در حالی بازگشایی مدارس با استقبال کمتر از ۴۰ درصدی دانش آموزان کرمان مواجه شده که توسعه آموزش مجازی با گرانی موبایل و تبلت به چالش کشیده شده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، روز گذشته مدارس در استان کرمان بازگشایی شد و طبق آمار کمتر از ۴۰ درصد از دانش آموزان به صورت حضوری به مدارس مراجعه کردند که بخش قابل توجهی از این تعداد نیز در روستا‌های دور افتاده و یا کم جمعیت زندگی می‌کردند.

۶۰ درصد دانش آموزان کرمانی در انتظار آموزش مجازی هستند

در این شرایط استفاده از روش‌های آفلاین و آنلاین و شبکه شاد از جمله مهمترین راهکار‌های جایگزین برای آموزش توسط ۶۰ درصد باقیمانده دانش آموزان است و مسلماً استفاده از موبایل، تبلت، لپ تاپ و یا شبکه‌های تلویزیونی از مهمترین راه‌ها برای پر کردن خلاء حضور دانش آموزان است.

اما بسیاری از مردم از دسترسی به گوشی‌های هوشمند محروم هستند و یا در هر خانواده تعدادی محدودی موبایل هوشمند وجود دارد.

روز گذشته که برای بازگشایی مدارس به یکی از دبستان‌های شهر مراجعه کرده بودم با گلایه شدید مردم به دلیل افزایش قیمت موبایل مواجه شدم به همین منظور سری به بورس موبایل در کرمان یعنی خیابان اقبال زدم.

محمد یکی شهروندان کرمانی است که برای خرید موبایل به این راسته بازار مراجعه کرده است و می‌گوید از شنیدن قیمت‌های بازار شوکه شده است، وی به یکی از برند‌های موبایل اشاره می‌کند و می‌گوید یک گوشی میان رده ارزان قیمت که تا سه هفته قبل سه میلیون ۸۵۰ تومان بود حالا چهار میلیون ۸۵۰ تومان خرید و فروش می‌شود.

وی گفت: یک برند چینی که گوشی میان رده‌ای به قیمت سه میلیون ۷۰۰ تومان را عرضه می‌کرد حالا همان گوشی را چهار میلیون ۴۰۰ تومان خرید و فروش می‌کند.

کمبود گوشی هوشمند و افزایش قیمت

زهرا یکی دیگر از شهروندان کرمانی است که می‌گوید: برای خرید موبایل به یکی از اپلیکیشن‌های مراجعه کردم در کمال تعجب دیدم نمودار عرضه قیمت را حذف کرده‌اند وقتی روی قیمت‌ها دقت کردم متوجه شدن نرخ‌های موبایل‌هایی که در گذشته در حدود دو تا سه میلیون تومان بود و می‌شد برای دانش آموزان از آن‌ها استفاده کرد یا غیر موجود شده‌اند و یا با افزایش قیمت ۷۰۰ هزار تومان تا یک میلیون تومان مواجه شده‌اند.

حضور همزمان معلم‌ها در فضای مجازی و واقعی

وی از مسئولان می‌پرسد چرا سه ماه در تابستان دست روی دست گذاشتند و هیچ فکری برای تولید تبلت‌های دانش آموزی انجام نشد و به یکباره تصمیم به بازگشایی مدارس گرفتند.

وی افزود: چطور امکان دارد یک معلم در کلاس درس حاضر باشد و همزمان با نیمی دیگر از دانش آموزان در شبکه شاد در تماس باشد؟

وی گفت: لپ تاپ و تبلت نیز قیمت قابل توجهی دارد و نمی‌توان خریداری کرد، اگر در یک خانواده سه فرزند دانش آموز داشته باشد یعنی یک کارمند باید برای تحصیل ۱۰ میلیون برای خرید گوشی هوشمند هزینه کند.

