به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، براساس اعلام بانک مرکزی بیش از ٩ میلیون و ۱۰۰ هزار فقره چک به ارزشی حدود ٢٠٥٤ هزار میلیارد ریال در تیرماه ١٣٩٩ در کل کشور مبادله شد که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد و مبلـغ به ترتیب ۱۵.۴ درصد و ٣٣ درصد افزایش نشان میدهد. در ماه مورد گزارش در استان تهران بالغ بر ٢ میلیون و ۹۰۰ هزار فقره چک به ارزشی حدود ١٠٦٥ هزار میلیارد ریال مبادله شد.
در تیرماه سال جاری ۵۰.۲ درصد از تعداد چکهای مبادلهای کل کشور در سه استان تهران، اصفهان و خراسان رضوی مبادله شده است که به ترتیب با ۳۲.۲ درصد، ۱۰.۴ درصد و ۷.۶ درصد بیشترین سهم را در مقایسه با سایر استانها دارا بودهاند. همچنین ۶۳.۹ درصد از ارزش چکهای فوق در سه استان تهران (۵۱.۸ درصد)، اصفهان (۶.۱ درصد) و خراسان رضوی (٦ درصد) مبادله شده است که بیشترین سهم را در مقایسه با سایر استانها دارا بودهاند.
بیش از ٨ میلیون و ۲۰۰ هزار فقره چک به ارزشی حدود ١٨٥٩ هزار میلیارد ریال در تیرماه ١٣٩٩ در کل کشور وصول شد که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد و مبلغ به ترتیب ۱۷.۴ درصد و ۳۶.۸ درصد افزایش نشان میدهد. از کل تعداد و مبلغ چکهای مبادله شده در ماه مذکور به ترتیب ۹۰.۴ درصد و ۹۰.۵ درصد وصول شده است. درصد تعداد و مبلغ چکهای وصول شده در خردادماه ١٣٩٩ به ترتیب معادل ۸۸.۸ درصد و ٨٨ درصد و در تیرمـاه ١٣٩٨ به ترتیب برابر ۹۰.۷ درصد و ۸۸.۹ درصد بوده است.
بیشتر بخوانید
حدود ٢ میلیون و ۷۰۰ هزار فقره چک به ارزشی حدود ٩٨٢ هزار میلیارد ریال در تیرماه ١٣٩٩ در استان تهران وصول شد که از نظر تعداد ۹۱.۳ درصد و از نظر ارزش ۹۲.۲ درصد از کل چکهای مبادلهای وصول شده است. در ماه مذکور در بین سایر استانهای کشور، بیشترین نسبت تعداد چکهای وصولی به کل چکهای مبادلهای در استان، به ترتیب به استانهای گـیلان (۹۳.۲ درصد)، البرز (٩٢ درصد) و مازندران و یزد (هر کدام ۹۱.۳ درصد) اختصاص یافته است و استانهای کهگیلویه و بویراحمد (۸۳.۱ درصد)، کردستان (٨٦ درصد) و چهارمحال و بختیاری (۸۶.۳ درصد) پایینترین نسبت تعـداد چکهای وصولی به کل چکهای مبادله شده در استان را به خود اختصاص دادهاند.
در ماه مورد بررسی در بین سایر استانهای کشور، بیشترین نسبت ارزش چکهای وصولی به کل ارزش چـکهای مبادلهای در استان به ترتیب به استانهای گیلان (۹۳.۳ درصد)، البرز (۹۲.۳ درصد) و خوزستان (۹۰.۳ درصـد) اختصاص یافته است و استانهای خراسان جنوبی (۸۱.۸ درصد)، ایلام (۸۲.۲ درصد) و کرمان (۸۲.۷ درصد) کمترین نسبت ارزش چکهای وصولی به کل ارزش چکهای مبادله شده در استان را به خود اختصاص دادهاند.
بالغ بر ٨٧٤ هزار فقره چک به ارزشی حدود ١٩٥ هزارمیلیارد ریال در تیرماه ١٣٩٩ در کل کشور برگشت داده شده است که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد ۰.۸ درصد کاهش و از نظر مبلـغ ۴.۹ درصد افزایش نشان میدهد. از کل تعداد و مبلغ چکهای مبادله شده در ماه مذکور به ترتیب ۹.۶ درصد و ۹.۵ درصـد برگشت داده شده است. درصد تعداد ومبلغ چکهای برگشت داده شده در خردادماه ١٣٩٩ به ترتیب معادل ۱۱.۲ درصد و ١٢ درصد و در تیرماه سال ١٣٩٨ به ترتیب برابر ۹.۳ درصد و ۱۱.۱ درصد بوده است.
در ماه مورد گزارش در استان تهران بیش از ٢٥٤ هزار فقره چک به ارزشی بالغ بر ٨٣ هزار میلیارد ریال برگشت داده شد که از نظر تعداد ۸.۷ درصد و از نظر ارزش ۷.۸ درصد از کل چکهای مبادلهای برگشت داده شده است. در ماه مذکور در بین سایر استانهای کشور، بیشترین نسبت تعداد چکهای برگشتی به کل چکهای مبادلهای در استان، به ترتیب به استانهای کهگیلویه و بویراحمـد (۱۶.۹ درصد)، کردستان (١٤ درصد) و چهارمحال و بختیاری (۱۳.۷ درصد) اختصاص یافته است و اسـتانهای گیلان (۶.۸ درصد)، البرز (٨ درصد) و مازندران و یزد (هرکدام ۸.۷ درصد) پایینترین نسبت تعـداد چکهای برگشتی به کل تعداد چکهای مبادله شده در استان را به خود اختصاص دادهاند.
در ماه مورد بررسی در بین سایر استانهای کشور، بیشترین نسبت ارزش چکهای برگشتی به کل ارزش چکهای مبادله شده در استان به ترتیب به استانهای خراسان جنـوبی (۱۸.۲ درصد)، ایلام (۱۷.۸ درصد) و کرمان (۱۷.۳ درصد) اختصاص یافته است و استانهای گیلان (۶.۷ درصد)، البرز (۷.۷ درصد) و خوزستان (۹.۷ درصد) کمترین نسبت ارزش چکهای برگشتی به کل ارزش چکهای مبادله شده در استان را به خود اختصاص دادهاند.
در تیرماه ١٣٩٩ در کل کشور بالغ بر ٨٤٧ هزار فقره چک به ارزشی حدود ١٨٥ هزار میلیارد ریال به دلایل کسری یا فقدان موجودی برگشت داده شده است. در واقع در کل کشور از نظر تعداد ۹۶.۹ درصد و از نظر ارزش ۹۴.۷ درصد از کل چکهای برگشتی به دلایل کسری یا فقدان موجودی بوده است.
در ماه مورد بررسی در استان تهران بالغ بر ٢٤٣ هزار فقره چک به ارزشی حدود ٧٩ هزار میلیارد ریال به دلایل کسری یا فقدان موجودی برگشت داده شده است. در واقع در استان تهران از نظر تعداد ۹۵.۷ درصد و از نظر مبلغ ۹۴.۴ درصد از کل چکهای برگشتی به دلایل کسری یا فقدان موجودی بوده است.
انتهای پیام/
دلیل کاهش برگشت چک ؛ قتصاد بیمار است که قیمت ثانیه شمار شده معامله نقدی انجام می گیرد