متخصص بیماری‌های عفونی گفت: سال گذشته تعداد موارد بروز بیماری هاری در انسان و مرگ ناشی از آن ۶ مورد گزارش شده است.

بهزاد امیری، متخصص بیماری‌های عفونی و رئیس گروه مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اقدامات ضروری  در جهت پیشگیری از  بروز هاری در انسان، اظهار کرد: با توجه به اینکه در اغلب موارد ویروس هاری از طریق گزش سگ هار به انسان انتقال می‌یابد، یکی از مهم‌ترین راهکار‌های پیشگیری از هاری در انسان، پیشگیری و کنترل هاری در سگ‌ است که این امر با هدف کاهش جمعیت حیوانات حساس از طریق واکسیناسیون حداقل ۷۰% جمعیت سگ‌ها محقق می‌شود.

او ادامه داد: در زمینه پیشگیری از بیماری هاری یکی از اقدامات لازم آموزش جامعه بخصوص کودکان و نوجوانان جهت پیشگیری از گزش به دنبال مواجهه با حیوانات، عدم تحریک آن‌ها و رعایت احتیاط لازم در مواجهه با سگ‌های غریبه است.

رئیس گروه مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در صورت نیاز تزریق سرم ایمونوگلوبولین ضد هاری در محل جراحت باید انجام شود، افزود: در گروه‌های در معرض خطر مانند دامپزشکان که احتمال ابتلا به هاری در آن‌ها بالا است باید قبل از بروز حیوان‌گزیدگی واکسیناسیون انجام می‌شود.

امیری با اشاره به آمار حیوان گزیدگی و موارد فوت ناشی از ابتلا به بیماری هاری در ایران، افزود: در سال گذشته بیش از ۲۳۴ هزار و ۱۶۱ مورد حیوان گزیدگی در کل کشور رخ داده که با ارائه خدمات شبانه روزی حدود ۷۰۰ واحد درمان و پیشگیری هاری در سراسر کشور انجام شده است. با مدیریت مواجهه با حیوان گزیدگی و پیشگیری از ابتلا به هاری پس از مواجهه، نظام سلامت کشور از ابتلا به هاری و مرگ حتمی تعداد زیادی از افرادی که توسط حیوانات هار گزیده شده‌اند پیشگیری کرده است.

اجرای دقیق برنامه کشوری کنترل و پیشگیری از بیماری هاری

او اضافه کرد: به علت دقت و حساسیتی که در اجرای برنامه کشوری کنترل و پیشگیری از هاری اعمال می‌شود، علی‌رغم تعداد بسیار بالای موارد حیوان گزیدگی، تعداد موارد بروز بیماری هاری در انسان و مرگ ناشی از آن در کشور سالیانه کمتر از ۱۰ مورد و در سال گذشته ۶ مورد بوده است.

این متخصص بیماری‌های عفونی بیان کرد: از نزدیک شدن به سگ‌های ولگرد و بدون صاحب بپرهیزید؛ چرا که بیشترین موارد حیوان گزیدگی انسان‌ها توسط سگ‌ها است. سایر حیوانات اهلی و وحشی نیز می‌توانند آلوده به ویروس هاری باشند و در صورت گزش احتمال ابتلا به بیماری هاری وجود دارد.


بیشتر بخوانید


امیری تاکید کرد: پنجه کشیدن گربه همانند گاز گرفتگی محسوب می‌شود؛ چرا که در صورت آلوده بودن گربه به ویروس هاری، پنجه‌ها از طریق بزاق هنگام لیسیدن آلوده می‌شوند؛ لذا در صورت چنگ زدن انسان توسط گربه انجام اقدامات پیشگیری پس از گزش مانند شستشو و واکسیناسیون ضروری است.

او گفت: شستشوی محل حیوان گزیدگی با آب و صابون اولین قدم جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری هاری است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار