به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، سولماز دهقانی در دومین جلسه کمیته فرهنگی، هنری شورای اسلامی شهر شیراز، یکی از زیرساختهای مهم و تأثیرگذار در پویایی فرهنگی جامعه را فرهنگسراها عنوان کرد و گفت: با وجودی که این مراکز میتوانند نقش مهمی در ارتقا فرهنگ عمومی جامعه داشته باشند عمده فعالیت آنها به آموزشهای روتین و بدون ایدههای نوآورانه محدود شده است.
رئیس کمیته فرهنگی شورای اسلامی شهر شیراز، عدم استفاده بهینه از ظرفیت فرهنگسراها به عنوان یکی از مهمترین مسائلی که شهرداری با آن مواجه است را مورد اشاره قرار داد.
او با اشاره به اینکه در واقع سیاست گذاریها در حوزه فرهنگسراها باید به نحوی باشد که از حداکثر ظرفیت و پتانسیل این مجموعهها در راستای توسعه فرهنگ و توسعه اجتماعی شهر استفاده شود، تصریح کرد: فرهنگسراها با وجود برخورداری از ساختمانی با چند طبقه، امکانات و تجهیزات به صورت محدود فعالیت میکنند.
این عضو شورای اسلامی شهر شیراز دسترسی عادلانه به مراکز فرهنگی برای تمام اقشار به طوری که امکان استفاده آسان برای همه شهروندان فراهم باشد را یک ضرورت دانست و افزود: با بررسیهای انجام شده در خصوص فرهنگسراها توسط شهرداری مشخص شده است که مناطق ۲، ۷، ۹، ۱۱ و یک محله از منطقه ۱۰ به لحاظ برخورداری از این ظرفیت در زمره مناطق محروم به شمار میروند.
او بیان کرد: به طور کلی از تعداد ۱۵۲ محله شیراز تعداد ۴۴ محله بسیار برخوردار، ۱۷ محله برخوردار، ۲۶ محله نیمه برخوردار، ۱۵ محله محروم و ۵۰ محله بسیار محروم هستند که یکسوم محلات محروم و بسیار محروم در مناطق ۷ و ۹ قرار دارند.
دهقانی، شاخص دسترسی محلات به فرهنگسراها را براساس آمارها در زمان پیاده روی آرام ۳ کیلومتر در ساعت و در بازه بین ۳۰ تا ۵۰ دقیقه و شعاع نفوذ را هزار و ۵۰۰ تا دو هزار و ۵۰۰ متر تعریف کرد و افزود: تلاش بر این است که با تدوین ضوابط و شاخصهای احداث فرهنگسراها توسط شهرداری و پیگیری شورای شهر وضعیت فعلی این مناطق بهبود یابد.
گفتنی است در این جلسه بر لزوم وجود طرح و برنامههای تخصصی برای مدیریت فرهنگسراها تأکید و همچنین ضرورت تدوین ضوابط طراحی فرهنگسراها مبتنی بر نیاز منطقه بررسی شد.
انتهای پیام/