مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: مضرات موادغذایی تراریخته تاکنون به قطعیت ثابت نشده است.

موادغذایی تراریخته عقیم می‌کند؟محمد حسین عزیزی، مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره موادغذایی تراریخته و بحث های پیرامون این موادغذایی اظهار کرد: بحث تراریخته و جنجال های مربوط به آنها بیش از ۵۰ سال است که در دنیا مطرح می‌شود.

او با بیان اینکه بسیاری از کشور‌های دنیا از محصولات تراریخته استفاده می‌کنند، گفت: کشور‌هایی مانند آمریکا، کانادا، ژاپن، استرالیا، برزیل، هند، بنگلادش، نیوزلند و بسیاری از کشور‌های اروپایی با مصرف تراریخته‌ها موافق هستند و به کاشت و مصرف موادغذایی تراریخته اقدام می‌کنند.  بر اساس گزارش‌ها می‌توان گفت که  نیمی از کشور‌های قاره اروپا موافق مصرف موادغذایی تراریخته هستند.

بیشتر بخوانید: باید به سمت ابهام زدایی از تراریخته و سلامت آن برویم


مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو  به موضوع سلامت موادغذایی تراریخته اشاره کرد و گفت: اینکه موادغذایی تراریخته مضر باشد تاکنون به قطعیت ثابت نشده است هر چند مواردی از مضرات آن نیز مطرح شده است.

عزیزی درباره طرح موضوع عقیم شدن با مصرف موادغذایی موضوع ناباروری تصریح کرد: عقیم شدن با موادغذایی تراریخته صحت ندارد؛ بسیاری از کشور‌های پیشرفته دنیا که پرجمعیت هستند مثل هند از موادغذایی تراریخته استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: درج عبارت «تراریخته» روی محصولات ارتباطی با ایمنی فرآورده ندارد


نصب برچسب روی تمام محصولات تراریخته

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو یادآوری کرد: در بیشتر کشور‌ها که با مصرف موادغذایی تراریخته موافق هستند بر روی موادغذایی برچسب GMO درج می‌شود تا مخالفان در هنگام خرید محصول با اختیار فرآورده مورد نیاز خود را انتخاب و مصرف کنند.

عزیزی در پایان گفت: در ایران دو سال است که بر روی محصولات تراریخته برچسب درج شده است تا مردم بتوانند با آگاهی کامل و اختیار، موادغذایی مصرفی خود را انتخاب کنند.

انتهای پیام/

موادغذایی تراریخته مضر هستند؟

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۹ ۱۱ آبان ۱۳۹۸
کشور های اروپایی استفاده نمیکنن, چون میدونن چقدر مضر هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۷ ۱۱ آبان ۱۳۹۸
نگرانی بیشتر ما باید از ورود محصولات کشاورزی بدون سنجش مانده کود و مانده سم باقیمانده در محصول باشد که سرطان زایی آن ثابت شده است این مورد در بیشتر کشورها محصول قبل از ورود به بازار گواهی بهداشت دریافت می کنند متاسفانه کشاورزان ما بخاطر اثر بخشی بیشتر از سموم سیستمیک استفاده می کنند که جذب بافت گیاه می شود تا از سموم پوششی و حفظ سلامت جامعه از وظایف دولتها می باشد شاید بارها شنیدیم که پیاز هندوانه و... سایر محصولا به دلیل نیترات بالا برگشت می خورد و در کشور به عنوان صادراتی مصرف می گردد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۳ ۱۱ آبان ۱۳۹۸
این تکنولوژی سریع ترین تکنولوژی مورد پذیرش کشاورزان می باشد در هندوستان در 15 سال استفاده از این تکنولوژی 12 میلیارد دلار در مصرف سم صرفه جویی نموده در سال های اول پذیرش بین 2002 تا 2006 بیش از 9000 تن در مصرف سم جلوگیری کرده است از سال 1995 که در آمریکا کشت به صورت تجاری شروع شده ما بیش از بیست سال عقب افتادگی داریم و از زمان شروع تا این تکنولوژی به مزرعه برسد نیز زمان می خواهد متاسفانه مصرف و واردات محصولات تراریخته آزاد است ولی جایی که ما بتوانیم از مزیت این تکنولوژی استفاده کنیم دچار خود تحریمی هستم بهتر است لاقل این تکنولوژی در محصولات غیر خوراکی مانندپنبه شروع گردد در هندوستان نیز ابتدا تراریخته در پنبه مورد تایید قرار گرفته است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۲ ۱۱ آبان ۱۳۹۸
بالاخره چیشد مضره یانه؟ اگه مضره ک جلوشو بگیرن،اگرم نیس ک استفاده شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۰ ۱۱ آبان ۱۳۹۸
واقعا؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۳ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
بیش از 20 سال بصورت تجاری از محصولات تراریخته استفاده می شود سطح زیر کشت در جهان در سال گذشته به بیش از 180 میلیون هکتار رسیده و در این مدت مورد ثابت شده ای وجود نداشته در این کشورها از مصرف میلیون ها لیتر سم جلوگیری شده که آب خاک و فضا را آلوده میکنند و باعث سرطان و مسمومیت های ثابت شده هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۷ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
"بسیاری از کشور‌های پیشرفته دنیا که پرجمعیت هستند مثل هند از موادغذایی تراریخته استفاده می‌کنند"

بله کافیه ناهنجاریها و بیماریهای عجیب هندیها رو ببینید که ریشه همشون همین محصولات هستش...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۵ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
پس اون موش های آزمایشگاهی که داشت روشون آزمایشاتی با محصولات تراریخت انجام میشد تومور گرفتن چی بود ؟ این همه شیوع سرطان و بیماری های گوناگون در سطح جهان رو به افزایش گذاشته پس چیه!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۱ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
من هم با تراریخته مخالف هستم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۷ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
سلام دروغه، جمعیت هندی که مثال زده محصولات تراریخته زمان خیلی طولانینیامده در نسلهای بعدی یا خود فرد اثراتش قابل مشاهده خواهد بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۵ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
من برچسبی ندیدم نصب شده باشه... توی قسمت پایین محصولات یه نقطه کور کوچیک نوشتن تراریخته که اونم بعد یه مدت پاک کردن الان دیگه هیچ محصولی ندیدم نوشته باشه.. در صورتی که اغلب تراریخته هست مثل چیپس ها و پفک ها و کاکائو و... و حتی کیک و کلوچه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۳ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
از شما خبرنگاران عاجزانه درخواست دارم این قضیه رو پیگیری کنید و به یه نتیجه ای برسونید چرا با سلامت مردم باید بازی بشه مردم چه گناهی کردن با این همه مشکلات حداقل باید یه بدن سالم داشته باشن تا مشکلاتشان فائق بیان
این مسولیت شما هاست مه پیگیری کنید
از یه طرف میگیم جمعیت زیاد شه از یه طرف مسئولان جمعیت و میکشن با این مواد غذایی و جاده ها...
آخرین اخبار