در گزارش زیر طرز تهیه ارده کنجد در منزل را به شما آموزش می دهیم.

فصل سرما که از راه می‌رسد تقریبا تمام اهالی شهر‌های جنوبی و کویری یک وعده غذایی عالی برای خوردن دارند؛ ارده کنجد با خرما، شیره خرما یا شیره انگور به خصوص برای وعده صبحانه روز‌های سرد و بارانی. علت این مسئله احتمالا این است که هم ارده کنجد و هم خرما انرژی بسیار بالایی دارند و گرمای بدن را بالا می‌برند. اما می‌دانستید ارده کنجد علیرغم انرژی بالا یک ماده غذایی موثر برای لاغری و کاهش وزن است؟ دلیلش هم این است که خوردن یک یا دو قاشق مرباخوری ارده نیم ساعت قبل ار صرف غذا اشتها را کاهش می‌دهد.


مواد لازم

کنجد بو داده بدون پوست


طرز تهیه

ابتدا به مقدار دلخواه کنجد پوست کنده و بو داده را در ماهیتابه بریزید و روی شعله ملایم گاز تفت دهید تا دانه‌های کنجد گرم شوند. روی شعله ملایم گاز حدود ۱۵ دقیقه برای گرم شدن دانه‌های کنجد و آزاد شدن روغن داخل دانه‌های کنجد کافی است. در این حالت دانه‌های کنجد باید به هم بچسبند. بلافاصله بعد از برداشتن از روی شعله گاز داخل غذاساز یا آسیاب برقی بریزید. چند پالس بزنید تا کنجد‌ها پودر شوند. معمولا در این حالت کنجد‌ها با چند پالس پودر می‌شوند. حالا چند پالس دیگر بزنید و این کار را تا آنجا ادامه بدهید که کنجد‌ها حالت مرطوب و نمناک به خودشان بگیرند. این حالت به خاطر آزاد شدن روغن کنجد است.


بیشتر بخوانید

حالا چند پالس دیگر بزنید و این کار را آنقدر ادامه دهید که کنجد‌ها حالت خیس پیدا کنند. با چند پالس دیگر معمولا کنجد‌ها حالت روان به خودشان می‌گیرند. در این مرحله تیغه غذاساز یا آسیاب برقی روان‌تر حرکت می‌کند. محتویات چسبیده به دیواره آسیاب یا غذاساز را با قاشق جدا کنید و داخل غذاساز بریزید تا آن‌ها هم آسیاب شوند. ارده کنجد یک ماده مایع و روان است پس باید حرکت پالس زدن را آنقدر ادامه بدهید که یک ارده کاملا روان و یکدست حاصل شود. شما هر بار به همین راحتی می‌توانید با مقداری کنجد بو داده و بدون پوست خودتان در منزل ارده خانگی با همان کیفیت ارده جنوب و اردکان تهیه کنید و با خرما یا شیره خرما یا شیره انگور میل کنید. یادتان باشد ارده کنجد را در جای خشک و خنک و دور از نور آفتاب نگهداری کنید.


خواص ارده کنجد برای سلامت بدن

*علاوه بر انرژی‌زا بودن ارده و نقش آن در کاهش وزن و لاغری البته برای افرادی که مزاج سرد دارند، باید بگوییم که ارده سرشار از کلسیم است و یک ماده مغذی بسیار مفید برای سلامت استخوان و پیشگیری از پوکی استخوان است.

*ارده به خاطر دارا بودن اسید‌های غیر اشباع یک چربی بسیار خوب و مفید برای بدن و پیشگیری از گرفتگی عروق و بیماری‌های قلبی است.

*ارده یک ماده مقوی برای کودکان به خصوص بچه‌هایی است که از نظر بنیه ضعیف هستند.

*کنجد سرشار از آنتی‌اکسیدان است و یک ماده غذایی مفید برای پیشگیری از بیماری سرطان به شمار می‌رود.
حتما بخوانید ۱۰ دمنوش و چای برای پیشگیری از سرماخوردگی و موج دوم آنفولانزا فصلی و جدید

*ارده به خاطر خاصیت ملین دانه کنجد از یبوست پیشگیری می‌کند و در طب سنتی بسیار توصیه می‌شود.

*ارده سرشار از انواع ویتامین‌های گروه B، اسید فولیک، آهن، منیزیم، منگنز، فسفر، نیاسین، پتاسیم، سدیم، روی و … است.

*در کشور‌های حاشیه دریای مدیترانه و کشور‌های عربی خاورمیانه مثل لبنان ارده یک ماده بسیار مهم برای تهیه انواع سس تاهینی و دیپ مثل هوموس است. لبنانی‌ها یک مدل جوجه کباب لبنانی را با ارده مزه‌دار و کباب می‌کنند.

 

منبع: مجله کوروش

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.