با محمد حسینی نسب یکی از موبایل فروشان کرمانی در خصوص دلیل افزایش ناگهانی قیمت موبایل می‌گوید: متأسفانه اپلیکیشن‌های اصلی فروش اینترنتی عرضه را محدودتر از قبل کرده‌اند و مهمترین مرجع قیمت گذاری موبایل برای ما نیز نرخی است که در این منابع اعلام می‌شود و حتی سعی می‌کنیم برای رقابت گوشی‌ها را ارزان‌تر بفروشیم، اما با کاهش عرضه موبایل مواجه هستیم.

کاهش موبایل‌های ارزان قیمت در بازار

وی می‌گوید: افزایش قیمت ارز از یک سو و محدودیت ورود موبایل و اجرای طرح‌های ریجستری عملاً موجب شده است قیمت‌ها افزایش یابد در حالی که تقاضا افزایش یافته، اما موبایلی برای عرضه در بازار وجود ندارد.

حسینی نسب می‌گوید: اکثر موبایل‌های ارزان قیمت و میان رده در بازار وجود ندارد در مقابل گوشی‌های موبایل گران قیمت که بالای هفت میلیون قیمت دارند موجود شده است راه حل مشکل مردم این است که دولت با بررسی در بازار موبایل و تبلت تبلت‌های خاص دانش آموزی را وارد کند و با حذف دلالان با قیمت مناسب در دسترس مردم قرار دهد.

وی به مردم توضیح کرد برای استفاده از آموزش‌های مجازی از موبایل‌هایی که در سال‌های گذشته تولید شده و از کوران قیمت‌ها دور شده و قیمت کمتری دارند استفاده کنند که البته متأسفانه در بازار کمیاب شده است.


بیشتر بخوانید


افزایش توجه به موبایل‌های دسته دوم

اما از سوی دیگر بررسی‌ها نشان می‌دهد بازار خرید و فروش موبایل‌های تعمیری و دست دوم هم در بازار افزایش چشمگیری یافته است و مردم سعی می‌کنند به هر نحوی که شده زمینه تحصیل فرزندانشان را مهیا کنند.

یکی از معلمان که خود را ایرانمنش معرفی می‌کند و می‌گوید: در حاشیه شهر کرمان مدارسی وجود دارد که مردم حاشیه نشین فرزندانشان را به مدرسه می‌فرستند این افراد در شرایط عادی حتی برای تغذیه فرزندانشان هم با مشکل مواجه هستند چه برسد به اینکه بتوانند بسته اینترنت تهیه کنند و یا یک گوشی هوشمند خریداری کنند.

وی نسبت به ترک تحصیل و عدم دسترسی برخی از دانش آموزان ابراز نگرانی کرد و گفت: باید با واقعیت‌های موجود مواجه شویم در مدارس حاشیه شهر‌های بزرگ نه جمعیت مدارس اندک است و نه کسی دسترسی به موبایل و اینترنت دارد.

وی با اشاره به اینکه بسته‌های اینترنتی افزایش یافته گفت: اگر قرار است آموزش‌ها مجازی باشد باید شرایط دسترسی رایگان و آسان آموزش در اختیار همه قرار گیرد.

در این میان بازار دیگری نیز در اینترنت داغ شده است، معلم‌های تدریس خصوصی برای مراجعه به خانه دانش آموزان و یا آموزشگاه‌های خصوصی با جمعیت اندک فعال شده‌اند.

هزینه این آموزش‌ها سنگین است و برای هر ساعت هزینه‌های قابل توجهی اخذ می‌شود و مسلماً بسیاری از مردم عادی امکان استفاده از آموزش‌های خصوصی در منزل را ندارند.

اما یک مشکل دیگر نیز در کمی دور دست‌تر وجود دارد یک روستایی شهرستان رابر می‌گوید: همه می‌دانند دانش آموزان رابر و بافت به خصوص در روستا‌ها و عشایر بسیار سخت کوش هستند، اما در برخی از این مناطق شبکه‌های تلویزیونی در دسترس نیست و اینترنت هم بسیار ضعیف است و دانش آموزان نمی‌توانند از آموزش مجازی استفاده کنند.

حالا چالش جدی در مقابل نظام آموزشی قرار دارد و باید منتظر بود و دید که چه راهکاری برای حل این مشکلات وجود دارد.

منبع: مهر

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.