به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد،محمدعلی چمنیان نایب رئیس کمیسیون کسب و کارهای دانش بنیان اتاق ایران، گفت: به استناد گزارش صندوق بین المللی پول، ایران در زمره کشورهایی است که به لحاظ شاخص درآمد سرانه در جایگاه پایینی قرار گرفته و رتبه صدم را به خود اختصاص داده است.
او افزود: بررسیها نشان میدهد که
درآمد متوسط سالیانه ایرانیان به ۵ هزار دلار رسیده، در حالی که بیش از ۷۰ کشور دنیا در این بخش متوسط درآمدهای سالانه بیش از ۱۰ هزار دلار است. طبیعتا این شرایط برای کشور ما نظر به حجم بالای منابع و ثروتهای بالقوه آن، مطلوب نیست.
بیشتر بخوانید
نایب رئیس کمیسیون کسب و کارهای دانش بنیان اتاق ایران، ادامه داد: از جمله عواملی که در این باب مطرح میشود، بحث توسعه بنگاههای کوچک در قیاس با حجم ایجاد و توسعه بنگاههای بزرگ بوده است و حتی بسیاری از بنگاههای کوچک ما کمتر از ۵ نفر نیروی کار دارند. البته که توسعه بنگاههای کوچک و متوسط امر شایستهای است، اما این روند باید به تناسب و همگام با رشد شرکتهای بزرگ رقم بخورد.
چمنیان خواستار ورود پارلمان بخش خصوصی ایران به این مقوله شد و بیان کرد: ایجاد و توسعه صنایع بزرگ با ظرفیت سازی مناسب در بخش سرمایه گذاری محقق خواهد شد.
او به جلسات اخیر استانداری خراسان رضوی برای ایجاد هلدینگ ثروت آفرینی اشاره و تصریح کرد: به رغم ابهامات موجود در این مبحث، اشتیاق فعالان اقتصادی به مشارکت در این طرح و کمک به پیشبرد این ایده، ارزشمند است. پیشنهاد من این است که اتاق بازرگانی در این زمینه فعالانهتر عمل کند، زیرا که پتانسیل این بحث وجود دارد و تحقق چنین اقداماتی در گرو سمت دهی و هدایتگری موثر در این عرصه خواهد بود.
نایب رئیس کمیسیون کسب و کارهای دانش بنیان اتاق ایران، اشارهای به سرمایههای سرگردان و نقدینگی انباشتهای داشت که بر شانههای اقتصاد کشور سنگینی میکنند و تاکید کرد: با این اوصاف در این برهه به نظر میرسد که سرمایهها و نقدینگیها باید به سمت ایجاد و توسعه صنایع بزرگ هدایت شود، زیرا که رشد درآمد سرانه و تولید ناخالص ملی عمدتا از این بخش تاثیر میپذیرد و کشور و استان ما نیز به آن نیازی جدی دارد.
چمنیان اظهار کرد: در خراسان رضوی نیز عمدتا شاهد شکل گیری و فعالیت صنایع کوچک و متوسط هستیم و از این حیث، ایجاد یک دفتر سرمایه گذاری به راهبری اتاق بازرگانی مشهد، برای برنامه ریزی و حتی اعتباربخشی در این عرصه میتواند گرهگشا باشد.
انتهای پیام//ف. ح