما امسال که توزیع کتاب را هم از ما گرفتند شرایط بدتر شد.

ریحانه خانم مادری که برای خرید وسایل مدرسه به یکی از مغازه مراجعه کرده بود به خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد ،گفت: امسال همچون سال‌های گذشته نیاز به لباس نو، کیف، کفش حتی دفتر و خودکار نیست.

در بازار لوازم تحریر چه می گذرد؟

او اضافه کرد: امسال اغلب دروس به صورت مجازی آموزش داده می‌شود و بچه‌ها می‌توانند حتی بیشتر از دفاتر سال گذشته استفاده می‌شود، اما من با توجه به اینکه قیمت‌ها تغییر محسوسی نکرده است ترجیح دادم تا حدودی خرید کنم.

به نظر می‌رسد بازار لوازم التحریر با مشکلات عدیده‌ای روبرو است که اگر متولیان امر پیگیری این مورد به خصوص را در دستور کار خود قرار ندهند احتمال دارد این اصناف آسیب‌های جبران ناپذیری ببینند و توان امرار معاش خود را از دست بدهند.

گزارشی از نگار هنرمند

انتهای پیام/ه

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.