به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، الهام اشرفی دکترای تخصصی اصلاح نباتات (ژنتیک و بهنژادی گیاهی) دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز اظهار کرد: محققان پس از سالها توانستند با انتقال ژن و اصلاح ژنتیکی، موز طلایی تراریخته را تولید کنند که به میزان قابل توجهی سطوح pro-vitamin A را دارا است.
او ادامه داد: موز در آفریقا منبع نشاسته است، اما سطوح کمی از مکملهای غذایی از جمله ویتامین A و آهن دارد.
دکترای تخصصی اصلاح نباتات (ژنتیک و بهنژادی گیاهی) دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز با بیان اینکه عواقب کمبود ویتامین A بسیار شدید است، تصریح کرد: تخمین زده شده که هر ساله ۶۵۰ هزار تا ۷۰۰ هزار کودک در سراسر جهان از کمبود A جان خود را از دست میدهند و چند صد هزار نفر دیگر نابینا میشوند.
او گفت: روند اصلاح ژنتیک منجر به شناسایی و انتخاب ژنهایی از موز شده است که میتواند برای افزایش pro-vitamin A در میوه موز استفاده شود.
الهام اشرفی اضافه کرد: در طرح تولید موز طلایی تراریخته یک ژن از موزهای «پاپوآ گینه نو» که به طور طبیعی pro-vitamin A زیاد، اما خوشههای کوچکی دارد، به موز «کاوندیش» وارد شد و بعد از سالها موز تراریختهای تولید شد که به میزان قابل توجهی سطوح pro-vitamin A را دارا است.
انتهای پیام/