افشین مسافری، مشاور تحصیلی و کنکور در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درخصوص نکاتی که داوطلبان باید سر جلسه کنکور رعایت کنند، گفت: توصیه میشود پس از ورود به حوزه سریعاً شماره صندلی خود را پیدا کنید، در جایی که سایه باشد بنشینید و سعی کنید به دیگران توجه نکنید، بعد از استقرار در محل مربوطه، اگر جای شما خوب نبود از مراقب بخواهید تا محل نشستن شما را تغییر دهد، دفترچه خود را به آرامی بردارید و آن را کنترل کنید.
این مشاور تحصیلی در ادامه بیان کرد: یادتان باشد که قرار نیست به همه سؤالات پاسخ دهید، ترتیبی را که به آن عادت دارید رعایت کنید و روز آزمون تصمیم جدیدی نگیرید. زمان هر درس را فقط به همان درس اختصاص دهید، اگر سؤالات سخت بود موضع انفعالی نگیرید و اگر آسان بود خوشحال نشوید.
او ادامه داد: به سؤالاتی که در مورد پاسخ آنها شک دارید براساس درس مربوطه متناسب با موفقیت خود در آزمونهای قبلی تصمیم بگیرید، زمان شروع هر درس را در ابتدای همان درس یادداشت کنید و هر ۱۰ سؤال، یک بار زمان و شماره سؤال را کنترل کنید.
مسافری در ادامه با بیان اینکه قبل از هر درس اختصاصی کمی استراحت کنید، اضافه کرد: برای این کار چشمان خود را بسته، چند نفس عمیق بکشید و چند ثانیه به خود استراحت دهید. توصیه میشود قبل از اینکه خسته شوید به خود استراحت دهید. همچنین از زمان پاسخ گویی هر درس کم کنید تا در انتها زمانی برای مرور داشته باشید. داوطلبان گروه تجربی، میتوانند از زمان پاسخگویی درس زمین شناسی برای مرور استفاده کنند.
بیشتر بخوانید
مسافری اظهار کرد: در زمان مرور ابتدا سؤالات خوانده نشده و سپس ۱۰ درصد از سؤالات نشان دار ۲ درس که قبلا علامت دار کرده اید را پاسخ دهید. اگر در محل آزمون، مانعی (صدای کولر، گرما، صندلی فرد کناری و...) باعث عدم تمرکز شما شد به آن توجه نکنید؛ زیرا طبق فرآیند خوگیری پس از چند دقیقه ذهن شما آن مانع را فیلتر میکند.
روی یک سوال خاص مکث نکنید
او ادامه داد: حواستان باشد به هیچ وجه روی یک سوال خاص مکث نکنید، یادتان باشد ارزش تمامی سوالات یکسان است، حتما ساعت (ترجیحا عقربهای) همراه داشته و خودتان مراقب وقت آزمون باشید، به امید مراقب و اعلام وقت توسط او نباشید؛ زیرا هیچکس مسئول اعلام وقت به شما نیست.
صورت سؤال را یک بار آرام بخوانید
این مشاور تحصیلی در ادامه بیان کرد: به جای چند بار سریع خواندن، صورت سؤال را یک بار آرام بخوانید و دور کلمههای مهم آن را خط بکشید. حتی اگر لازم است به جای این که با چشم صورت سؤال را دنبال کنید، از خطبر (نوک مداد) استفاده کنید، نوشتن فرمول مربوط به سؤالها ضرر ندارد، آن را بنویسید تا مقابل چشمتان باشد. نوشتن راه حل و تمیز حلکردن بخصوص برای افراد بیدقت واجب است.
بیشتر بخوانید
مسافری بیان کرد: سعی کنید مرتب حلکردن و استفاده از فضای محدود دفترچه برای چرکنویس کردن را یاد بگیرید و از اینکه هر خط راه حل را در جای مختلفی از دفترچه بنویسید پرهیز کنید، سرعت تستزدن نتیجه معلومات خوب و تسلط علمی شماست، نه عجولانه امتحاندادن و یا حدسی زدن، در حقیقت عجولانه تستزدن، سریع تستزدن نیست.
از شانسی جوابدادن به سؤالات پرهیز کنید
این مشاور کنکور ادامه داد: از شانسی جوابدادن به سؤالات و یا پر کردن یک گزینه خاص پرهیز کنید؛ زیرا تجربه نشان داده است این کار اشتباه بزرگی است. جواب ندادن به یک سؤال بهتر از پاسخ اشتباه دادن به آن است. هر موقع مشغول جواب دادن به یک سؤال هستید فقط به همان سؤال فکر کنید و تنها ذهن خود را متمرکز به جواب دادن به یک سؤال کنید.
بیشتر بخوانید
مسافری در ادامه گفت: سر جلسه فقط به خود آزمون فکر کنید و فکر کردن به نتیجه را به بعد از آزمون موکول کنید. فکر کردن به نتیجه آزمون دردی را دوا نمیکند پس منطقی باشید و کاری را کنید که فایده دارد. فراموش نکنید آزمون سراسری صفر و یک نیست، اگر به طور مثال ۶۵درصد درس را بلد هستید به خاطر ۳۵ درصد بقیه نباید ۶۵ درصد را از دست بدهید.
به پاسخهایی که داده اید شک نکنید و آنها را تغییر ندهید
این مشاور تحصیلی و کنکور یادآوری کرد: قدر داشتههای خود را بدانید و به خاطر نداشتهها آن را ضایع نکنید،. در پایان جلسه آزمون، ذهن و حافظه شما خسته خواهد بود؛ بنابراین به پاسخهایی که داده اید شک نکنید و آنها را تغییر ندهید.
انتهای پیام/